We kennen ‘m allemaal, lekker in plakjes bij de koffie. Maar de Groningers mogen zeggen dat ze ‘m
hebben uitgevonden: de oudewijvenkoek. Ofwel: olwief, op z’n Grunnings. De koek is heel zacht van
structuur, je zou ‘m dus zonder tanden kunnen eten, vandaar de naam. De oudewijvenkoek hoort bij
een grote familie van snijkoek, zoals de ontbijtkoek, kandijkoek en gemberkoek. Typisch aan de
oudewijvenkoek is de zachte, kenmerkende smaak van anijs. Je kunt ook nog rozijnen aan het beslag
toevoegen, dat is een prima combi. Snijkoek als deze blijft lekker lang smeuïg, maar als je deze versgebakken op tafel zet met een mes en
een homp roomboter ernaast dan voorspellen wij dat er niet veel te bewaren is. Lees snel verder voor ons oudewijvenkoek recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram patentbloem;
- 100 gram bruine basterdsuiker;
- 1 theelepel gemalen anijszaad;
- 1 theelepel kaneel;
- Een halve theelepel bakpoeder;
- Cake Bakvorm 25x11x7cm;
- Patisse bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 2 eieren, maat M;
- 125 gram ongezouten roomboter;
- 125 gram keukenstroop;
- Een halve theelepel gemalen kruidnagel;
- Snufje keukenzout.