Ga je bakken? Met die hitte? Mijn gezin verklaarde mij lichtelijk voor gek, maar bakblogger ben je natuurlijk niet alleen als het regent. Omdat de parasol en de koude drankjes lonkten, koos ik voor een pavlova. De standmixer klopt de eiwitten en de oven bakt alles op een lage temperatuur gaar, zodat de keuken niet zo bloedheet wordt. Verder is het een kwestie van heel veel vers zomerfruit wassen en de tuin induiken voor wat eetbare bloemetjes en munt. Voor de vulling koos ik yoghurt, room en lemoncurd. Dat laatste kan je heel goed zelf maken, maar bij een temperatuur boven de 25 graden leek me dat ernstig overdreven. Kant en klaar is ook prima. De totale lamlendigheid door de hitte was meteen verdreven toen dit spektakelstuk op tafel kwam. De zomer op je bord!
Benodigdheden uit onze webshop:
- Snuf zout;
- 150 gram fijne suiker;
- 1 theelepel maïzena;
- 75 gram poedersuiker;
- 2 eetlepels lemon curd;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 4 eiwitten;
- 1 theelepel witte wijnazijn;
- 2 eetlepels yoghurt;
- 6 eetlepels opgeklopte slagroom;
- 1 mango in stukjes;
- 250 gram aardbeien;
- Circa 20 druiven;
- Munt;
- Eetbare bloemen.