• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bavarois taart recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Klop de 2 eiwitten met een snuf zout in een vetvrije kom luchtig op.
  4. Voeg 45 gram suiker geleidelijk toe als het mengsel schuimig wordt.
  5. Blijf dit kloppen tot de suiker helemaal is opgelost.
  6. Meng het amandelmeel met de bloem en poedersuiker.
  7. Spatel deze voorzichtig door het eiwitmengsel heen.
  8. Probeer daarbij de luchtigheid te behouden.
  9. Schep het beslag op de bakplaat en strijk het uit tot een cirkel van ongeveer 1 centimeter dik.
  10. Bak het amandelbiscuit in 7-11 minuten goudbruin en gaar.
  11. Laat het amandelbiscuit afkoelen.
  12. Verwijder voorzichtig het bakpapier en snijd of steek er een cirkel uit die groot genoeg is om de bodem van de bombe te bedekken.
  13. Week 3 gelatineblaadjes (= 5 gram) voor de frambozenbavarois in koud water.
  14. Pureer de frambozen en zeef ze vervolgens.
  15. Weeg 160 gram van de gezeefde frambozenpuree af.
  16. De rest (wat vooral de pitjes zijn) heb je niet nodig in dit recept.
  17. Klop 225 milliliter slagroom met 75 gram suiker lobbig op.
  18. Verwarm 1/3e van de frambozenpuree in een pannetje.
  19. Haal het pannetje van het vuur en los er de geweekte gelatine in op.
  20. Roer de rest van de frambozenpuree hier doorheen.
  21. Spatel er tot slot de opgeklopte slagroom doorheen.
  22. Pak een klein rond bakje dat een mooi midden zal vormen in de bombe.
  23. Bekleed het bakje met plasticfolie en vul dat met de bavarois.
  24. Zet dit minimaal 3 uur in de vriezer.

Voor de pure chocolademousse

  1. Week 1,5 (= 2,5 gram) gelatineblaadjes in koud water.
  2. Klop 300 milliliter slagroom door tot yoghurtdikte.
  3. Doe de 3 eieren en 50 gram suiker in een hittebestendige kom en plaats deze op een pan met zacht kokend water.
  4. Klop met een mixer tot het eimengsel dik en romig is en begint te dampen, het zal dan ongeveer 70 °C zijn.
  5. Haal de kom van het kokende water af.
  6. Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe.
  7. Blijf de eieren mixen tot het mengsel ongeveer op lichaamstemperatuur is.
  8. Spatel de gesmolten pure chocolade door het eimengsel heen en zorg ervoor dat dit goed gemengd is.
  9. Voeg als laatste de geklopte slagroom toe en spatel alles luchtig door elkaar heen.
  10. Doe de chocolademousse in de bombevorm.

Tot slot

  1. Haal de bevroren frambozenbavarois uit het bakje en verwijder voorzichtig het plasticfolie.
  2. Duw de frambozenbavarois in het midden in de chocolademousse.
  3. Dek het geheel af met de plak amandelbiscuit en druk deze licht aan, zodat het amandelbiscuit en de chocolademousse even hoog in de vorm zitten.
  4. Zet de bombe minimaal 1 nacht in de vriezer.
  5. Week voor het chocoladeglazuur 5,5 gelatineblaadjes (= 9 gram) in koud water.
  6. Doe 125 milliliter slagroom, 150 milliliter water en 175 gram suiker in een pan en breng dit aan de kook.
  7. Laat het mengsel 5 minuten koken.
  8. Haal de pan van het vuur af en voeg de geweekte gelatine en het cacaopoeder toe.
  9. Meng het geheel met de staafmixer tot een egale massa.
  10. Giet het glazuur door een zeef heen om eventuele klontjes te verwijderen.
  11. Laat het afkoelen tot lichaamstemperatuur.
  12. Haal de bevroren bombe uit de vorm en plaats deze op een verhoging, dit is zodat het glazuur er goed af kan druipen.
  13. Giet het chocoladeglazuur over de bombe totdat deze helemaal bedekt is.
  14. Wacht vervolgens een paar minuten.
  15. Druk aan de onderkant wat van het chocoladeschaafsel tegen de bombe aan.
  16. Plaats het taartje op een schaal en laat hem in de koelkast ongeveer 5 tot 8 uur helemaal ontdooien.
  17. Garneer het boltaartje voor het serveren eventueel met chocolade decoratie. 


Handige informatie

Bavarois recepten 

Bavarois, ken jij het al? Deze heerlijke luchtige pudding is als lekker van zichzelf. Maak het zelf en serveer het als dessert bij een meergangen diner. Met bavarois kun je ook heel goed diverse lekkernijen maken zoals taarten en cakes. Of gebruik het als vulling voor een lekkere taart.  Je kunt er dus allerlei verschillende kanten mee op en dat maakt het juist zo leuk om eens met deze luchtige pudding aan de slag te gaan. Bekijk maar eens de bavarois recepten die wij op deze pagina hebben verzameld en ontdek wat er allemaal mogelijk is. 

  

Wat is bavarois? 

Bavarois is een luchtige pudding die vaak in een vorm wordt gegoten en zodoende als nagerecht wordt geserveerd. Daarnaast kun je er ook heel goed bavaroise taarten en cakes mee maken. En met de poeder-mixen die te koop zijn op Baktotaal.nl, heb je bavarois zo zelf gemaakt. Bavarois is in diverse smaakjes verkrijgbaar, daardoor kun je er allerlei verschillende taarten mee maken. Zo is er chocoladebavarois, maar ook zijn er verschillende bavarois met vruchtensmaken zoals aardbei, kers en framboos. Je kunt trouwens ook naturel bavarois gebruiken en daar je eigen smaak of zelfs een kleurtje aan toevoegen. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. 

Wat is het verschil tussen bavarois en pudding? 

Bavarois wordt ook wel een luchtige pudding genoemd, toch is bavarois geen pudding an sich maar een basis voor pudding. Met bavarois kun je diverse soorten puddings maken. Toch is bavarois wel anders opgesteld dan sommige soorten pudding. Zo gebruik je bij bavarois gelatineblaadjes om het goedje te laten opstijven. Bij onder andere de welbekende griesmeelpudding en custardpudding wordt daarvoor zetmeel gebruikt. 

Wat is het verschil tussen bavarois en mousse? 

Bavarois en mousse lijken enorm op elkaar, maar toch zijn het twee andere producten. Een mousse is nog luchtiger dan bavarois. Dat komt doordat een mousse naast opgeklopte slagroom ook opgeklopte eidooiers of opgeklopt eiwit bevat. In een bavarois zit geen eiwit.  

Bavarois taart recept 

Op deze pagina hebben we onder andere fantastische recepten voor je verzameld waarmee je heerlijke bavarois taarten kunt maken. Kies jouw favoriete bavarois taart recept uit en ga lekker aan de slag. Met bavarois kun je complete taarten maken, maar je kunt er ook heel goed een taart met bavarois vulling mee maken. Dit betekent dat niet vrijwel de complete taart uit bavarois bestaat, maar een gedeelte ervan. Maak bijvoorbeeld een lekkere biscuit taart en vul deze met bavarois in een smaak naar keuze. De combinatie van bavarois met biscuit is namelijk onwijs lekker. 

Serveer jouw bavarois taart als dessert of op een feestje! 

Doordat bavarois lekker luchtig is en doorgaans als dessert wordt geserveerd, kun je een bavarois taart ook heel goed als desserttaart serveren. Met een toefje slagroom en een lekker bolletje ijs ernaast, heb je een prachtig nagerecht waarvan jouw gasten zeker zullen gaan smullen. Het leuke aan zo’n taart is dat je deze ook heel goed als volwaardige taart op een verjaardag of ander feestje kunt serveren. Met dit gerecht kun je dus allerlei verschillende kanten op en dat maakt het zo leuk om het zelf eens te gaan maken. 

  

Wat heb je nodig om bavarois te maken? 

Wat je nodig hebt om zelf bavarois te maken, hangt af van of je de pudding helemaal from scratch wilt maken of niet. Als je dat wel wil, dan heb je gelatineblaadjes, fruit, sap van een citroen, suiker en slagroom nodig. Lijkt het je lastig om helemaal zelf bavarois te maken? Dan kun je deze lekkernij ook eenvoudig zelf maken met een bavaroispoeder. Aan dit poeder hoef je slechts wat slagroom en water toe te voegen om een heerlijke bavarois te maken. Een kind kan de was doen! 

  

Shop jouw benodigdheden voor een bavarois taart op Baktotaal! 

Heb je een bavarois taart recept uitgekozen? Bestel dan alle benodigdheden hiervoor op Baktotaal. Dankzij het ruime assortiment, dat uit meer dan 10.000 producten bestaat, vind je bij Baktotaal namelijk écht alles om te bakken. Bij ons vind je niet alleen bakbenodigdheden zoals taartvormen, maar ook diverse bavaroisepoeders waarmee je heel eenvoudig jouw eigen bavarois kan maken. Bestel alles wat je nodig hebt voor een bavarois recept zo snel mogelijk op Baktotaal.nl, zodat je het ook zo snel mogelijk in huis hebt. Hoe eerder je de producten in huis hebt, hoe eerder je aan de slag kunt gaan en de lekkerste gerechten met bavarois kunt maken. 

Flag of Germany