Caramel shortcake, caramel squares, caramel slice, millionaire's shortbread, millionaire's slice, chocolate caramel shortbread en Wellington squares ... Het komt allemaal op hetzelfde neer. Met elk van deze benaming worden namelijk rechthoekige koekjes bedoeld die zijn gemaakt van een zandkoekjesbodem met daarop caramel en melkchocolade. Sommige mensen maken de koek in een taartvorm, waardoor het heel erg op een taart lijkt. Eigenlijk is het dus gewoon een goed gevulde koek en lekker dat 'ie is! Gelukkig is het helemaal niet lastig om zelf deze lekkernij te maken. Lees dus snel verder voor ons caramel shortcake recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram kristalsuiker;
- 275 gram patentbloem;
- 400 gram gecondenseerde melk;
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker;
- 200 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
- 50 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
- Vierkante bakvorm van 20 x 20 cm;
- Bakspray;
- Bakpapier;
- Spuitzak.
Overige benodigdheden:
- 425 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- Satéprikker.