• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Hartige Sint stafjes recept

‘Wie zoet is, krijgt lekkers', wie kent de Sint en zijn pieten nou niet?! Het feest van pepernoten, strooigoed, cadeautjes en al het andere lekkers eromheen. Voor de hartige eters onder ons hebben wij nu een perfect recept voor in de Sinterklaasperiode: hartige Sint stafjes! Deze hartige stafjes zijn gemaakt van bladerdeeg die heerlijk gevuld zijn met kruidenroomkaas en geraspte kaas. Ze lijken wat op kaasstengels, maar dan met een twist eraan. Lees snel verder voor ons hartige Sint stafjes recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 25 personen
‘Wie zoet is, krijgt lekkers', wie kent de Sint en zijn pieten nou niet?! Het feest van pepernoten, strooigoed, cadeautjes en al het andere lekkers eromheen. Voor de hartige eters onder ons hebben wij nu een perfect recept voor in de Sinterklaasperiode: hartige Sint stafjes! Deze hartige stafjes zijn gemaakt van bladerdeeg die heerlijk gevuld zijn met kruidenroomkaas en geraspte kaas. Ze lijken wat op kaasstengels, maar dan met een twist eraan. Lees snel verder voor ons hartige Sint stafjes recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Zout;
  • Siliconen kwast;
  • Pizzasnijder.

Overige benodigdheden:

  • Bladerdeeg;
  • Roomkaas kruiden:
  • Geraspte kaas;
  • 1 losgeklopt ei, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
BrandNewCake Bakkwast Siliconen 3cm (21cm)
€ 1,98
+
Pizzasnijder RVS 21cm
€ 3,79
+
Mattisson Himalaya Zout Grof Molen 180g
€ 4,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Bedek de bakplaat met bakpapier.
  3. Pak de plakjes bladerdeeg en haal de folie eraf.
    Tip! Laat de plakjes 5 tot 10 minuten ontdooien, zodat deze niet breken tijdens het vormen van de stafjes.
  4. Besmeer elk plakje bladerdeeg met roomkaas.
  5. Doe kaas over de besmeerde plakjes heen.
  6. Doe op dit plakje nog een plak bladerdeeg met de roomkaas naar binnen toe.
  7. Maak de zijkanten dicht met wat water.
  8. Snijd de plakken in 5 delen, zodat je kleine stukken krijgt.
  9. Rek de plakken in de lengte wat uit en draai ze.
  10. Rol ⅓ van het uiteinde van de sliert op, zodat het de vorm van een staf krijgt.
  11. Leg de Sint stafjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
  12. Besmeer ze met een losgeklopt ei.
    Tip! Je kunt eventueel nog extra kaas en zout over de stafjes doen.
  13. Bak de Sint stafjes gedurende 20 minuten gaar en goudbruin.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk onze andere Sinterklaas recepten!

Naast dit recept voor hartige Sint stafjes hebben wij op onze blog nog veel meer leuke Sinterklaas recepten staan. Zo hebben we dit recept voor een hartige banketletter en een recept voor hartige hapjes voor pakjesavond. Ben je niet zo’n fan van hartige snacks? Geen probleem! Wij hebben namelijk genoeg recepten voor heerlijke lekkernijen waarvan je vast geen genoeg kunt krijgen. Bekijk maar eens dit recept voor een Sinterklaas fudge. Deze fudge is niet alleen super lekker, maar staat ook nog eens in een handomdraai op tafel. Ideaal toch? Bekijk alle Sinterklaas recepten hier!

Hoe kun je jouw hartige sint stafjes het best bewaren?

Heb jij deze heerlijke hartige snacks ook gemaakt, maar kun je ze niet allemaal in 1 keer op? Geen probleem! Je kunt namelijk deze lekkernijen in een luchtdichte trommel bewaren. Of leg ze op een schaal en pak de schaal in met aluminiumfolie. Op deze manier blijven de hapjes maximaal 3 tot 4 dagen goed. Dat is bijvoorbeeld ook erg handig als je de snacks al een poosje van tevoren wil maken.

Laat jouw zelfgemaakte hartige Sint stafjes aan ons zien!

Heb jij met dit recept hartige Sint stafjes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreaties trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany