Sinterklaas is weer in het land en wat is er nou leuker dan Sinterklaasavond met de familie?! Bij van die gezellige avondjes hoort uiteraard wat lekkers. Je kunt wat lekkers in de supermarkt kopen, maar het is veel lekkerder om zelf wat te maken. Daarom delen wij ons recept voor heerlijke Sinterklaas blondies met jullie. Deze blondies zijn lekker knapperig van buiten en super smeuïg van binnen. Daarbij zijn ze ook nog eens super makkelijk om te maken. Redenen genoeg om dat eens te gaan doen. Lees snel dit recept voor een Sinterklaas blondie en ga lekker aan de slag!
Wat zijn blondies?
Veel mensen denken dat een blondie familie van de brownie is. Echter is dit niet zo! Een brownie wordt voornamelijk met chocolade gemaakt, een blondie daarentegen lijkt juist meer op een soort boterkoek. Een blondie is ook enorm smeuïg van binnen door de combinatie van boter en suiker. Deze lekkernij is daarom perfect voor naast een kopje koffie of thee.Benodigdheden uit onze webshop:
- 350 gram lichte basterdsuiker;
- 2 eetlepels melk;
- 1 theelepel vanille extract;
- 1 eetlepel speculaaskruiden;
- 275 gram tarwebloem;
- Halve theelepel maizena;
- Taartpan PME Vierkant 22,5x22,5x7,5cm;
- Bakpapier;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 225 gram ongezouten roomboter;
- 2 eieren, maat M;
- Snufje zout;
- 150 gram kruidnoten met (witte chocolade) + extra ter decoratie.