• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Aardbeien witte chocolade bolgebakjes recept

Wil jij jezelf blijven uitdagen met het maken van taart en andere lekkernijen? Dan is dit recept van aardbeien witte chocolade bolgebakjes iets voor jou! Als je onderstaand recept goed volgt, moet het helemaal goed komen. 
± 2 uur bereidingstijd ± 4 uur wachttijd 6 personen
Wil jij jezelf blijven uitdagen met het maken van taart en andere lekkernijen? Dan is dit recept van aardbeien witte chocolade bolgebakjes iets voor jou! Als je onderstaand recept goed volgt, moet het helemaal goed komen. 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram BrandNewCake Biscuit-mix;
  • 50 gram witte chocolade callets;
  • 50 gram amandelmeel;
  • 50 gram suiker;
  • 30 gram bavaroispoeder;
  • Aardbeien fruitvulling;
  • Glaze topping rood;
  • Siliconen bakvormen halve bol (2 maten); 
  • Uitsteker van ± 5 cm.

Overige benodigdheden:

  • 300 gram slagroom;
  • 50 gram melk;
  • 5 eieren, maat M (250 gram);
  • Mixer;
  • Kommen;
  • Pannetje;
  • Garde;
  • Spatel;
  • Vork.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
Normale prijs € 4,49 Speciale prijs € 3,82
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Bavaroise poeder Naturel 150gr.
Normale prijs € 4,29 Speciale prijs € 3,65
+
Aarts Fruitvulling Aardbeien 580ml
€ 3,59
+
BrandNewCake Mirror Glaze Rood 375g
Normale prijs € 4,89 Speciale prijs € 4,16
+
Siliconen Bakvorm Halve Bol Ø40h20mm (15)
€ 13,49
+
Siliconen Bakvorm Halve Bol Ø70h35mm (6)
€ 13,49
+
Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø5cm
€ 3,59
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de kapselmix, het amandelmeel, het suiker en de eieren in een kom.
  3. Zet de mixer in de eerste versnelling om alle ingrediënten te mengen.
  4. Klop het mengsel vervolgens 6 minuten in de hoogste stand op.
  5. Strijk het mengsel uit op een bakplaat van 30/40 centimeter.
  6. Bak het mengsel in ongeveer 10 minuten af.
  7. Roer de aardbeienvulling met een garde klein.
  8. Verdeel de vulling over het kleine bolvorm matje en vries deze in tot verder gebruik.
  9. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
  10. Verwarm de melk in een pan tot 50 graden.
  11. Giet de melk op de bavaroispoeder en witte chocolade.
  12. Roer goed door met een garde tot de chocolade is opgelost.
  13. Roer er 1/4 deel slagroom doorheen.
  14. Spatel de rest van de slagroom door de massa heen.
  15. Verwarm de glaze tot 45 graden.
  16. Steek rondjes van ongeveer 5 cm uit de gebakken amandelcake rondjes.
  17. Vul de bolvorm matjes tot de helft met mousse.
  18. Druk hier de bevroren aardbeien vulling in.
  19. Sluit het geheel af met een plakje amandelcake en plaats het minstens 4 uur in de vriezer.
  20. Prik een vork in de bevroren bollen en dip in de warme gelei.
  21. Plaats de bollen op een kartonnetje en decoreer met chocolade decoratie.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk de video van Aardbeien witte chocolade bolgebakjes

Deel jouw Aardbeien witte chocolade bolgebakjes met ons!

Heb jij ook dit recept voor Aardbeien witte chocolade bolgebakjes uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Aardbeien witte chocolade bolgebakjes niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany