• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pavlova kerstboom recept

Bij Kerstmis mag een mooie kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Het is ook ontzettend leuk om allerlei lekkernijen in de vorm van een kerstboom op tafel te zetten. Dat ziet er namelijk super gezellig uit. Met dit palova kerstboom recept maak je een heerlijk pavlova dessert in de vorm van een kerstboom. Dit nagerecht ziet er niet alleen spectaculair uit, maar is ook nog eens onwijs lekker. Als je dit gerecht als afsluiter van het kerstdiner serveert, ga je zeker weten punten scoren. Lees snel verder voor ons recept en ga aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 15 personen
Bij Kerstmis mag een mooie kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Het is ook ontzettend leuk om allerlei lekkernijen in de vorm van een kerstboom op tafel te zetten. Dat ziet er namelijk super gezellig uit. Met dit palova kerstboom recept maak je een heerlijk pavlova dessert in de vorm van een kerstboom. Dit nagerecht ziet er niet alleen spectaculair uit, maar is ook nog eens onwijs lekker. Als je dit gerecht als afsluiter van het kerstdiner serveert, ga je zeker weten punten scoren. Lees snel verder voor ons recept en ga aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 270 gram fijne kristalsuiker;
  • 2 theelepels maïzena;
  • 50 gram kristalsuiker;
  • 125 milliliter slagroom;
  • 2 eetlepels vanillesuiker;
  • 1 eetlepel poedersuiker;
  • Zeef;
  • Bakpapier;
  • 2 bakplaten;
  • Spuitzak;
  • Spuitmond ster;
  • 6 bakringen: 15 cm, 12 cm, 10 cm, 8 cm, 6 cm, 4 cm.

Overige benodigdheden:

  • 170 milliliter eiwit, ongeveer 5 á 6 grote eieren;
  • 1 theelepel azijn;
  • 250 gram diepvries frambozen;
  • 25 milliliter water
  • 250 gram mascarpone;
  • 400 gram aardbeien, waarvan 10 hele en de rest in blokjes;
  • 125 gram verse frambozen;

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Zeef bol RVS met handvat, 22 cm
€ 11,10
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #32
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+
PME Uitstekers Rond Glad RVS 19-delig
€ 26,89
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het maken van de meringue:

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden (heteluchtoven).
  2. Teken op 2 vellen bakpapier de omvang van alle ringen.
  3. Leg de vellen op de kop op de bakplaten.
  4. Klop voor 90 seconden de eiwitten op hoge snelheid.
  5. Voeg lepel voor lepel de fijne kristalsuiker aan de eiwitten toe, totdat alles is opgenomen.
  6. Klop de eiwitten nog 6 minuten door.
    Tip! Doe een klein beetje meringue tussen je vingers en wrijf je vingers langs elkaar. Als je geen suiker meer voelt is de massa goed gemengd.
  7. Klop in 30 seconden de maïzena en azijn door de eiwitten heen.
    Tip! Als je de kom op de kop kan houden, is de meringue goed. Is dat niet het geval? Klop dan nog even door.
  8. Doe de meringue in een spuitzak met spuitmond.
  9. Spuit elk rondje op in 2 laagjes.
    Tip! Ze moeten ongeveer 2 centimeter hoog worden.
  10. Maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
  11. Spuit tot slot een losse toef op het bakpapier.
    Tip! Deze zet je straks bovenop de kerstboom.
  12. Doe de bakplaten in de oven en bak de meringue in 1 uur gaar.
  13. Voel na een uur voorzichtig of de meringue droog aanvoelt.
  14. Bak de meringue nog 10 minuten af, als die plakkerig aanvoelt.
  15. Laat ,met de deur dicht, de meringue 3 uur in de oven afkoelen.

Het maken van de frambozencoulis:

  1. Kook in 5 minuten het water, kristalsuiker en bevroren frambozen, totdat ze zacht zijn en uit elkaar vallen.
  2. Zeef de pitjes eruit en laat de coulis afkoelen.

Het maken van de mascarponeroom:

  1. Meng de mascarpone op een lage stand zacht.
  2. Mix op de hoogste stand de slagroom en vanillesuiker erdoorheen, tot je een romige crème hebt.
  3. Mix in 10 seconden de poedersuiker erdoorheen.

Het opbouwen van de pavlova kerstboom:

  1. Pak de grootste plak meringue en schep er een beetje room op.
  2. Leg 4 aardbeien in de room om te stabiliseren.
  3. Leg in het midden wat aardbeienblokjes en besprenkel met coulis.
  4. Doe er nog een beetje mascarpone room op en leg de tweede plak erop.
  5. Doe hetzelfde met de overige plakken en bouw alles laagje voor laagje op.
  6. Prik eventueel met een satéprikker in het midden van boven naar beneden voor stabiliteit.
  7. Leg als laatste de meringue toef erop.
  8. Garneer met wat losse frambozen en takjes rozemarijn.
  9. Drip er wat coulis overheen en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere desserts!

Moet jij dit jaar de desserts regelen tijdens de feestdagen en ben je nog op zoek naar wat meer inspiratie? Dan ben je hier op het goede adres! Je vindt op onze blog namelijk een hele hoop dessert recepten. Van heerlijke lava cakejes tot aan Engelse trifles. Je vindt er echt van alles. Wij hebben ook een aantal heerlijke cheesecake recepten die je perfect als dessert kunt serveren. Een voorbeeld daarvan is de crème brûlée cheesecake en de hot chocolate cheesecake. Wil jij toch liever wat anders maken? Bekijk dan al onze andere dessert recepten hier!

Deel jouw pavlova kerstboom met ons!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke pavlova kerstboom gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany