• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Spinkoekjes voor Halloween recept

Het leuke aan Halloween is dat je er allerlei griezelige baksels voor kunt maken, zoals deze toffe spinkoekjes. Deze lekkernijen zijn niet alleen erg lekker, maar het is ook nog eens erg leuk om ze (samen met kinderen) te maken. Als basis hebben we heerlijke pindakaas koekjes gemaakt die we vervolgens met chocolade hebben omgetoverd tot gave spinkoeken. Ben je benieuwd hoe je zelf deze spinkoekjes voor Halloween kunt maken? Lees dan snel verder voor ons spookachtige recept!
± 1 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 15 personen
Het leuke aan Halloween is dat je er allerlei griezelige baksels voor kunt maken, zoals deze toffe spinkoekjes. Deze lekkernijen zijn niet alleen erg lekker, maar het is ook nog eens erg leuk om ze (samen met kinderen) te maken. Als basis hebben we heerlijke pindakaas koekjes gemaakt die we vervolgens met chocolade hebben omgetoverd tot gave spinkoeken. Ben je benieuwd hoe je zelf deze spinkoekjes voor Halloween kunt maken? Lees dan snel verder voor ons spookachtige recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 225 gram Molen de Hoop Tarwebloem;
  • 1 theelepel bakzout;
  • 90 gram Lichte Basterdsuiker Van Gilse;
  • 100 gram kristalsuiker;
  • 130 gram Horizon Pindakaas;
  • 2 theelepels vanille extract;
  • Wilton Suikerfiguren Mini Oogjes;
  • Bakpapier;
  • Kitchen Craft RVS IJsschep Ø60mm;
  • Brand New Cake Chocex Drip Bruin.

Overige benodigdheden:

  • Snufje keukenzout;
  • 120 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 1 ei, maat M;
  • 1 eetlepel volle melk;
  • Chocolade cupjes / Rolo’s.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
BrandNewCake Bakzout 100gr.
€ 2,19
+
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Horizon Pindakaas Biologisch 350g
€ 4,19
+
Wilton Suikerfiguren Mini Oogjes 57g (Ø7mm)
€ 3,79
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Kitchen Craft RVS IJsschep Ø60mm
€ 8,49
+
BrandNewCake Chocex Drip Bruin 120g
€ 4,99
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+

Recept

  1. Meng in een kom de bloem, bakzout en keukenzout door elkaar heen.
  2. Zet deze kom even apart.
  3. Doe in een andere kom de roomboter, basterdsuiker en kristalsuiker.
  4. Mix bovenstaande ingrediënten in 1 minuut door elkaar heen.
  5. Mix de pindakaas door het goedje heen, totdat je een licht en fluffy mengsel hebt.
  6. Klop het ei en de vanille extract door het mengsel heen.
  7. Mix vervolgens de melk en de droge ingrediënten erdoorheen
  8. Meng alles goed door, totdat je een mooi deeg hebt.
  9. Bekleed de kom met plasticfolie.
  10. Zet het deeg minimaal 2 uur in de koelkast.
  11. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  12. Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven).
  13. Schep met de ijslepel bollen op de bakplaten. Tip! Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, zodat ze niet tegen elkaar aan bakken.
  14. Maak met je handen ronde bolletjes van het deeg.
  15. Bak de koeken in 12 à 15 minuten goudbruin en gaar.
  16. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
  17. Leg de koekjes vervolgens op een rooster.
  18. Leg op elke koek een chocolade cupje met de breedste kant naar beneden toe. Tip! De cupjes zullen door de warmte een beetje vastsmelten aan de koeken.
  19. Laat de koeken nu volledig afkoelen op het rooster.
  20. Verwarm de chocex in een bakje met heet water.
  21. ’Teken’ hiermee de pootjes van de spinnen op de koeken.
  22. Spuit op een bakpapier wat chocex en dip de achterkant van de suikeroogjes erin.
  23. Plak zodoende 2 oogjes op elke chocolade cupje.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere Halloween recepten!

Bak jij graag griezelige lekkernijen voor Halloween en houd je ervan om telkens nieuwe creaties uit te proberen? Dan vind je het vast leuk om te lezen dat wij diverse Halloween recepten op onze blog hebben verzameld. Je vindt er een aantal makkelijke recepten zoals dit recept voor bladerdeeg spookjes en dit recept voor Halloween appel pasteitjes. Houd je van wat meer uitdaging? Probeer dan eens dit recept voor Halloween macarons of dit recept voor chocoladeletters voor HalloweenBekijk al onze Halloween recepten hier!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte spinkoekjes voor Halloween zien!

Heb jij met ons recept zelf heerlijke spinkoekjes voor Halloween gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe de koeken zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany