• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pavlova recept

Ken jij pavlova al? Anders dan de naam waarschijnlijk doet vermoeden, komt dit recept oorspronkelijk uit Australië. Het is een heerlijke taart van meringue, dus eigenlijk is het ook wel een schuimtaart te noemen. Deze taart kun je compleet naar wens vullen en garneren. Doordat deze lekkernij niet zwaar op de maag valt, wordt het vaak als dessert geserveerd. 

Elk gerecht heeft zo wel zijn eigen geschiedenis, zo ook deze meringue taart. Dit lekkernij zou namelijk ter ere van ballerina Anna Pavlova zijn gemaakt. Anna Pavlova was een zeer beroemde Russische ballerina, misschien wel de beroemdste ooit. Deze lekkernij zou tijdens of na een tournee van haar door Australië en Nieuw-Zeeland in 1920 zijn gemaakt. In deze landen is dit gerecht dan ook ontzettend populair al wordt het gerecht in steeds meer andere landen bekend. Daarnaast is de taart vrij eenvoudig te maken, waardoor dit gebak in Australië en Nieuw-Zeeland vaak wordt geserveerd op feestelijke gelegenheden.

± 3 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 10 personen

Ken jij pavlova al? Anders dan de naam waarschijnlijk doet vermoeden, komt dit recept oorspronkelijk uit Australië. Het is een heerlijke taart van meringue, dus eigenlijk is het ook wel een schuimtaart te noemen. Deze taart kun je compleet naar wens vullen en garneren. Doordat deze lekkernij niet zwaar op de maag valt, wordt het vaak als dessert geserveerd. 

Elk gerecht heeft zo wel zijn eigen geschiedenis, zo ook deze meringue taart. Dit lekkernij zou namelijk ter ere van ballerina Anna Pavlova zijn gemaakt. Anna Pavlova was een zeer beroemde Russische ballerina, misschien wel de beroemdste ooit. Deze lekkernij zou tijdens of na een tournee van haar door Australië en Nieuw-Zeeland in 1920 zijn gemaakt. In deze landen is dit gerecht dan ook ontzettend populair al wordt het gerecht in steeds meer andere landen bekend. Daarnaast is de taart vrij eenvoudig te maken, waardoor dit gebak in Australië en Nieuw-Zeeland vaak wordt geserveerd op feestelijke gelegenheden.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 280 gram fijne suiker;
  • 40 gram maïzena;
  • 1,5 theelepel wijnsteen;
  • 125 gram Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder;
  • Bakpapier;
  • Zeef;
  • Spuitzak.

Overige benodigdheden:

  • 5 eiwitten (maat L);
  • 315 milliliter water;
  • Fruit naar keuze;
  • Mengkom;
  • Bakplaat;
  • Mixer.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
BrandNewCake Wijnsteen 80gr.
€ 4,69
+
Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder 500gr
€ 5,09
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Zeef bol RVS met handvat, 22 cm
€ 11,10
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Scheid het eigeel van het eiwit.
  4. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend de suiker toe.
    Tip! De eiwitten zijn goed stijf als je de kom op de kop kunt houden.
  5. Zeef de maïzena en de wijnsteen en spatel dit door de eiwitten heen.
  6. Spuit of smeer de meringue op de bakplaat, dit kan in elke gewenste vorm.
  7. Bak de pavlova voor circa 2 uur in de oven.
  8. Laat de pavlova nog 2 uur koelen in de oven en doe hierbij de deur van de oven op een kier.
  9. Klop in ongeveer 2 minuten de Banketbakkers (d)Roompoeder met het water stijf.
  10. Laat de room even staan.
  11. Haal de pavlova uit de oven.
    Tip! De pavlova is heel breekbaar, dus doe dit voorzichtig.
  12. Verdeel de banketbakkersroom over de pavlova heen.
  13. Decoreer de pavlova eventueel nog met fruit naar keuze.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het garneren van jouw pavlovataart

Wanneer je eenmaal een pavlovataart hebt gemaakt, kun je deze volledig naar wens vullen en garneren. Zo kun je deze taart erg goed voorzien van een laagje Zwitserse room, banketbakkersroom of mascarponeroom. Heb je dit niet in huis? Dan volstaat slagroom ook gewoon. Vervolgens kun je de taart met van alles en nog wat garneren. Vooral vers fruit is hierbij erg populair. Garneer de pavlova bijvoorbeeld met aardbeien, blauwe bessen en frambozen. Ook meer exotische fruitsoorten kun je heel goed gebruiken voor het garneren van je taart. Maak bijvoorbeeld eens een lekkere frisse pavlovataart met citroen, sinaasappel, kiwi en ananas. Naast fruit kun je dit lekkernij ook erg goed garneren met chocolade, nootjes en zelfs koekjes. 

Het maken van een pavlovakrans

Met bovenstaande informatie heb je dus voldoende materiaal om een heerlijke pavlovataart te maken. Wist je trouwens al dat je er ook heel goed een krans van kunt maken? Hiervoor volg je gewoon het recept, maar spuit je geen cirkels van de meringue. In plaats daarvan spuit je de toefjes meringue dicht tegen elkaar aan in de vorm van een krans. Dit is bijvoorbeeld erg leuk om te doen voor Kerst. Met nog wat Kerst thema toppings zoals cranberries en chocoladekrullen heb je ineens een heel erg lekker kerstdessert.

Deel jouw pavlova met ons!

Heb jij met ons pavlova recept zelf een lekkere pavlovataart gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe deze is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany