• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Halloween koekjes recept

Halloween is een griezelig feest dat vanuit Amerika naar Nederland is overgewaaid. Inmiddels wordt dit feest al een aantal jaren in Nederland gevierd en doen steeds meer mensen eraan mee. Wij vinden het heel erg leuk om voor Halloween te bakken, juist omdat het bij dit feest allemaal wat griezeliger mag. Zo hebben wij ook deze toffe Halloween koekjes gemaakt. Het decoreren van deze Halloween koekjes is even een klusje, omdat we dat op verschillende manieren hebben gedaan, maar het eindresultaat ziet er daardoor wel extra feestelijk uit. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de koekjes op wat minder verschillende manieren te decoreren, dat scheelt weer iets. Lees snel verder voor ons Halloween koekjes recept en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd 10 personen
Halloween is een griezelig feest dat vanuit Amerika naar Nederland is overgewaaid. Inmiddels wordt dit feest al een aantal jaren in Nederland gevierd en doen steeds meer mensen eraan mee. Wij vinden het heel erg leuk om voor Halloween te bakken, juist omdat het bij dit feest allemaal wat griezeliger mag. Zo hebben wij ook deze toffe Halloween koekjes gemaakt. Het decoreren van deze Halloween koekjes is even een klusje, omdat we dat op verschillende manieren hebben gedaan, maar het eindresultaat ziet er daardoor wel extra feestelijk uit. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de koekjes op wat minder verschillende manieren te decoreren, dat scheelt weer iets. Lees snel verder voor ons Halloween koekjes recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
  • 450 gram Molen de Hoop Zeeuwse bloem;
  • 400 gram BrandNewCake Royal Icing-mix;
  • 5mm latten van Patisse Deeg Latjes set/6;
  • BrandNewCake Siliconen Bakmat 42 x 30 cm;
  • Ronde uitsteker met een diameter van 7 cm;
  • LorAnn Smaakstof Emulsie Citroen (of een smaakstof naar keuze);
  • 5x BrandNewCake Spuitmondje Glad #2;
  • Klein stukje van: BrandNewCake Acetaatfolie rol 5,5 cm x 20 m;
  • RD Kleurstof Progel Black;
  • BrandNewCake Spuitmondje Glad #6;
  • BrandNewCake Spuitmondje Basket #47;
  • PME modelling tools Scriber needle;
  • 5x BrandNewCake Siliconen Afdekdop Spuitmondje Set/6;
  • RD Kleurstof Progel Lime Green;
  • RD Kleurstof Progel Orange;
  • RD Kleurstof Progel Purple;
  • BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Transparant;
  • 5x BrandNewCake Elastieken Spuitzak Binders 12st;
  • 5x BrandNewCake Spuitmondjes Adapter Klein;
  • Wilton Suikerfiguren Grote Oogjes 57 g (Ø19 mm);
  • BrandNewCake Zachte Parels Wit 60 g;
  • Rode en zwarte eetbare inktstiften;
  • Wilton Paletmes / Glaceermes doorgezet 19 cm;
  • Bakpapier;
  • Rolstok.

Overige benodigdheden:

  • 250 gram ongezouten roomboter;
  • 1 ei, maat M;
  • 48 milliliter water;
  • Snufje zout.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Royal Icing-mix 800g
€ 6,29
+
Patisse Deeg Latjes Set/6
€ 12,98
+
BrandNewCake Siliconen Bakmat 42x30cm
€ 9,98
+
LorAnn Smaakstof Emulsie Citroen 118ml
€ 6,79

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Glad #2
€ 1,89
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 5,5 cm x 20 m
€ 4,89
+
RD Kleurstof ProGel Black 25 gram
€ 4,19
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #6
€ 1,89
+
BrandNewCake Spuitmondje Basket #47
€ 1,89
+
Modelling tools PME, scriber needle
€ 4,99
+
BrandNewCake Siliconen Afdekdop Spuitmondje Set/6
€ 4,99
+
RD Kleurstof ProGel Lime Green 25 gram
€ 4,19
+
RD Kleurstof ProGel Orange 25 gram
€ 4,19
+
RD Kleurstof ProGel Purple 25 gram
€ 4,19
+
BrandNewCake Elastieken Spuitzak Binders 12st
€ 3,59
+
BrandNewCake Spuitmondjes Adapter Klein
€ 1,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Wilton Suikerfiguren Grote Oogjes 57g (Ø19mm)
€ 3,79
+
BrandNewCake Zachte Parels Wit 60g.
€ 2,99
+
BrandNewCake Stiften eetbare inkt set/5
€ 7,99
+
Wilton Paletmes / Glaceermes doorgezet 19 cm
€ 7,59
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
PME Rolstok kunststof 15 cm
€ 4,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø7cm
€ 3,59
+

