Lekker snacken, zonder dat je hoeft te letten op de calorieën is toch wel heel erg fijn. Onmogelijk? Nee hoor! Er zijn genoeg baksels die je wat gezonder kunt maken door het 1 en ander door elkaar te vervangen of dingen juist weg te laten. Zo hebben wij deze heerlijke én gezonde cake gemaakt. In plaats van tarwebloem gebruikten we amandelmeel en volkoren meel en in plaats van roomboter gebruikten we bananen. Met nog wat andere toevoegingen hier en daar is het een fantastische cake geworden die net zo lekker smaakt als de ongezondere opties. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze verantwoorde lekkernij kunt maken? Lees dan snel verder voor ons gezonde cake recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 60 milliliter kokosolie;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 50 gram amandelmeel;
- 180 gram volkorenmeel;
- 50 gram rozijnen;
- 50 gram havermout;
- 1 theelepel baking soda;
- 1 theelepel vanille extract;
- Optioneel: poedersuiker;
- Tulbandpan PME Ø22 cm;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- Een snufje keukenzout;
- 3 rijpe bananen, geprakt;
- 3 eieren, maat M;
- 120 gram Griekse yoghurt;
- 100 gram frambozen.