Bij het opruimen van de keuken rolde er een doos Raffaello uit de la. Waarschijnlijk nog uit een kerstpakket of van Moederdag. De datum was oké, dus daar konden we nog wel wat mee. Zo opeten is natuurlijk prima, maar je kunt rondom Raffaello’s ook prima een cake componeren. De hoofdsmaken van deze witte bolletjes zijn kokos, chocolade, vanille en amandel. En dat zijn natuurlijk ook prima ingrediënten voor gebak. In het beslag gaat gemalen kokos en kokosmelk en hazelnoten en de cake wordt overgoten met witte chocolade. De mooie bolletjes Raffaello zet je er op voor een mooie afwerking, maar die geven ook een beetje crunch door het wafeltje. Kleine moeite, chique cake! Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze heerlijke lekkernij kunt maken? Lees dan snel verder voor onze raffaello cake recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram kristalsuiker;
- 250 gram patentbloem;
- 16 gram bakpoeder;
- 100 gram gemalen kokos;
- 100 gram grof gehakte hazelnoten;
- 1 theelepel vanille extract;
- 200 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
- Nordic Ware Kugelhopf Tulband Bakvorm.
Overige benodigdheden:
- 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 4 eieren, maat M;
- 150 milliliter kokosmelk;
- Raffaello.