Benodigdheden uit onze webshop:
- 135 gram choco hazelnootpasta biologisch;
- 2 eetlepels poedersuiker;
- Bakpapier;
- Bakplaat.
Overige benodigdheden:
- 2 rollen vers bladerdeeg;
- 1 ei, maat M.
Natuurlijk is deze bladerdeeg kerstboom niet het enige wat wij voor de kerstdagen hebben gemaakt. Wij vinden het namelijk ook super leuk om bijvoorbeeld taarten en/of cupcakes te maken voor Kerstmis. Zo hebben wij al een recept voor een ster koektaart, maar ook een recept voor super leuke kerstboom cupcakes op onze blog staan. Wil jij liever een eenhaps gebakje, omdat je al veel tijdens het kerstdiner gaat eten? Maak dan eens deze Kerst cakepops, die je ook nog eens perfect kunt uitdelen. Bekijk al onze andere Kerst recepten hier!
Viel deze bladerdeeg kerstboom goed in de smaak bij jouw gasten, maar blijven er toch nog een paar stukjes over? Dan kun je die het beste afgedekt in aluminiumfolie bewaren. Op deze manier blijven de overgebleven stukjes ‘kerstboom’ nog 3 á 4 dagen goed. De kans is groot dat het bladerdeeg iets minder knapperig is geworden, maar als je de stukjes even in de oven verwarmt is dat ook weer opgelost.
Heb jij zelf met dit recept een bladerdeeg kerstboom gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de kerstboom te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!