• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Druiven pudding recept

In dit artikel delen wij een recept voor een heerlijke druiven pudding. Het is heel eenvoudig om deze pudding te maken en hij smaakt ook nog eens onwijs goed. De pudding is het lekkerst als je deze serveert met lobbig geslagen, zoete slagroom. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze druiven pudding kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

± 1 uur bereidingstijd ± 24 uur wachttijd 8 personen

In dit artikel delen wij een recept voor een heerlijke druiven pudding. Het is heel eenvoudig om deze pudding te maken en hij smaakt ook nog eens onwijs goed. De pudding is het lekkerst als je deze serveert met lobbig geslagen, zoete slagroom. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze druiven pudding kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 10 gram gelatine;
  • Tulbandvorm.

Overige benodigdheden:

  • 500 gram witte druivensap;
  • 300 gram witte of blauwe druiven (pitloos);

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Runder Gelatine 60gr.
Normale prijs € 3,79 Speciale prijs € 3,23
+

Recept

Het maken van de pudding:

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Verhit 100 milliliter druivensap tot 60°C.
  3. Haal de pan van het vuur wanneer het de juiste warmte heeft bereikt.
  4. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door de warme druivensap.
  5. Laat het druivensap afkoelen en roer het overige druivensap erdoor.
  6. Halveer intussen de druiven.
  7. Spatel de halve druiven door het druivensap, voordat het sap begint op te stijven.
  8. Giet het mengsel in een natgemaakte tulbandvorm.
  9. Laat de pudding 1 dag in de koelkast opstijven.

Het storten van de pudding:

  1. Houd de vorm enkele seconden in heet water.
  2. Leg een omgekeerde platte schotel op de vorm en keer ze samen om.
  3. Verwijder nu de tulbandvorm, eetsmakelijk! 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw druiven pudding met ons!

Heb jij met dit recept druiven pudding gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw pudding zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)

Flag of Germany