• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Mousse recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 22

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 22

per pagina
Pagina
  1. Pureer de 300 gram aardbeien.
    Tip! Doe dit niet te lang, want dan worden de gepureerde aardbeien te dun.
  2. Mix de gepureerde aardbeien en de mascarpone door elkaar heen.
  3. Klop de slagroom, Klop-Fix en de poedersuiker stijf.
  4. Meng de aardbeien met mascarpone en de slagroom door elkaar heen.
  5. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  6. Doe de mousse in de spuitzak.
  7. Spuit de aardbeien mousse in de glaasjes.
  8. Laat de mousse minimaal 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
  9. Garneer de mousse met stukjes aardbei.

Handige informatie

Wat is mousse nou precies?

Mousse is een dessert dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het Franse woord mousse betekent in het Nederlands letterlijk ‘gerecht van stijfgeklopte room’. En dat geeft eigenlijk best goed weer wat dit dessert precies is. Er zijn zowel zoete als hartige varianten van dit dessert te vinden. De ene mousse is wat lichter en luchtiger dan de andere. Bovendien kun je dit dessert in daadwerkelijk allerlei verschillende soorten smaken maken. Je kunt er dus echt alle kanten mee op, het is maar net wat je zelf lekker vindt!

Chocolademousse

Chocolademousse is waarschijnlijk wel één van de meest bekende varianten van dit heerlijke dessert. Je hebt het dan ook vast wel eens gegeten. Deze mousse wordt gemaakt van eieren en chocolade. Bij een standaard chocolademousse wordt altijd pure chocolade gebruikt. Als je niet zo fan bent van een sterke chocoladesmaak, kun je trouwens ook gewoon melk of witte chocolade gebruiken.

Mousse maken

Je kunt dit dessert in allerlei verschillende winkels kopen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om zelf mousse te maken. En het leuke aan zelf een mousse maken is, dat je er helemaal je eigen draai aan kunt geven. Dit nagerecht wordt vaak gestabiliseerd met gelatine. Je kunt er dus ook een bavarois van maken. Weet je nog niet wat voor een smaak je aan je mousse toe wilt voegen? Wij hebben hieronder een paar mogelijkheden een rijtje gezet.

Verschillende smaken voor zoete mousses zijn: Koffie; Karamel; Munt; Gepureerd fruit; Vanille.

Verschillende smaken voor hartige mousses zijn: Groenten; Vis; Vlees; Kaas; Schaaldieren.

Mousse recepten

Heb je al zin gekregen om zelf je eigen mousse te maken? Bekijk dan eens de mousse recepten die wij voor jou op deze pagina hebben verzameld. Alles wat je voor de recepten nodig hebt, shop je natuurlijk op Baktotaal!

Flag of Germany