• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Voodoo pop koekjes recept

Vind jij Halloween ook zo’n leuk thema om in te bakken? Wij wel! Anders dan bij de meeste andere thema’s mag je baksels in het thema Halloween lekker griezelig maken. En dat vinden wij onwijs leuk om een keer in het jaar te mogen doen. Deze gingerbread voodoo doll cookies zijn daar een goed voorbeeld van. Het zijn de welbekende gingerbread poppetjes die je normaal gesproken vooral rond Kerst ziet. Voor het thema Halloween zien er wel ietsjes anders uit dan dat je van ze gewend bent. Ze zien er namelijk uit als griezelige voodoo poppetjes. Het leuke van deze Voodoo pop koekjes is dat ze helemaal niet lastig zijn om te maken, maar wel lekker én origineel zijn. Win-win noemen we dat. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

± 2 uur bereidingstijd ± 13.5 uur wachttijd 12 personen

Vind jij Halloween ook zo’n leuk thema om in te bakken? Wij wel! Anders dan bij de meeste andere thema’s mag je baksels in het thema Halloween lekker griezelig maken. En dat vinden wij onwijs leuk om een keer in het jaar te mogen doen. Deze gingerbread voodoo doll cookies zijn daar een goed voorbeeld van. Het zijn de welbekende gingerbread poppetjes die je normaal gesproken vooral rond Kerst ziet. Voor het thema Halloween zien er wel ietsjes anders uit dan dat je van ze gewend bent. Ze zien er namelijk uit als griezelige voodoo poppetjes. Het leuke van deze Voodoo pop koekjes is dat ze helemaal niet lastig zijn om te maken, maar wel lekker én origineel zijn. Win-win noemen we dat. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 75 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
  • Snufje zout;
  • Gingerbread Specerijenmix, naar smaak;
  • 200 gram Brand New Cake Royal Icing mix;
  • Brand New Cake Kleurstof Gel Rood;
  • Brand New Cake Kleurstof Gel Zwart;
  • 225 gram tarwebloem;
  • Uitsteker gingerbread poppetje;
  • Deegroller;
  • Latjes t.b.v. deeg uitrollen (set van 6);
  • Spuitzakken BNC doorzichtig (set van 10);
  • 2 Brand New Cake spuitmondjes BNC no. 1;
  • 1 Brand New Cake spuitmondje basket #47;
  • Brand New Cake Spuitzak binders (set van 12);
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Optioneel: adapters voor de spuitmondjes van Brand New Cake.

Overige benodigdheden:

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur;
  • Half ei, maat M;
  • 24 milliliter water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Gingerbread Specerijenmix 30 gram
€ 5,69
+
BrandNewCake Royal Icing-mix 800g
€ 6,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Rood 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Zwart 35gr
€ 3,29
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
PME Koekjes uitstekerset Gingerbread poppetje set/2
€ 2,09
+
Deegroller Beukenhout 38cm
€ 24,30
+
Städter Latjes t.b.v. Deeg Uitrollen Set/6
€ 13,39
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 35cm 10 stuks
€ 2,99
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #1
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondje Basket #47
€ 1,89
+
BrandNewCake Elastieken Spuitzak Binders 12st
€ 3,59
+
BrandNewCake Spuitmondjes Adapter Klein
€ 1,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

Het maken van het koekdeeg:

  1. Doe de roomboter, suikerbakkerspoeder, zout en naar smaak de Gingerbread Specerijenmix in een kom.
  2. Mix dit op een lage stand met een mixer met deeghaken door elkaar heen.
  3. Mix daarna het halve ei erdoorheen.
  4. Meng ook de bloem erdoorheen, totdat je een mooi koekdeeg hebt.
  5. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het zodoende 1 uur in de koeling.

Het bakken van de koeken:

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pak het deeg uit de koeling.
  3. Bestuif het werkblad met wat bloem.
  4. Rol hierop het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter.
    Tip! Gebruik hier de latjes door deze aan beide kanten van het deeg te leggen en er met de deegroller over te rollen. Dan rol je al het deeg op dezelfde dikte.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  6. Steek met de uitsteker de koekjes uit het deeg en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Zet de bakplaat met de uitgestoken poppetjes daarna 15 minuten in de koeling.
  8. Verwarm de oven op 160 graden (heteluchtoven).
  9. Bak de koekjes 15 minuten op 160 graden.
  10. Bak ze nog 10 minuten op 140 graden.
  11. Laat de koekjes na het bakken volledig afkoelen op een rooster.

Het voorbereiden van de royal icing:

  1. Meng 200 gram Royal Icing mix en 24 milliliter water door elkaar heen.
  2. Klop het mengsel 8 minuten rustig door elkaar heen.
    Tip! De icing is klaar wanneer deze goed wit is, niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen.
  3. Zet 3 bakjes klaar en prepareer de spuitzakken met de spuitmondjes.
  4. Verdeel de icing over de 3 bakjes.
  5. Voeg aan 1 bakje rode kleurstof toe, aan een ander bakje wat zwarte kleurstof en de derde blijft wit.
  6. Druppel in elk bakje een beetje water tot het iets vloeibaarder wordt.
    Tip! Gebruik niet teveel water, de royal icing moet een yoghurtdikte hebben.
    Tip! Wanneer je een lepel met de icing omhoog houdt en de icing weer in het bakje laat glijden, moet het niet helemaal in de oppervlakte verdwijnen, maar ook niet rechtop blijven staan.
  7. Doe de witte icing in de spuitzak met het basket spuitmondje.
  8. De rode en zwarte icing mogen in de andere twee spuitzakken.
  9. Draai de spuitzakken dicht, vouw ze dubbel en doe er een spuitzak binder omheen.

Het versieren van de koekjes:

  1. Spuit met de rode kleur (gebroken) hartjes op de poppetjes en laat drogen.
  2. Met de zwarte en rode icing kun je de rest op de poppetjes tekenen. Tip! Stiksels, gekke ogen, kruisjes en dichtgenaaide mondjes; het kan allemaal. Versier de voodoo pop koekjes zoals jij dat leuk vindt.
  3. Maak de mummie koekjes door met de witte spuitzak stroken te spuiten van links naar rechts en van boven naar beneden, zoals een mummie dat heeft.
     Tip! Zit er te veel icing langs de rand? Dan kun je dat verwijderen met een houten satéprikker.
  4. Spuit het oogje als laatste, laat daar dus een plekje voor vrij.
  5. Laat de koekjes een nacht (12 uur) goed uitharden.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Voodoo pop koekjes met ons!

Heb jij ook met dit recept griezelige voodoo pop koeken gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!
Flag of Germany