• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bladerdeeg spookjes recept

Ga jij tijdens Halloween een feestje vieren? Dan mogen daar griezelige hapjes natuurlijk niet ontbreken. Je kunt natuurlijk kant-en-klare Halloween snoep halen, maar het is veel leuker om zelf hapjes te maken. Die smaken ook nog eens het allerlekkerst. In dit recept laten we zien hoe je zelf bladerdeeg spookjes kunt maken. Het leuke aan dit recept is dat je er zowel een zoete als een hartige variant op kunt maken, door gewoonweg een zoete of hartige vulling te kiezen. En zelfs daarin kun je weer variëren. Zo maakten wij zoete bladerdeeg hapjes, door ze te vullen met zomerfruit taartvulling. Uiteraard kun je ook abrikozenjam of een mengsel van gehakt en kruiden gebruiken. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Lees snel verder voor ons bladerdeeg spookjes recept en ga aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 5 personen
Ga jij tijdens Halloween een feestje vieren? Dan mogen daar griezelige hapjes natuurlijk niet ontbreken. Je kunt natuurlijk kant-en-klare Halloween snoep halen, maar het is veel leuker om zelf hapjes te maken. Die smaken ook nog eens het allerlekkerst. In dit recept laten we zien hoe je zelf bladerdeeg spookjes kunt maken. Het leuke aan dit recept is dat je er zowel een zoete als een hartige variant op kunt maken, door gewoonweg een zoete of hartige vulling te kiezen. En zelfs daarin kun je weer variëren. Zo maakten wij zoete bladerdeeg hapjes, door ze te vullen met zomerfruit taartvulling. Uiteraard kun je ook abrikozenjam of een mengsel van gehakt en kruiden gebruiken. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Lees snel verder voor ons bladerdeeg spookjes recept en ga aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 5 eetlepels ReggeVallei Taartvulling Zomerfruit;
  • Wilton Grip Uitsteker Spook;
  • Brand New Cake Spuitmondje Glad #8;
  • Brand New Cake Spuitmondje Glad #12;
  • Brand New Cake Bakkwast Siliconen;
  • Patisse Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 1 pakje bladerdeeg, 10 vellen;
  • 1 ei, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
ReggeVallei Taartvulling Zomerfruit 250g
€ 3,99
+
Wilton Grip Uitsteker Spook
€ 1,49
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #8
€ 1,89
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #12
€ 1,89
+
BrandNewCake Bakkwast Siliconen 3cm (21cm)
€ 1,98
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Leg de plakjes uit elkaar op het werkblad.
  4. Verwijder het plastic en laat de velletjes bladerdeeg 10 minuten ontdooien.
  5. Steek met de koekuitsteker spookjes uit de vellen bladerdeeg.
    Tip! Uit elk vel bladerdeeg kun je 1 spookje halen.
  6. Verwijder het bladerdeeg rondom de spook uitsteker.
  7. Steek uit 5 spookjes met de kleinste kant van spuitmondje #8 de ogen uit.
  8. Steek met de kleinste kant van spuitmondje #12 het mondje uit.
    Tip! Nu heb je 5 spookjes met een gezichtje.
  9. Leg de bladerdeeg spookjes zonder gezichtje op de met bakpapier beklede bakplaat.
  10. Bestrijk elk spookje zonder gezichtje met 1 eetlepel taartvulling.
    Tip! Gebruik niet te veel taartvulling, anders loopt de vulling er tussen uit.
    Tip! Houd de randen vrij.
  11. Maak de randen om de vulling heen een beetje vochtig.
  12. Leg de bladerdeeg spookjes met het gezichtje bovenop de jam.
  13. Druk de randen met de tanden van een vorkje aan.
  14. Klop het ei los.
  15. Bestrijk de bovenkant van de spookjes met het ei.
  16. Bak de bladerdeeg spookjes in 13 à 15 minuten goudbruin en gaar. Dat wordt griezelen!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de bladerdeeg spookjes het beste bewaren?

Verse bladerdeeg hapjes smaken natuurlijk het allerlekkerst, maar het kan altijd voorkomen dat je wat spookjes overhoudt. Dat is geen enkel probleem, want je kunt de lekkernijen goed verpakt prima een aantal dagen bewaren. Doe de hapjes in een schaal en dek de schaal goed af met aluminiumfolie. Op deze manier kun je de bladerdeeg spookjes 3 tot 4 dagen bewaren. We raden dan wel aan om de hapjes voor het serveren even een paar minuten in de oven te zetten, zodat ze weer wat knapperige worden.

Bekijk ook eens onze andere Halloween recepten!

Vind je het leuk om in het thema Halloween te bakken? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want inmiddels hebben wij al heel wat Halloween recepten op onze blog verzameld. Bekijk dit recept voor chocoladeletters voor Halloween of dit recept voor mummie macarons maar eens. Ook dit recept voor voodoo pop koekjes en dit recept voor oogbal koekjes voor Halloween zijn echt een poging waard. Bekijk al onze Halloween recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte bladerdeeg spookjes aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept bladerdeeg spookjes maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe de lekkernijen zijn geworden. Maak er een foto van en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany