• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kletsmajoor koekjes recept

Kletsmajoors, misschien heb je ze al weleens in de supermarkt zien liggen. Het zijn heerlijke zoete koekjes met nougatine erin. De koekjes worden ook wel Amsterdamse koggetjes genoemd en zijn vrij eenvoudig om te maken. De kletsmajoors koekjes worden namelijk van een roerdeeg gemaakt dat je op een met bakpapier beklede bakplaat spuit. De koekjes zijn dan ook perfect om te maken als je zin hebt om iets te bakken, maar niet al te lang in de keuken wilt te staan. Lees snel verder voor ons kletsmajoors koekjes recept en ga lekker aan de slag!

Wat is een roerdeeg?

Hierboven vertelden we je dat deze koekjes zijn gemaakt van roerdeeg, maar wat is roerdeeg precies? De naam zegt het al het is namelijk een deeg wat je moet roeren. Een roerdeeg wordt voor allerlei verschillende koekjes gebruikt, waaronder deze koggetjes. Het belangrijkste is dat er geen lucht bij het deeg wordt ingeklopt. Daarom roer je het deeg enkel door met een spatel of een lepel. Het is ook een spuitbaar deeg, dus na het bereiden doe je het in een spuitzak én spuit je de gewenste vormpjes op de bakplaat.
± 1 uur bereidingstijd 15 personen
Kletsmajoors, misschien heb je ze al weleens in de supermarkt zien liggen. Het zijn heerlijke zoete koekjes met nougatine erin. De koekjes worden ook wel Amsterdamse koggetjes genoemd en zijn vrij eenvoudig om te maken. De kletsmajoors koekjes worden namelijk van een roerdeeg gemaakt dat je op een met bakpapier beklede bakplaat spuit. De koekjes zijn dan ook perfect om te maken als je zin hebt om iets te bakken, maar niet al te lang in de keuken wilt te staan. Lees snel verder voor ons kletsmajoors koekjes recept en ga lekker aan de slag!

Wat is een roerdeeg?

Hierboven vertelden we je dat deze koekjes zijn gemaakt van roerdeeg, maar wat is roerdeeg precies? De naam zegt het al het is namelijk een deeg wat je moet roeren. Een roerdeeg wordt voor allerlei verschillende koekjes gebruikt, waaronder deze koggetjes. Het belangrijkste is dat er geen lucht bij het deeg wordt ingeklopt. Daarom roer je het deeg enkel door met een spatel of een lepel. Het is ook een spuitbaar deeg, dus na het bereiden doe je het in een spuitzak én spuit je de gewenste vormpjes op de bakplaat.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 70 gram witte basterdsuiker;
  • 80 gram Molen de Hoop Zeeuwse bloem;
  • 25 gram nougatine;
  • 1 gram zout;
  • 1 gram vanillesuiker;
  • Spuitzak;
  • Spuitmondje;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 80 gram ongezouten roomboter;
  • 10 gram ei.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Basterdsuiker Wit 750gr
€ 3,99
+
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+
Molen de Hoop Nougatine hazelnoot 250gr
€ 5,29
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
€ 1,98
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Klop de boter zalvig.
  4. Roer de basterdsuiker door de boter heen.
  5. Roer het ei door het botermengsel heen.
  6. Meng de droge ingrediënten door elkaar heen.
  7. Roer de droge ingrediënten door het botermengsel heen. Roer dit niet te lang door, want dan komt er lucht in het beslag.
  8. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  9. Doe het beslag in de spuitzak.
  10. Spuit hoopjes beslag op de bakplaat. Houd voldoende ruimte tussen de hoopjes, want de kletsmajoors lopen tijdens het bakken uit.
  11. Zet de bakplaat in de oven en zet de oven terug naar 160 graden.
  12. Bak de kletsmajoor koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
  13. Haal de koggetjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de kletsmajoor koekjes het beste bewaren?

Kletsmajoor koekjes die net uit de oven komen smaken natuurlijk het allerlekkerst, maar het kan nog wel eens voorkomen dat je de koeken niet in 1 dag op krijgt. Dat is gelukkig geen probleem, want je kunt deze koggetjes ongeveer 2 weken bewaren. Het is daarbij wel belangrijk dat je ze goed opbergt. Bewaar de koekjes in een metalen koektrommel en zet er eventueel een bakje rijst bij in. Als je dat doet, kan de rijst extra vocht opnemen, zodat de koekjes lekker knapperig blijven.

Bekijk ook eens onze andere koek recepten!

Vind jij het leuk om koekjes te bakken? Bekijk dan vooral eens onze andere koek recepten op onze blog, want daarop hebben wij er een heleboel verzameld. Je vindt op ons blog standaard recepten zoals: hazelnootkoekjespistache koekjes en bokkenpootjes. Daarnaast hebben wij ook nog originele koekjes in bepaalde thema’s. Bekijk het recept voor geboortekoekjescomplimentenkoekjes en cartoon cookies maar eens. Zoals je ziet hebben wij genoeg koek recepten om mee aan de slag te gaan. Bekijk al onze andere koek recepten hier!

Deel jouw kletsmajoor koekjes met ons!

Heb jij zelf met dit recept kletsmajoor koekjes gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de koggetjes geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de koekjes te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany