• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Snowglobe cakejes recept

Tijdens de feestdagen komen bij veel mensen vaak de snowglobes weer uit de kast. Vooral kinderen vinden het leuk deze beeldjes leuk heen en weer te schudden. Als het ‘sneeuw’ in de globe valt, ziet dat er zo magisch uit! Speciaal voor de feestdagen hebben wij deze gave snowglobe cakejes gemaakt. Deze tulband cakejes zijn super leuk om tijdens het kerstdiner te serveren als dessert. De globe kun je beter niet opeten, maar het tulband cakeje smaakt wel heerlijk! Wil jij voor de feestdagen ook deze leuke cakejes maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 3 personen
Tijdens de feestdagen komen bij veel mensen vaak de snowglobes weer uit de kast. Vooral kinderen vinden het leuk deze beeldjes leuk heen en weer te schudden. Als het ‘sneeuw’ in de globe valt, ziet dat er zo magisch uit! Speciaal voor de feestdagen hebben wij deze gave snowglobe cakejes gemaakt. Deze tulband cakejes zijn super leuk om tijdens het kerstdiner te serveren als dessert. De globe kun je beter niet opeten, maar het tulband cakeje smaakt wel heerlijk! Wil jij voor de feestdagen ook deze leuke cakejes maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram Brand New Cake Brownie-mix;
  • 750 gram isomalt;
  • Spuitzak;
  • Mini tulband bakvorm Ø7 centimeter;
  • Siliconen bakvorm halve bol Ø5 centimeter;
  • Suikerfiguurtjes;
  • Handschoenen suikerwerk;
  • Brand New Cake Suikerthermometer;
  • Bakspray;
  • Kwastje;
  • Brander;
  • Bakpapier;
  • Brand New Cake Glansspray;
  • Eventueel: Poedersuiker.

Overige benodigdheden:

  • 25 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 2 eieren, maat M;
  • 50 milliliter water;
  • 185 milliliter gedestilleerd water;
  • Siliconen spatel;
  • Pan koud water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Silikomart Siliconen Bakvorm Mini Tulband (6x) Ø7,5x4,2cm
€ 13,49
+
Siliconen Bakvorm Halve Bol Ø50h25mm (8)
€ 13,49
+
Handschoenen tbv suikerwerk maat 9 (L)**
€ 7,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Suikerthermometer RVS +40 tot +200°C
€ 13,49
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Kwast Hendi Siliconen 3,5cm (23,5cm)
€ 4,79
+
Aansteker (Creme Brulee)
€ 4,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
BrandNewCake Glansspray 100ml
€ 11,49
+
Poedersuiker Strooibus 250g**
€ 4,79
+
BrandNewCake Brownie-mix 500g
€ 5,19
+
BrandNewCake Isomalt korrels 750 gram
€ 10,89
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 30cm Transparant 100 stuks
€ 11,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Culpitt Suikerdecoratie Gingerbread Poppetje 25mm 12st.
€ 3,29
+
Culpitt Suikerdecoratie Winterdieren 12st.**
€ 3,59
+

Recept

  1. Spray de tulband bakvorm in met de bakspray.
  2. Verdeel de spray met een bakkwast over de vormpjes heen, zodat alle hoekjes zijn ingevet.
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  4. Mix in 3 minuten de Brownie-mix, boter, eieren en 50 milliliter water tot een dik beslag.
  5. Doe het beslag in de spuitzak en knip het uiteinde af.
  6. Spuit het beslag in de bakvorm en zorg ervoor dat je alle randjes goed bedekt.
  7. Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht, zodat de luchtbellen uit het beslag gaan. Tip! Houd je wat beslag over? Doe het dan in cupcake cups en bak het af.
  8. Bak de cakejes in 15 á 20 minuten gaar.
  9. Laat de tulbandjes 10 minuten in de vorm afkoelen.
  10. Stort daarna de cakejes op een rooster en laat ze verder afkoelen.

Het voorbereiden van de isomalt:

  1. Trek de suikerwerk handschoenen aan.
  2. Doe de isomalt korrels met 185 milliliter gedestilleerd water in een pannetje.
  3. Verwarm het goedje op een middelhoog vuur, totdat het kookt. Tip! Roer het goedje ondertussen niet door!
  4. Draai het gas terug naar een laag vuurtje en doe de deksel op de pan.
  5. Haal de deksel er na 5 minuten af.
  6. Laat het goedje op een laag vuur doorkoken tot een temperatuur van 160 graden. Tip! Dit kan wel 1 uur duren en nog steeds geldt dat je niet mag roeren.Tip! Verwarm de isomalt niet boven de 160 graden, want dan wordt de isomalt geel/bruin.
  7. Leg ondertussen een vel bakpapier op het werkblad.
  8. Leg de siliconen vorm op het bakpapier.
  9. Haal de pan van het vuur af en laat de pan afkoelen door deze 10 seconden in een pan met koud water te ‘blussen’
  10. Wacht daarna 1 minuut tot de meeste luchtbellen zijn opgelost.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw snowglobe cakejes met ons!

Heb jij met dit recept snowglobe cakejes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany