Er zijn van die baksels die altijd hoge ogen gooien tijdens feestdagen als Kerst en Pasen: een stol met spijs natuurlijk, maar ook een ouderwetse tulband. Deze tulbandcake heeft een heerlijke smaak van advocaat en boerenjongens. Door het glazuur gaat ook advocaat, waarmee je meteen zo’n fijn lentekleurtje te pakken hebt. Niet geel genoeg? Voeg dan een druppeltje kleurstof toe. Nog wat bijpassende decoratie erop (met viooltjes is ‘ie ook helemaal top) en je hebt geheid succes. Wat je ook bakt komend weekend, we wensen je heerlijke Paasdagen!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 125 gram fijne kristalsuiker;
- 150 milliliter advocaat;
- 300 gram patentbloem;
- 1 theelepel bakpoeder;
- Snufje zout;
- 200 gram poedersuiker;
- Nordic Ware Bavaria Tulband Bakvorm.
Overige benodigdheden:
- 300 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 4 eieren, maat M;
- 500 milliliter boerenjongens, uit pot;
- Paasdecoratie, bijvoorbeeld paaseitjes en kuikentjes.