Recept

Het bakken van de Halloween koekjes:

  1. Mix de roomboter, het zout en de suikerbakkerspoeder door elkaar heen.
  2. Mix daarna het ei goed door dit heen.
  3. Voeg de Zeeuwse bloem in gedeeltes toe, totdat je een mooi koekdeeg hebt.
  4. Voeg naar smaak wat LorAnn Smaakstof Emulsie Citroen toe voor een frisse smaak.
    Tip! Uiteraard kun je ook een andere smaakstof kiezen.
  5. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal 1 uur in de koelkast.
  6. Rol daarna het deeg uit tussen 2 lagen bakpapier met de 5 mm deeg latjes ernaast, zodat alle koekjes even hoog worden.
  7. Steek de koekjes uit met de ronde uitsteker.
  8. Leg de bakmat op de bakplaat.
  9. Leg de koekjes op de bakmat.
  10. Zet de bakplaat minstens nog een kwartier in de koeling.
  11. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  12. Bak de koekjes voor 15 minuten.
  13. Verlaag daarna de temperatuur naar 140 graden en bak de koeken nog eens 10 minuten of in ieder geval totdat ze gaar zijn.
    Tip! Dit kan per oven verschillen.
  14. Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.

Het maken van de royal icing:

  1. Meng in ongeveer 8 minuten en op een lage snelheid 400 gram Royal Icing-mix en 48 milliliter water goed door elkaar heen.
    Tip! Heeft de icing een witte kleur, glanst het niet meer en kun je er pieken mee trekken die niet teruglopen? Dan is de icing klaar voor gebruik! Je hebt nu stevige Royal Icing.
    Tip! Als je hoort dat je mixer langzamer gaat draaien, dan iets harder zetten. Zorg dat je mixer niet oververhit raakt.
  2. Verdeel de Royal icing in 5 bakjes voor de kleuren wit, zwart, paars, groen en oranje.
  3. Meng in elk bakje druppelsgewijs water en de kleurstof erdoor tot je 20 seconden icing hebt.
    Tip! 20 seconden icing is slapper gemaakte Royal icing, die na roeren, na 20 seconden weer een gladde bovenkant heeft. Dat je dus de strepen van het roeren niet meer ziet.
  4. Stop de 5 kleuren in een spuitzak met adapter en spuitmondje 2 erop.
  5. Zet voor op het spuitmondje een siliconen afdekdopje.
    Tip! Dit voorkomt dat de Royal Icing uitdroogt.

Het maken van het Frankenstein koekje:

  1. Spuit voor de haren eerst met zwarte royal icing een rand op het koekje.
  2. Vul de rand op met de zwarte royal icing en maak met de scriber needle het oppervlak zo glad mogelijk.
  3. Spuit met de groene royal icing een rand op de rest van het koekje.
  4. Vul dat gedeelte in met de groene royal icing.
  5. Corrigeer waar nodig met de scriber needle.
  6. Spuit met zwart de ogen, mond en het litteken op het koekje.
  7. Zet met wit nog een stipje in de ogen.
  8. Laat de royal icing uitharden.
    Tip! Dit proces kun je versnellen door de oven te verwarmen op 50 graden en de koekjes er ongeveer 45 minuten in te laten drogen.

Het maken van het Spin koekje:

  1. Trek met paarse icing een rand om het koekje heen en vul het koekje daarna met dezelfde kleur op.
  2. Strijk de icing glad met de scriber needle.
  3. Spuit met zwart net zo lang op 1 plek, totdat je het lijf van de spin hebt.
  4. Spuit 8 poten en een draadje boven de spin.
  5. Teken met de zwarte eetbare stift een stipje op twee witte zachte parels.
  6. Leg deze parels in het lijfje, voordat deze opdroogt.
    Tip! Dit zijn de oogjes van de spin.

