Bodem en een vulling
Een vlaai bestaat altijd uit een bodem en een vulling. De bodem van een vlaai kenmerkt zich door de ronde vorm. Vaak is het een luchtige en een zachte bodem. Ook heeft een vlaai een opstaand randje. Een vlaai wordt vaak gevuld het banketbakkersroom of met een vlaaivulling. De bovenkant van de vlaai bestaat vaak uit een speciale garnering. Zo worden er bijvoorbeeld stukjes fruit op de vlaai gelegd of stukjes koek.
Vlaai maken
Wil je een vlaai maken? Op deze pagina hebben we de meest heerlijke vlaai recepten waar je uit kan kiezen. Wil je een heerlijke fris en fruitige vlaai? Kies dan voor een kersen-, aardbeien- of abrikozenvlaai. Ook populair is de rijstevlaai. Deze vlaaisoort bestaat uit een vulling waar dessertrijst is toegevoegd.
Welke vlaai maak je?
Als je een vlaai wilt maken denk dan goed na wat je precies wilt maken en wie je gasten zijn. Waar houden zij van? En ga je eventueel ook andere vlaaien of taarten serveren? Een fruitvlaai doet het altijd goed, maar ook de rijste- en chocoladevlaaien zijn echte toppers.
Benodigdheden
Als je eenmaal een lekker recept voor een vlaai hebt gevonden dan raden we je aan om goed te kijken naar wat je nodig hebt om de vlaai te maken. Van een vlaaivorm tot aan een garde en beslagkom: in onze webshop hebben we alles om te bakken! Vul dus zeker jouw winkelmandje met al jouw benodigdheden en ingrediënten, zodat je heel snel de meest heerlijke vlaai kan bakken. Dat wordt smullen!