Denken we aan Kerst dan denken we aan kerstkransjes, schuimpjes, chocolade en natuurlijk ook gingerbread (zoals bijvoorbeeld die leuke gingerbread poppetjes). Instagrammer @ellouisacooking gaf haar creativiteit de vrije loop en maakte met producten uit onze webshop een heerlijke gingerbreadcake. Deze cake staat niet alleen leuk op de kersttafel, maar kun je de hele winter wel serveren. Hij is namelijk onwijs lekker bij een kopje koffie, thee of warme chocolademelk. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze winterse cake kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 300 gram donkerbruine basterdsuiker;
- 250 milliliter zonnebloemolie;
- 1 theelepel kaneel;
- 625 gram tarwebloem;
- 1 zakje bakpoeder;
- 400 milliliter slagroom;
- 50 gram poedersuiker;
- 2 zakjes Klop-Fix;
- 100 gram Brand New Cake Royal Icing-mix;
- Taartpan PME Rechthoek 20x30x5cm;
- Bakpapier;
- Deegroller;
- Spuitzak;
- Spuitmondje 1M;
- PME Koekjes uitstekerset Gingerbread poppetje set/2;
- Wilton Sprinkles Gingerbread Mix 50g;
- Plasticfolie.
Overige benodigdheden:
- 4 eieren, maat M;
- 125 milliliter melk;
- 175 gram keukenstroop;
- 1 theelepel gember;
- Een halve theelepel nootmuskaat;
- Mespuntje gemalen kruidnagel;
- 200 gram mascarpone;
- 1 eigeel;
- 40 gram koude roomboter;
- 12 milliliter water.