Het maken van het Boo koekje:

  1. Trek met groene icing een rand om het koekje heen en vul het koekje daarna met dezelfde kleur op.
  2. Strijk de icing glad met de scriber needle.
  3. Spuit 4 stipjes witte icing in de natte groene icing.
  4. Trek met de scriber needle een puntje onder elke witte stip.
  5. Schrijf met oranje BOO op het koekje.
  6. Laat de icing uitharden.
  7. Teken daarna met de zwarte eetbare stift oogjes op de spoken.

Het maken van het koekje met het spookje:

  1. Trek met paarse icing een rand om het koekje heen en vul het koekje daarna met dezelfde kleur op.
  2. Strijk de icing glad met de scriber needle.
  3. Spuit op acetaatfolie met witte icing een spookje.
  4. Laat het spookje uit harden.
  5. Teken daarna met de zwarte eetbare stift oogjes op het spookje.
  6. Plak met wat icing het spookje op het paarse koekje.

Het maken van een Oog koekje:

  1. Trek met witte icing een rand om het koekje heen en vul het koekje daarna met dezelfde kleur op.
  2. Strijk de icing glad met de scriber needle.
  3. Laat dit een beetje drogen.
  4. Spuit met paarse of groene icing een cirkel op het koekje.
  5. Laat dit een beetje drogen.
  6. Spuit daarna met de zwarte icing een kleinere cirkel op de gekleurde cirkel.
  7. Laat dit een beetje drogen.
  8. Spuit met de witte icing een stipje in de zwarte cirkel.
  9. Laat de icing opdrogen.
  10. Teken daarna met de rode eetbare inktstift aderen op het koekje.

Het maken van het Spinnenweb koekje:

  1. Trek met witte icing een rand om het koekje heen en vul het koekje daarna met dezelfde kleur op.
  2. Strijk de icing glad met de scriber needle.
  3. Laat dit een beetje drogen.
  4. Spuit met zwarte icing op het koekje cirkels van groot naar klein.
  5. Trek met de scriber needle vanuit het midden strepen naar buiten toe.

Het maken van het Swirl koekje:

  1. Trek met oranje icing een rand om het koekje heen en vul het koekje daarna met dezelfde kleur op.
  2. Strijk de icing glad met de scriber needle.
  3. Laat dit een beetje drogen.
  4. Spuit met de paarse royal icing een swirl.
    Tip! Begin in het midden en draai steeds verder naar buiten toe.

Het maken van het Pompoen koekje:

  1. Smeer met een paletmes zwarte icing uit op een koekje.
  2. Laat dit een beetje drogen.
  3. Spuit daarover met oranje icing een pompoen.
    Tip! Doe dit op zo'n manier, dat het op een uitgeholde pompoen met gezichtje lijkt.
  4. Spuit met groene icing met spuitmondje 6 het steeltje van de pompoen op het koekje.

Het maken van het Jack Skellington koekje:

  1. Smeer met een paletmes zwarte icing uit op een koekje.
  2. Laat dit een beetje drogen.
  3. Vul het koekje met witte icing, maar laat de ogen open.
  4. Spuit met zwarte icing de neusgaten en mond van Jack op het koekje.

Het maken van het Mummie koekje:

  1. Trek met witte icing een rand om het koekje heen en vul het koekje daarna met dezelfde kleur op.
  2. Strijk de icing glad met de scriber needle.
  3. Leg 2 grote suikeroogjes op het koekje.
  4. Maak de witte icing wat dikker door wat suikerbakkerspoeder of Royal Icing-mix eraan toe te voegen.
  5. Doe de dikkere witte icing in een spuitzak met spuitmondje 47.
  6. Spuit hiermee strepen over het koekje heen en deels over de ogen.

En je Halloween koekjes zijn klaar, dat wordt genieten!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte Halloween koekjes aan ons zien!

Heb jij ook met ons recept ‘griezelige’ Halloween koekjes gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw Halloween koekjes niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!
Flag of Germany