• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Vlaai recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 15

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 15

per pagina
Pagina

Het inbakken van de nieuwe vlaaipan:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  2. Spoel de vlaaipan af met warm water.
  3. Zet de vlaaipan 20 minuten in de oven.
  4. Vet de vorm lichtjes in met plantaardige olie en zet de vorm daarna 1 uur in de oven.

Het voorbereiden van de vlaai:

  1. Kneed de Vlaaiendeegmix, 150 milliliter koud water en het gist tot een soepel deeg.
  2. Vorm het deeg tot een bol.
  3. Laat het deeg 5 minuten rusten.
  4. Mix in 3 minuten op hoge snelheid de Banketbakkersroom-mix en 250 milliliter water door elkaar heen.
  5. Zet de room tot verder gebruik in de koeling.

Het maken van de vlaai:

  1. Steek het deeg in 2 gelijke delen.
  2. Bestuif het werkblad met een beetje bloem.
  3. Rol 1 deel deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 millimeter.
  4. Spray de vlaaipan in met bakspray.
  5. Leg het uitgerolde deeg losjes over de vlaaipan heen.
  6. Rol met de deegroller over de rand, zodat het overtollige deeg eraf valt.
  7. Verdeel de banketbakkersroom gelijkmatig over de bodem.
  8. Verdeel de kersen weer op de room.
  9. Bestuif het werkblad met een beetje bloem.
  10. Rol het tweede deel deeg rechthoekig uit tot een dikte van 3 millimeter.
    Tip! Zorg ervoor dat het deeg ongeveer 20 bij 30 centimeter is.
  11. Dip de vlaairoller in een zakje bloem en klop de overtollige bloem eraf.
  12. Rol met de vlaairoller over het deeg heen en druk hem er goed door.
    Tip! Ga met de roller centimeter voor centimeter naar voren en naar achteren.
    Tip! Let op dat je wel over hetzelfde stukje rolt, anders krijg je geen mooi patroon.
  13. Leg het raster met de onderkant van het deeg tegen de onderkant van de vlaaipan aan.
  14. Leg het deeg nu voorzichtig over de kersen en trek hierbij langzaam het raster open.
  15. Duw het deeg zachtjes aan langs de rand en rol het overtollige deeg eraf met de deegroller.

Het bakken van de vlaai:

  1. Laat het rasterdeeg 25 minuten rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  3. Bestrijk het raster met losgeklopt ei.
  4. Bak de vlaai in 17 à 20 minuten goudbruin en gaar.
  5. Haal de vlaai uit de vorm en laat het gebak afkoelen op een rooster.

Handige informatie

Bodem en een vulling

Een vlaai bestaat altijd uit een bodem en een vulling. De bodem van een vlaai kenmerkt zich door de ronde vorm. Vaak is het een luchtige en een zachte bodem. Ook heeft een vlaai een opstaand randje. Een vlaai wordt vaak gevuld het banketbakkersroom of met een vlaaivulling. De bovenkant van de vlaai bestaat vaak uit een speciale garnering. Zo worden er bijvoorbeeld stukjes fruit op de vlaai gelegd of stukjes koek.

Vlaai maken

Wil je een vlaai maken? Op deze pagina hebben we de meest heerlijke vlaai recepten waar je uit kan kiezen. Wil je een heerlijke fris en fruitige vlaai? Kies dan voor een kersen-, aardbeien- of abrikozenvlaai. Ook populair is de rijstevlaai. Deze vlaaisoort bestaat uit een vulling waar dessertrijst is toegevoegd.

Welke vlaai maak je?

Als je een vlaai wilt maken denk dan goed na wat je precies wilt maken en wie je gasten zijn. Waar houden zij van? En ga je eventueel ook andere vlaaien of taarten serveren? Een fruitvlaai doet het altijd goed, maar ook de rijste- en chocoladevlaaien zijn echte toppers.

Benodigdheden

Als je eenmaal een lekker recept voor een vlaai hebt gevonden dan raden we je aan om goed te kijken naar wat je nodig hebt om de vlaai te maken. Van een vlaaivorm tot aan een garde en beslagkom: in onze webshop hebben we alles om te bakken! Vul dus zeker jouw winkelmandje met al jouw benodigdheden en ingrediënten, zodat je heel snel de meest heerlijke vlaai kan bakken. Dat wordt smullen!

Flag of Germany