• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Mini pavlova's met mascarponeroom en kersen recept

Ben je op zoek naar een heerlijk dessert dat niet zo moeilijk is om te maken? Maak dan eens deze fantastische mini pavlova's met mascarponeroom en kersen. De pavlova's zijn gemaakt van eiwitten en suiker. Daarna zijn ze gevuld met een heerlijke mascarponeroom, met daar bovenop een heerlijke topping van kersenvulling. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je zelf dit verrukkelijke dessert kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!  

± 3 uur bereidingstijd 6 personen

Ben je op zoek naar een heerlijk dessert dat niet zo moeilijk is om te maken? Maak dan eens deze fantastische mini pavlova's met mascarponeroom en kersen. De pavlova's zijn gemaakt van eiwitten en suiker. Daarna zijn ze gevuld met een heerlijke mascarponeroom, met daar bovenop een heerlijke topping van kersenvulling. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je zelf dit verrukkelijke dessert kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!  

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram kristalsuiker;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 50 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
  • Bakpapier;
  • Gekarteld spuitmondje;
  • Spuitzak;
  • Optioneel: cacaopoeder en chocoladekrullen om eroverheen te strooien.

Overige benodigdheden:

  • 4 eiwitten;
  • 125 gram mascarpone;
  • 1 blik kersenvulling.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Schlagfix Plantaardige Slagroom Gezoet 1L
€ 4,49
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
Normale prijs € 6,19 Speciale prijs € 5,26
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
PME Chocoladekrullen Melk 85 gram
€ 2,89
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+

Recept

Het maken van de meringue:

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 80 graden.
  2. Pak een vel bakpapier en teken erop 6 cirkels met een doorsnede van 10 centimeter.
  3. Leg dit vel bakpapier ondersteboven op de bakplaat, zodat je de cirkels nog kunt zien.
  4. Klop de eiwitten samen met de suiker totdat het mengsel stijve pieken krijgt.
  5. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  6. Doe de meringue in de spuitzak.
  7. Vul daarna de cirkels op de bakplaat met meringue, zodat je 6 opgespoten cirkels krijgt. 
  8. Droog de meringues minimaal 2 uur in de voorverwarmde oven.

Het vullen van de pavlova's:

  1. Roer de mascarpone met de poedersuiker tot een zachte crème.
  2. Klop vervolgens de slagroom stijf en spatel deze door het mascarpone-mengsel heen.
  3. Schep de mascarponeroom in de mini pavlova's.
  4. Schep daar bovenop de kersen-vulling. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het serveren en bewaren van de mini pavlova's met mascarponeroom en kersen

Je kunt het beste deze mini pavlova's direct na het maken ervan serveren. Dan zijn ze namelijk het allerlekkerst. Heb je niet veel tijd om de pavlova's dezelfde dag als het serveren te maken? Dan kun je de lekkernijen 3 tot 4 dagen van te voren bakken. Bewaar de pavlova's op een droge plek en in een luchtdichte trommel. Vul de pavlova's pas vlak voor het serveren met de mascarponeroom en de kersen.

Deel jouw mini pavlova's met mascarponeroom en kersen met ons!

Ga je zelf met dit recept mini pavlova's met mascarponeroom en kersen maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw desserts en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto zien én delen met onze volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen.

Flag of Germany