• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Stokbrood recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina

Alle stokbrood recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
  1. Meng de baguette-mix, de gist en het water in een keukenmachine tot een deeg.
  2. Kneed het deeg nog even goed door met de hand.
  3. Verdeel direct na het kneden het deeg in 2 stukken.
  4. Rol beide stukken deeg langwerpig uit.
  5. Leg het deeg op een stuk bakpapier neer.
  6. Leg nu een ander stuk bakpapier op het deeg en laat het deeg 30 minuten rijzen.
  7. Vorm het deeg tot 2 stokbroden en leg het op de, met bakpapier beklede, stokbroodplaat.
  8. Laat het deeg weer voor 90 minuten rijzen op een warme plek (liefst 26 graden).
  9. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  10. Doe de stokbroden nu zonder bakpapier in de Crusty Bake tray.
  11. Snijd de stokbroden voordat ze de oven in gaan met een stokbrood-mesje 3 keer licht en schuin in (dat bakt straks mooi open).
  12. Doe een dichte bakplaat onderin de oven, schuif daarboven een rooster met daarop de stokbroden.
  13. Giet iets kokend water op de onderste bakplaat.
    > Door de stoom wordt het brood extra lekker knapperig.
  14. Bak de Crusty stokbroden in ongeveer 20-25 minuten gaar.

Handige informatie

Stokbrood recepten

Stokbrood ken je vast al wel. Deze Franse klassieker kom je namelijk al decennialang ook in de Nederlandse keuken tegen. Tegenwoordig vind je dit brood bij wel zo'n beetje elke bakker en supermarkt wel, maar het is natuurlijk veel lekkerder om zelf stokbrood te maken. Zelfgemaakt smaakt het allerlekkerst en je huis gaat ook nog eens lekker ruiken van versgebakken brood. Lijkt het jou leuk om zelf eens dit brood te maken? Bekijk dan de verschillende stokbrood recepten die wij op deze pagina hebben verzameld en laat je erdoor inspireren! 

Hoe kun je stokbrood serveren? 

De Fransen kunnen niet zonder hun stokbrood. Het wordt er dan ook de hele dag door afgebakken bij de boulangerie (bakkerij) en supermarkten. Tijdens avondmaaltijden wordt stokbrood vaak geserveerd om het overgebleven vocht van de borden te deppen of naast de soep om in de soep te dippen. In Nederland wordt stokbrood vaak voorafgaand aan een maaltijd opgediend in combinatie met een aantal lekkere dips en smeersels. Daarnaast kun je dit brood ook prima als borrelhap serveren met wat lekkere dips en beleg ernaast, zoals veel op verjaardagen gebeurt. Ook tijdens het barbecueën vind je op veel tafels wel een mandje met stokbrood. Dit brood is dus ontzettend veelzijdig en op allerlei verschillende manieren te serveren. Dat maakt het extra leuk om zelf stokbrood te bakken. 

Waarom zelf stokbrood maken? 

Stokbrood wordt het liefst zo vers mogelijk gegeten. Dan is de korst namelijk erg knapperig en de binnenkant lekker zacht. Dat is dan ook de hoofdreden om zelf dit brood te maken. Bovendien is het ook heel erg leuk om zelf dit brood te maken en heb je er niet eens veel ingrediënten voor nodig. Vaak kom je met bloem, water, zout en gist al een heel eind. Wat ook wel fijn is om te weten, is dat dit niet eens één van de moeilijkste broden is om te maken. Heb je nog niet zo vaak brood gebakken? Dan kun je dus prima een stokbrood recept van deze pagina erbij pakken en uitproberen. Volg de instructies die in het recept staan gewoon stap voor stap op en je zult zien dat ook jij een heerlijke baguette kan bakken. 

Wat heb je nodig om zelf stokbrood te maken? 

De kans is enorm groot dat je alle ingrediënten voor het zelf maken van stokbrood al in huis hebt. De ingrediënten van een gewoon stokbrood zijn namelijk erg simpel en in vrijwel elk keukenkastje wel te vinden: bloem, water, gist en zout. Het deeg wordt dan ook gemaakt zoals je dit bij ieder brood zou doen – kneden en rijzen. Het modelleren van het stokbrood gaat daarentegen net even anders. Om de langwerpige vorm te krijgen, moet je (een portie van) het deeg uitrollen tot de gewenste lengte. Om het stokbrood een echt rustieke uitstraling te geven kun je met een scherp stokbroodmesje diagonaal wat sneetjes maken in het brood. Vervolgens bak je het brood af en kun je genieten van heerlijk vers stokbrood. Je kunt er trouwens prima voor kiezen om je eigen draai te geven aan het stokbrood. Ontdek bijvoorbeeld de recepten voor gevuld stokbrood. Heerlijk en net even anders! 

Bestel al jouw benodigdheden op Baktotaal.nl! 

Wil je zelf stokbrood maken? Kies één van de stokbrood recepten op deze pagina en bekijk ons assortiment voor alle bakbenodigdheden. Hier vind je alles wat je nodig hebt om thuis het heerlijkste brood te kunnen bakken. Bekijk ook de andere recepten op onze website en ontdek nog meer bakinspiratie! 

Flag of Germany