• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Amandelstaaf kerstkrans recept

Ben je op zoek naar een lekkernij die je kunt maken om de feestdagen mee te vieren? Probeer dan eens dit recept voor een amandelstaaf kerstkrans! Dit is een amandelstaaf, maar dan in de vorm van een kerstkrans. Daardoor kun je deze lekkernij perfect tijdens de feestdagen uitdelen aan jouw vrienden en familie. Deze kerstkrans met amandelspijs en victoriabeslag staat niet alleen leuk op de kersttafel, maar is ook nog eens verrukkelijk. Of je de krans nou serveert als tussendoortje bij een kopje koffie of uitdeelt als cadeautje aan jouw dierbare; we weten zeker dat deze lekkernij bij iedere zoetekauw in de smaak gaat vallen. Lees snel verder voor ons amandelstaaf kerstkrans recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 12 personen
Ben je op zoek naar een lekkernij die je kunt maken om de feestdagen mee te vieren? Probeer dan eens dit recept voor een amandelstaaf kerstkrans! Dit is een amandelstaaf, maar dan in de vorm van een kerstkrans. Daardoor kun je deze lekkernij perfect tijdens de feestdagen uitdelen aan jouw vrienden en familie. Deze kerstkrans met amandelspijs en victoriabeslag staat niet alleen leuk op de kersttafel, maar is ook nog eens verrukkelijk. Of je de krans nou serveert als tussendoortje bij een kopje koffie of uitdeelt als cadeautje aan jouw dierbare; we weten zeker dat deze lekkernij bij iedere zoetekauw in de smaak gaat vallen. Lees snel verder voor ons amandelstaaf kerstkrans recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 350 gram Brand New Cake Amandelspijs;
  • 50 gram amandelschaafsel;
  • 100 gram kristalsuiker;
  • Bloem om te bestuiven;
  • Bakpapier;
  • Deegroller;
  • Decoratiesneeuw;
  • Chocolade decoratie naar keuze.

Overige benodigdheden:

  • 8 plakjes bladerdeeg, uit de vriezer;
  • 1 ei, maat M;
  • 1 eiwit, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Amandelspijs 500 gram
€ 5,49
+
Amandelschaafsel 100g
€ 2,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Molen de Hoop Decoreersneeuw 500gr
€ 5,69
+

Recept

  1. Meng het amandelschaafsel en de kristalsuiker door elkaar heen.
  2. Meng de helft van het eiwit door het amandelschaafsel heen.
  3. Zet het amandelschaafsel even aan de kant.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg los op het werkblad en laat ze ontdooien.
  5. Haal de plastic velletjes eraf en stapel de plakjes op elkaar.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  7. Bestuif het werkblad met bloem.
  8. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 50 à 60 centimeter.
  9. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  10. Leg het bladerdeeg op de bakplaat.
  11. Meng de amandelspijs en een half ei door elkaar heen, totdat het volledig gemengd is.
  12. Maak van de amandelspijs een rol.
    Tip! De rol amandelspijs moet dezelfde lengte hebben als het deeg.
  13. Leg de rol op het bladerdeeg.
  14. Maak de buitenrand van de lange zijde een beetje vochtig.
  15. Rol deze over de amandelspijs naar de andere kant.
  16. Laat hem een beetje overlappen met het deeg.
  17. Snijd het deeg langs de rol af.
  18. Rol door tot de naad op de onderzijde ligt.
  19. Snijd de uiteinden van de rol bij, maar laat aan 1 kant 0,5 centimeter over.
  20. Leg de uiteinden van de rol tegen elkaar aan en leg daarbij de kant met extra deeg over de afgesneden kant.
  21. Druk het deeg goed tegen elkaar aan.
  22. Leg de krans op de bakplaat met de naad naar beneden.
  23. Klop het ei los en bestrijk de krans ermee.
  24. ’’Plak’’ het victoriabeslag bovenop de krans.
  25. Bak de kerstkrans in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
    Tip! Wordt het victoriabeslag te bruin? Leg er dan een stukje aluminiumfolie overheen.
  26. Laat de krans na het bakken afkoelen op een rooster.
  27. Zeef een beetje decoratiesneeuw over de afgekoelde krans heen.
  28. Decoreer de amandelstaaf kerstkrans met chocolade decoratie.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte amandelstaaf kerstkrans zien!

Heb jij ook met ons recept een lekkere amandelstaaf kerstkrans gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van de lekkernij te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!
Flag of Germany