• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Recept voor Pavlovataart

Ga je bakken? Met die hitte? Mijn gezin verklaarde mij lichtelijk voor gek, maar bakblogger ben je natuurlijk niet alleen als het regent. Omdat de parasol en de koude drankjes lonkten, koos ik voor een pavlova. De standmixer klopt de eiwitten en de oven bakt alles op een lage temperatuur gaar, zodat de keuken niet zo bloedheet wordt. Verder is het een kwestie van heel veel vers zomerfruit wassen en de tuin induiken voor wat eetbare bloemetjes en munt. Voor de vulling koos ik yoghurt, room en lemoncurd. Dat laatste kan je heel goed zelf maken, maar bij een temperatuur boven de 25 graden leek me dat ernstig overdreven. Kant en klaar is ook prima. De totale lamlendigheid door de hitte was meteen verdreven toen dit spektakelstuk op tafel kwam. De zomer op je bord!

± 3 uur bereidingstijd 6 personen

Ga je bakken? Met die hitte? Mijn gezin verklaarde mij lichtelijk voor gek, maar bakblogger ben je natuurlijk niet alleen als het regent. Omdat de parasol en de koude drankjes lonkten, koos ik voor een pavlova. De standmixer klopt de eiwitten en de oven bakt alles op een lage temperatuur gaar, zodat de keuken niet zo bloedheet wordt. Verder is het een kwestie van heel veel vers zomerfruit wassen en de tuin induiken voor wat eetbare bloemetjes en munt. Voor de vulling koos ik yoghurt, room en lemoncurd. Dat laatste kan je heel goed zelf maken, maar bij een temperatuur boven de 25 graden leek me dat ernstig overdreven. Kant en klaar is ook prima. De totale lamlendigheid door de hitte was meteen verdreven toen dit spektakelstuk op tafel kwam. De zomer op je bord!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Snuf zout;
  • 150 gram fijne suiker;
  • 1 theelepel maïzena;
  • 75 gram poedersuiker;
  • 2 eetlepels lemon curd;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 4 eiwitten;
  • 1 theelepel witte wijnazijn;
  • 2 eetlepels yoghurt;
  • 6 eetlepels opgeklopte slagroom;
  • 1 mango in stukjes;
  • 250 gram aardbeien;
  • Circa 20 druiven;
  • Munt;
  • Eetbare bloemen. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Lemon Curd Biologisch 270g
€ 6,09
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  2. Klop de eiwitten met het zout op in een vetvrije kom.
  3. Strooi er steeds een beetje fijne suiker bij totdat de suiker is opgelost en het eiwit stijf is en glanst.
  4. Trek een kind uit de tuin voor de eiwit-proef: het eiwit is stijf genoeg als je de kom omgekeerd boven het hoofd kunt houden en het er niet uit valt.
  5. Spatel de maïzena, de azijn en de poedersuiker luchtig door het schuim.
  6. Zet een ontbijtbord omgekeerd op een vel bakpapier en omcirkel het met een pen.
  7. Knip de getekende cirkel ruim uit (minimaal 1 cm rondom overhouden) en leg het bakpapier op een bakplaat.
  8. Schep het beslag nu op het uitgeknipte bakpapier. Dat hoeft niet zo netjes, een beetje rustiek is juist mooi.
  9. Bak het beslag 2 uur in de oven gaar.
  10. Na de baktijd kun je de pavlova in de oven laten afkoelen.
  11. Maak de vulling niet te lang voor het serveren. Roer voor de vulling de lemoncurd los met de yoghurt en spatel de slagroom er luchtig doorheen.
  12. Schep de vulling op de pavlova. Garneer rijk met het zomerfruit en leg de munt en bloemetjes er mooi op.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Pavlovataart met ons!

Heb jij ook dit recept voor Pavlovataart uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Pavlovataart niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

 Auteur: Frederike Krommendijk is auteur van twee kookboeken en een bakboek. 

Flag of Germany