• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kerstkoek kransjes voor in de boom recept

Met Kerst is het leuk om lekkere dingen te bakken en op de kersttafel te serveren. Kerstkransjes zijn natuurlijk onwijs lekker, maar het is heel leuk om ze niet alleen op te eten en op te hangen in de kerstboom. Daarom hebben wij hele leuke kerstkoek kransjes voor in de boom gemaakt. Je kunt de koekjes trouwens ook ophangen in een mooie kerstkrans, zoals wij dat hebben gedaan. En heb je zin in een koekje? Dan kun je er gewoon eentje oppeuzelen. Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je deze kerstkoek kransjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga aan de slag!

± 3 uur bereidingstijd 20 personen

Met Kerst is het leuk om lekkere dingen te bakken en op de kersttafel te serveren. Kerstkransjes zijn natuurlijk onwijs lekker, maar het is heel leuk om ze niet alleen op te eten en op te hangen in de kerstboom. Daarom hebben wij hele leuke kerstkoek kransjes voor in de boom gemaakt. Je kunt de koekjes trouwens ook ophangen in een mooie kerstkrans, zoals wij dat hebben gedaan. En heb je zin in een koekje? Dan kun je er gewoon eentje oppeuzelen. Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je deze kerstkoek kransjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 450 gram Molen de Hoop Patentloem;
  • Snufje zout;
  • 150 gram suikerbakkerspoeder;
  • 1 eetlepel Brand New Cake Kaneel of Brand New Cake Speculaaskruiden;
  • 250 gram Brand New Cake Royal Icing-mix;
  • Uitsteker kerstkoek;
  • Spuitzak;
  • Spuitmondje nummer 2;
  • Bakpapier;
  • Uitrol latjes;
  • Deegroller.

Overige benodigdheden:

  • 250 gram ongezouten roomboter;
  • 1 ei;
  • 35 milliliter water;
  • Rietje;

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Kristal Patentbloem 1kg
€ 3,70
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
BrandNewCake Speculaaskruiden 110g
€ 6,39
+
BrandNewCake Royal Icing-mix 800g
€ 6,29
+
Wilton Koekjes Uitstekerset Sneeuwvlokken 7 stuks
€ 9,79
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #2
€ 1,89
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Deeg Latjes Set/6
€ 12,98
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

Het maken van de kerstkoek kransjes:

  1. Doe de suiker, boter en zout in een kom.
  2. Voeg de kaneel of speculaaskruiden toe en mix dit goed door elkaar heen.
  3. Mix het ei erdoorheen totdat het helemaal opgelost is.
  4. Voeg de bloem in 3 delen toe en meng het geheel tot een samenhangend deeg.
  5. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een uur in de koeling.
  6. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden.
  7. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  8. Rol het deeg uit op een bebloemde werkblad.
    Tip! Gebruik voor het rollen van het deeg rolstokjes, zodat alle koekjes dezelfde dikte hebben.
  9. Steek met de uitsteker de koekjes uit en leg ze op de bakplaat.
  10. Prik met het rietje gaatjes in het koekjesdeeg.
    Tip! Dan kun je de kerstkoek kransjes ophangen!
  11. Zet de bakplaat nog een kwartiertje in de koelkast om de koekjes te laten afkoelen.
  12. Bak de koeken in ongeveer 15 minuten op 160 graden.
  13. Verlaag daarna de temperatuur naar 140 graden en bak de koeken nog 10 minuten.
  14. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Het maken van de topping:

  1. Klop de Royal Icing-mix samen met het water tot een egaal mengsel.
    Tip! Voeg druppelsgewijs water toe als het mengsel te dik is.
    Tip! De royal icing is goed als je een druppel in de oppervlakte kan laten verdwijnen.
  2. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak en doe de icing erin.
  3. Sluit het zakje met een elastiekje of klem.
  4. Spuit met de icing de koekjes op naar wens.
    Tip! Je kunt de koeken nog versieren met sprinkles wanneer je dit wilt. De icing moet dan nog wel nat zijn.
  5. Laat de versierde kerstkoek kransjes een paar uur goed drogen.
  6. Pak een lint en knip er stukjes af.
  7. Haal de lintjes door het gaten van de koeken en knoop ze dicht.
  8. Hang de koekjes in de kerstboom of kerstkrans en genieten maar!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw kerstkoek kransjes voor in de boom met ons!

Ga jij met dit recept kerstkoekjes voor in de boom maken? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van jouw kerstkoekjes te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreaties zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany