• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Gevulde kerstmannetjes Frank Haasnoot recept

Speciaal voor de feestdagen heeft patissier Frank Haasnoot deze prachtige Santa siliconenvorm ontwikkeld. Met deze vorm kun je feestelijke kerstmannetjes maken. Wij hebben ze gevuld met chocolademousse, frambozengelei en cake. Zodoende hebben wij een heerlijk dessert gemaakt die je perfect tijdens de feestdagen kunt serveren. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om ze als gebakjes bij de koffie te serveren. Wil je jouw familie of vrienden ook verrassen met deze verrukkelijke kerstmannetjes? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 2.5 uur bereidingstijd ± 24 uur wachttijd 12 personen 5/5 (1 waardering)
Speciaal voor de feestdagen heeft patissier Frank Haasnoot deze prachtige Santa siliconenvorm ontwikkeld. Met deze vorm kun je feestelijke kerstmannetjes maken. Wij hebben ze gevuld met chocolademousse, frambozengelei en cake. Zodoende hebben wij een heerlijk dessert gemaakt die je perfect tijdens de feestdagen kunt serveren. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om ze als gebakjes bij de koffie te serveren. Wil je jouw familie of vrienden ook verrassen met deze verrukkelijke kerstmannetjes? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 400 gram Molen de Hoop Boerencake-mix;
  • 150 gram suiker;
  • 12 gram gelatineblaadjes;
  • 675 milliliter slagroom;
  • 335 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • Cakeblik 25 centimeter;
  • Bakspray;
  • Pavoflex 3D Siliconenvorm Santa (Haasnoot);
  • Ronde uitsteker met een diameter van 4 centimeter;
  • Spuitzak;
  • Paletmes;
  • Zeef;
  • Plasticfolie;
  • Brand New Cake Cacaoboter Spray Velvet Rood;
  • 12 Taartkartonnetjes Met Lip 6 centimeter.

Overige benodigdheden:

  • 4 eieren, maat M;
  • 220 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 250 gram frambozen uit de diepvries;
  • Lage ovenschaal.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Boerencakemix 400 gr
€ 3,99
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Patisse Cakevorm 25cm
€ 6,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Pavoni Siliconen Vorm Santa (Haasnoot) 60x72mm (12) 30x40cm
€ 37,69

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Uitsteker Rond RVS 4cm
€ 1,29
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Paletmes / Glaceermes 16 cm
€ 15,98
+
Zeef bol RVS met handvat, 20 cm
€ 9,69
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
BrandNewCake Cacaoboter spray Velvet Rood 250ml
€ 17,49
+
Taartkarton Goud/Zwart met lip Ø6 cm per stuk
€ 0,12
+
  • 1 x € 0,12
    Totaal: € 0,12
  • 10 x € 0,11
    Totaal: € 1,09
    10% korting
  • 50 x € 0,10
    Totaal: € 4,84
    20% korting
  • 100 x € 0,08
    Totaal: € 8,47
    30% korting
Schlagfix Plantaardige Slagroom Ongezoet 1L
€ 4,39
+

Recept

Het maken van de cake en gelei op dag 1:

  1. Verwarm de oven voor op 145 graden (heteluchtoven).
  2. Spray het cakeblik in met de bakspray.
  3. Mix in 4 á 5 minuten de Boerencake-mix, eieren en boter tot een glad beslag.
  4. Giet het beslag in het cakeblik.
  5. Bak de cake in 60 á 70 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de cake afkoelen en bewaar hem tot de volgende dag.
  7. Week 6 gram gelatineblaadjes in een kom met koud water.
  8. Verwarm de bevroren frambozen op een laag vuur.
  9. Roer de frambozen door, totdat ze helemaal zacht zijn.
  10. Roer de suiker langzaam door de frambozen heen.
  11. Laat het mengsel al roerend een paar minuten doorkoken.
  12. Haal de pan van het vuur af.
  13. Knijp de blaadjes gelatine uit.
  14. Roer de blaadjes gelatine door de frambozen heen, totdat deze zijn opgelost.
  15. Zeef de gelei, totdat alle pitjes eruit zijn.
    Tip! Je kunt deze stap overslaan, als je de pitjes erin wilt houden.
  16. Laat de gelei een klein beetje afkoelen.
  17. Bekleed een ovenschaaltje met plasticfolie.
  18. Giet de gelei in de ovenschaal en zet de schaal tot de volgende dag in de vriezer.

Het maken van de kerstmannetjes op dag 2:

  1. Pak de frambozengelei uit de vriezer.
  2. Steek met de ronde uitsteker 12 rondjes frambozengelei uit.
  3. Snijd de cake in plakken van 1 centimeter dik.
  4. Steek met de ronde uitsteker 12 rondjes uit de plakken cake.
  5. Leg de rondjes even apart.
  6. Week 6 gram gelatineblaadjes in koud water.
  7. Klop 500 milliliter slagroom lobbig en zet de slagroom even in de koeling.
  8. Breng de overige slagroom in een steelpannetje aan de kook.
  9. Doe de witte chocolade in een hittebestendige kom en giet de kokende room erop.
  10. Meng alles door elkaar heen, totdat de chocolade volledig is gesmolten.
  11. Knijp de gelatine uit en roer dit door de chocolade heen.
  12. Spatel de helft van de opgeklopte slagroom door de chocolade heen.
  13. Spatel de rest van de slagroom er ook doorheen.
  14. Doe de mousse in de spuitzak en knip het uiteinde ervan af.
  15. Leg de gelei- en cakerondjes klaar op het werkblad.
  16. Zet de siliconenvorm op een dienblad.
  17. Spuit de mousse in de vormpjes tot ongeveer de helft van de opening.
  18. Leg een plakje frambozengelei in de mousse.
    Tip! Zorg ervoor dat de gelei goed in het midden ligt.
  19. Spuit nog een laagje chocolademousse in de vorm tot ongeveer een halve centimeter onder de rand.
  20. Leg de ronde plakjes cake er in het midden in.
  21. Dek de vorm af met mousse tot aan de rand.
  22. Strijk de bovenkant vlak met een paletmes.
  23. Zet de vorm met de gebakjes een nachtje in de vriezer.
  24. Duw de kerstmannetjes voorzichtig uit de vorm.
  25. Zet de kerstmannetjes 1 voor 1 in een grote doos en spuit ze rondom in met velvet spray.
  26. Zet de kerstmannetjes op een taart kartonnetje en bewaar ze tot verder gebruik in de koeling.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw gevulde kerstmannetjes met ons!

Heb jij met ons recept zelf gevulde kerstmannetjes gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany