Ken jij pavlova al? Anders dan de naam waarschijnlijk doet vermoeden, komt dit recept oorspronkelijk uit Australië. Het is een heerlijke taart van meringue, dus eigenlijk is het ook wel een schuimtaart te noemen. Deze taart kun je compleet naar wens vullen en garneren. Doordat deze lekkernij niet zwaar op de maag valt, wordt het vaak als dessert geserveerd.
Elk gerecht heeft zo wel zijn eigen geschiedenis, zo ook deze meringue taart. Dit lekkernij zou namelijk ter ere van ballerina Anna Pavlova zijn gemaakt. Anna Pavlova was een zeer beroemde Russische ballerina, misschien wel de beroemdste ooit. Deze lekkernij zou tijdens of na een tournee van haar door Australië en Nieuw-Zeeland in 1920 zijn gemaakt. In deze landen is dit gerecht dan ook ontzettend populair al wordt het gerecht in steeds meer andere landen bekend. Daarnaast is de taart vrij eenvoudig te maken, waardoor dit gebak in Australië en Nieuw-Zeeland vaak wordt geserveerd op feestelijke gelegenheden.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 280 gram fijne suiker;
- 40 gram maïzena;
- 1,5 theelepel wijnsteen;
- 125 gram Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder;
- Bakpapier;
- Zeef;
- Spuitzak.
Overige benodigdheden:
- 5 eiwitten (maat L);
- 315 milliliter water;
- Fruit naar keuze;
- Mengkom;
- Bakplaat;
- Mixer.