Deze cake wordt gemaakt van gedroogd fruit en verschillende kruiden en noten. Door deze combinatie is de cake lekker zoet. In het Verenigd Koninkrijk wordt deze lekkernij vaak geserveerd tijdens Kerstmis en soms zelfs op een bruiloft. Het is dan ook een typisch Brits lekkernij. Wij vinden het in ieder geval een heerlijk lekkernij voor bij een kopje koffie of thee. Reden genoeg dus om deze cake zelf eens te gaan maken. Lees snel verder voor ons fruitcake recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram gedroogde dadels;
- 200 gram gedroogde vijgen;
- 100 gram rozijnen;
- 100 gram Gekonfijte stukjes Cassata Speciaal 4x4mm 475gr;
- 200 milliliter zonnebloemolie;
- 200 gram Lichte Basterdsuiker Van Gilse;
- 300 gram Molen de Hoop Patentbloem;
- 16 gram bakpoeder;
- 1 theelepel kaneel;
- ½ theelepel gemalen kruidnagels;
- ½ gemalen gemberpoeder;
- Tulband bakvorm;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 200 milliliter sinaasappelsap;
- ½ theelepel gemalen nootmuskaat;
- 4 eieren, maat M;
- Snufje zout.