Benodigdheden uit onze webshop:
- 150 gram kristalsuiker;
- 75 gram tarwebloem;
- 200 gram pindakaas;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 1 ei, maat M.
Je hebt met dit recept heerlijke pindakaaskoekjes gemaakt met niet al te veel poespas. Uiteraard kun je er nog verschillende ingrediënten aan toevoegen. Pindakaas is onder andere heerlijk in combinatie met chocolade, dus je zou bijvoorbeeld bakvaste chocolade door het deeg kunnen spatelen. Of smelt wat chocolade en doe daarvan wat over de koekjes heen. Je zou ook kunnen kiezen voor een extra lekkere bite, door wat stukjes pinda’s door het deeg heen te kneden. Met dit basisrecept kun je dus allerlei verschillende kanten op en dat is nou het leuke eraan!
Houd je een aantal pindakaaskoekjes over? Dan kun je ze het beste in een goed afgesloten trommel bewaren. In een metalen koektrommel blijven deze tussendoortjes circa 4 weken goed. Je kunt deze snacks het beste niet in een luchtdichte trommel bewaren, want dan kan het vocht niet weg en zullen de koekjes slof worden. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Je kunt de koeken langer bewaren door ze in te vriezen. De lekkernijen blijven dan tot 3 maanden goed.
Je houdt van pindakaas of je houdt er niet van, daarom kunnen zullen deze koekjes niet bij iedereen in de smaak vallen. Wil jij jouw visite toch verwennen met een lekker koekje? Bekijk dan eens onze blog voor nog veel meer recepten waarmee je heerlijke koeken kunt maken. Van lekkere bitterkoekjes tot aan citroenkoekjes. Wij hebben echt voor ieder wat wils. Bekijk al onze andere koek recepten hier!
Heb jij zelf met dit recept pindakaaskoekjes gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de koekjes te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!