• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Oogbal koekjes voor Halloween recept

Het leuke aan Halloween is dat je er allerlei griezelige baksels voor kunt maken. Je kunt het zo eng maken als dat je zelf wilt! Wij vinden het leuk om voor Halloween baksels te maken die er niet al te griezelig uitzien, maar wel helemaal binnen het thema passen. Deze Oogbal koekjes voor Halloween zijn daar een mooi voorbeeld van. Ze zien er eerder grappig dan eng uit, maar ze zijn een perfecte traktatie voor op een Halloween feest. Lees dus snel verder voor het recept!

± 2 uur bereidingstijd ± 13.5 uur wachttijd 30 personen

Het leuke aan Halloween is dat je er allerlei griezelige baksels voor kunt maken. Je kunt het zo eng maken als dat je zelf wilt! Wij vinden het leuk om voor Halloween baksels te maken die er niet al te griezelig uitzien, maar wel helemaal binnen het thema passen. Deze Oogbal koekjes voor Halloween zijn daar een mooi voorbeeld van. Ze zien er eerder grappig dan eng uit, maar ze zijn een perfecte traktatie voor op een Halloween feest. Lees dus snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 75 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
  • Snufje zout;
  • Smaakstof in een smaak naar keuze;
  • 225 gram tarwebloem;
  • 200 gram Brand New Cake Royal Icing mix;
  • BrandNewCake Kleurstof Gels in de kleuren: groen, paars en zwart;
  • 4 BrandNewCake spuitmondjes no. 2
  • BrandNewCake Spuitzak binders (set van 12)
  • Latjes tbv deeg uitrollen (set 6)
  • Ronde uitsteker (3 of 4 cm)
  • Deegroller
  • BrandNewCake Eetbare Inktstift Rood;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Optioneel: adapters voor spuitmondjes BNC.

Overige benodigdheden:

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur;
  • Half ei, maat M;
  • 24 milliliter water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
LorAnn Super Sterke Smaakstof Vanille-Butternut 3,7ml
€ 1,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
BrandNewCake Royal Icing-mix 800g
€ 6,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Mint Groen 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Violet 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Zwart 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #2
€ 1,89
+
BrandNewCake Elastieken Spuitzak Binders 12st
€ 3,59
+
Städter Latjes t.b.v. Deeg Uitrollen Set/6
€ 13,39
+
Uitsteker Rond RVS 4cm
€ 1,29
+
Deegroller Beukenhout 38cm
€ 24,30
+
BrandNewCake Stiften eetbare inkt set/5
€ 7,99
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
BrandNewCake Spuitmondjes Adapter Klein
€ 1,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept


Het maken van het koekdeeg:

  1. Doe de roomboter, suikerbakkerspoeder, zout en eventueel een smaakstofje in een kom.
  2. Mix dit op een lage stand met een mixer met deeghaken door elkaar heen.
  3. Mix daarna het halve ei erdoorheen.
  4. Meng ook de bloem erdoorheen, totdat je een mooi koekdeeg hebt.
  5. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het zodoende 1 uur in de koeling.

Het bakken van de koeken:

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pak het deeg uit de koeling.
  3. Bestuif het werkblad met wat bloem.
  4. Rol hierop het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter.
    Tip! Gebruik hier de latjes door deze aan beide kanten van het deeg te leggen en er met de deegroller over te rollen. Dan rol je al het deeg op dezelfde dikte.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  6. Steek met de uitsteker de koekjes uit het deeg en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Zet de bakplaat met de uitgestoken rondjes daarna 15 minuten in de koeling.
  8. Verwarm de oven op 160 graden (heteluchtoven).
  9. Bak de koekjes in 15 minuten gaar.
  10. Laat de koekjes na het bakken volledig afkoelen op een rooster.

Het maken van de royal icing:

Maak de royal icing door 200 gram Royal Icing mix te mengen met 24 milliliter water.
  1. Klop het mengsel 8 minuten rustig door elkaar heen.
    Tip! De icing is klaar wanneer deze goed wit is, niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen.
  2. Zet 3 bakjes klaar en prepareer de spuitzakken met de spuitmondjes.
  3. Verdeel de icing over de 4 bakjes, doe in een bakje wat meer icing dan in de rest.
  4. Laat het bakje met de meeste icing weg.
  5. Voeg aan 1 bakje groene kleurstof toe, aan een ander bakje wat zwarte kleurstof en aan het laatste bakje wat paarse kleurstof.
  6. Druppel in elk bakje een beetje water tot het iets vloeibaarder wordt.
    Tip! Gebruik niet teveel water, de royal icing moet een yoghurtdikte hebben.
    Tip! Wanneer je een lepel met de icing omhoog houdt en de icing weer in het bakje laat glijden, moet het helemaal in de oppervlakte verdwijnen.
  7. Doe elke kleur icing in een spuitzak.
  8. Draai de spuitzakken dicht, vouw ze dubbel en doe er een spuitzak binder omheen.

Het maken van de oogbal koekjes voor Halloween:

  1. Kleur de bovenkant van elk koekje in met de witte royal icing.
  2. Maak met de paarse of groene royal icing de iris van het oog.
    Tip! Het is leuk om sommige koekjes een groene en andere koekjes een paarse iris te geven.
  3. Maak daarna in het midden van elke iris een pupil met de zwarte icing.
  4. Zet met de witte icing op de rand van de pupil en op de iris een stipje.
  5. Doe dit bij alle koekjes en laat ze daarna een nachtje (12 uur) drogen.
  6. Teken met de rode eetbare inktstift aders in het oogwit.
    Tip! Dan lijken het net gesprongen adertjes.
  7. Laat dit drogen ook en klaar zijn je Oogbal koekjes voor Halloween!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Oogbal koekjes voor Halloween met ons!

Ga je zelf met dit recept Oogbal koekjes voor Halloween maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van de koekjes en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.
Flag of Germany