• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Fleurige voorjaarsmandjes met pistache en kiwi recept

Deze mandjesvorm van Nordic Ware pakken we elk seizoen wel een keer uit de kast, want wat je er ook in maakt het ziet er altijd gezellig uit. We deden nu pistachenootjes en citroen door het beslag voor een lentegroen kleuraccentje en de frisse smaak. We maakten de romig gevulde mandjes op met madeliefjes en groene kiwi om in de lentesfeer te blijven, maar met aardbeien of frambozen zijn ze natuurlijk ook heel lekker. En in plaats van een suikermadeliefje kan je eens door de tuin lopen op zoek naar een eetbaar viooltje of een mooi toefje munt. Kleed ze dus vooral helemaal naar eigen smaak aan, schattig worden ze sowieso!
± 1 uur bereidingstijd 6 personen
Deze mandjesvorm van Nordic Ware pakken we elk seizoen wel een keer uit de kast, want wat je er ook in maakt het ziet er altijd gezellig uit. We deden nu pistachenootjes en citroen door het beslag voor een lentegroen kleuraccentje en de frisse smaak. We maakten de romig gevulde mandjes op met madeliefjes en groene kiwi om in de lentesfeer te blijven, maar met aardbeien of frambozen zijn ze natuurlijk ook heel lekker. En in plaats van een suikermadeliefje kan je eens door de tuin lopen op zoek naar een eetbaar viooltje of een mooi toefje munt. Kleed ze dus vooral helemaal naar eigen smaak aan, schattig worden ze sowieso!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram fijne suiker;
  • 100 gram Zeeuwse bloem;
  • 125 gram amandelmeel;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • Snuf zout;
  • 50 gram + 18 losse pistachenoten;
  • 100 milliliter slagroom;
  • 50 gram poedersuiker;
  • Culpitt Suikerdecoratie Madeliefjes 26mm;
  • Nordic Ware Shortcake Mandjes Bakvorm;
  • Bakspray;
  • Spuitzak.

Overige benodigdheden:

  • 175 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 3 eieren, maat M;
  • 2 citroenen;
  • 100 gram roomkaas;
  • 1 kiwi;
  • Blaadjes munt.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+
Amandelmeel Biologisch 400 gram
€ 9,29
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Pistachenoten 90g
Normale prijs € 4,79 Speciale prijs € 4,07
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Culpitt Suikerdecoratie Madeliefjes 26mm 12st.
€ 3,99
+
Nordic Ware Shortcake Mandjes Bakvorm
€ 49,95
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
One Way Wegwerp Spuitzak Comfort Green 10st - 30x17cm
€ 2,69
+

Recept

Het maken van de voorjaarsmandjes:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Klop de boter in circa 5 minuten licht en romig.
  3. Mix de fijne suiker door de boter heen.
  4. Mix de eieren 1 voor 1 door het boter mengsel heen.
  5. Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder, zout en rasp en sap van 1 citroen door de boter heen.
  6. Hak 50 gram pistachenoten grof.
  7. Spatel de grof gehakte pistachenoten door het beslag heen.
  8. Spray de bakvorm in met de bakspray.
  9. Verdeel het beslag over de bakvorm.
  10. Klop 1 keer met de vorm op het aanrecht, zodat het beslag goed verdeeld wordt over de mandjes.
  11. Bak de cakejes in 20 minuten goudbruin en gaar.
  12. Laat de cakejes 5 minuten in de vorm afkoelen.
  13. Haal de voorjaarsmandjes uit de vorm en laat ze volledig afkoelen.

Het maken van de roomvulling:

  1. Rasp 1 citroen.
  2. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
  3. Meng de roomkaas en de citroenrasp door de slagroom heen.
  4. Doe de vulling in de spuitzak en knip het uiteinde van de spuitzak af.
  5. Spuit 3 dotten room in de elk afgekoeld cakeje.
  6. Garneer de cakejes met schijfjes kiwi, pistachenootjes en madeliefjes.
  7. Strooi er eventueel nog fijngesneden munt overheen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte voorjaarsmandjes met pistache en kiwi aan ons zien!

Heb jij met dit recept voorjaarsmandjes met pistache en kiwi gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de cakejes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de voorjaarsmandjes te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany