• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Eierdopkoekjes voor Pasen recept

Deze eierdopjes van koek zien er toch super schattig uit? Wie heeft er nog eierdopjes uit de winkel nodig als je ze gewoon zelf kunt maken? Gewoon van koek! Wanneer je voor iedereen die deelneemt aan het paasontbijt of de paasbrunch zo’n eierdop koekje maakt en de dopjes op de paastafel neerzet, ziet dat er superleuk uit. Bovendien zijn deze eierdop van koek ook nog eens super lekker, ook niet heel onbelangrijk natuurlijk ;) Het is wel even een klusje om deze eierdop koekjes te maken, dus we raden aan om ze minstens een dag van tevoren te maken. Wil je weten hoe je zelf deze vrolijke eierdopjes van koek kunt maken? Lees dan snel verder voor ons eierdopjes van koek recept en ga lekker aan de bak!
± 2 uur bereidingstijd ± 19 uur wachttijd 6 personen
Deze eierdopjes van koek zien er toch super schattig uit? Wie heeft er nog eierdopjes uit de winkel nodig als je ze gewoon zelf kunt maken? Gewoon van koek! Wanneer je voor iedereen die deelneemt aan het paasontbijt of de paasbrunch zo’n eierdop koekje maakt en de dopjes op de paastafel neerzet, ziet dat er superleuk uit. Bovendien zijn deze eierdop van koek ook nog eens super lekker, ook niet heel onbelangrijk natuurlijk ;) Het is wel even een klusje om deze eierdop koekjes te maken, dus we raden aan om ze minstens een dag van tevoren te maken. Wil je weten hoe je zelf deze vrolijke eierdopjes van koek kunt maken? Lees dan snel verder voor ons eierdopjes van koek recept en ga lekker aan de bak!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram bloem;
  • 100 gram suikerbakkerspoeder;
  • Smaakstof naar keuze;
  • 250 gram BrandNewCake Royal Icing-mix;
  • Kleurstoffen naar keuze (wij gebruikten de Pastel set van Colour Mill);
  • Uitsteker paashaas (met staartje);
  • Ronde uitsteker 4 cm;
  • Ronde uitsteker 3 cm;
  • Deegroller;
  • Latjes t.b.v. deeg uitrollen (set 6);
  • Spuitzakken BNC doorzichtig (set van 10);
  • 6 spuitmondjes Wilton #2;
  • Spuitmondje open ster;
  • Spuitzakbinders BNC (set van 12).

Overige benodigdheden:

  • 170 gram roomboter, op kamertemperatuur;
  • Snufje zout;
  • Half ei, maat M;
  • 30 milliliter water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
BrandNewCake Royal Icing-mix 800g
€ 6,29
+
Colour Mill Kleurstof Pastel Set/6
€ 34,99
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Städter Latjes t.b.v. Deeg Uitrollen Set/6
€ 13,39
+
Wilton Spuitmondje #2
€ 1,49
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #172
€ 1,98
+
BrandNewCake Elastieken Spuitzak Binders 12st
€ 3,59
+
Wilton Grip Uitsteker Konijn Set/2
€ 4,99
+
Uitsteker Rond RVS 4cm
€ 1,29
+
Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø3cm
€ 2,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

Het bakken van de koekjes:

  1. Mix met een mixer met deeghaken en op een lage stand de roomboter, suikerbakkerspoeder, zout en smaakstof door elkaar heen.
  2. Mix daarna het ei er goed doorheen.
  3. Doe daarna ook de bloem bij het mengsel in, zodat het een mooi koekdeeg wordt.
  4. Verpak je deeg in plasticfolie en leg het minimaal een uur in de koeling.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Rol het deeg uit de koeling uit tot een dikte van ongeveer 4/5 mm op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik hier de handige latjes voor door deze aan beide kanten van je deeg te leggen en er met de deegroller over te rollen. Dan wordt het deeg overal even dik.
  7. Steek met de paashaas uitsteker 12 koekjes uit en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Steek ook wat staartjes uit.
  9. Steek met de grote ronde uitsteker 1 rondjes uit.
  10. Steek met de kleinere ronde uitsteker bij 6 van de ronde koekjes in het midden rondjes uit. Nu heb je 6 ronde koekjes waarbij het midden is uitgestoken en 6 ronde koekjes waarbij dat niet zo is.
  11. Zet de bakplaat met koekjes 10 minuten terug in de koeling.
  12. Verwarm de oven op 160 graden (heteluchtoven).
  13. Bak de koekjes voor 15 minuten op 160 graden, daarna nog 10 minuten op 140 graden.
  14. Laat de koekjes na het bakken volledig afkoelen op een rooster.

Het maken van de royal icing:

  1. Meng de Royal Icing-mix en het water door elkaar heen.
  2. Klop het mengsel 8 minuten rustig door, totdat de icing goed wit is, het niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen.
  3. Bevestig de spuitmondjes aan de spuitzakken.
  4. Houd een klein beetje witte icing apart, maar verdeel de rest over 6 bakjes. Dit is voor de staartjes straks.
  5. Kleur de 6 bakjes icing elk met een andere kleur.
  6. Druppel in de 6 bakjes ook wat water, zodat de gekleurde icings wat vloeibaarder worden. De gekleurde icing moet zo dik worden als yoghurt. Wanneer je een lepel omhoog houdt en de icing weer in het bakje laat glijden moet het niet helemaal in de oppervlakte verdwijnen, maar ook niet rechtop blijven staan.
  7. Doe in de spuitzak met het open ster spuitmondje de stevige, witte icing.
  8. Vul de andere spuitzakken met de gekleurde icing.
  9. Draai de spuitzakken dicht, vouw ze dubbel en doe er een spuitzakbinder omheen.

Het afwerken van de koekjes:

  1. Spuit op elk koekje een omlijning met 1 van de kleuren icing.
  2. Vul daarna de binnenkant van de koeken op met de gekleurde icing.  Maak er bijvoorbeeld ook stipjes, in door op natte icing stipjes in een andere kleur te spuiten. Laat je fantasie de vrije loop.
  3. Pak de spuitzak met de witte icing, als elk koekje is ingekleurd.
  4. Draai met de witte icing op elk koekje een mooi toefje of rozetje, dit is het staartje van de paashaas. Je kunt eventueel ook nog wat vrolijke eetbare strooisels op de natte staartjes strooien.
  5. Voorzie ook de ronde koekjes van een laagje icing.
  6. Laat de koekjes minstens 6 uur goed uitharden.
  7. Spuit met de stevige, witte icing aan tegenovergestelde kanten en aan de buitenkant van 1 rond koekje een dotje. Schaaf eventueel de koekjes wat bij, zodat het oppervlak wat vlakker wordt. Doe dit ook op een rond koekje waar een gat in zit. Pak 2 paashaaskoekje en zet eentje tegen een steun aan. Dit kan een boek, apparaat of iets dergelijks zijn. Wat maar voorhanden is.
  8. Zet een paashaas koekje tegen het voorwerp aan.
  9. Zet het ronde koekje zonder gat daar onderaan tegen aan.
  10. Plaats aan de andere kant van het koekje, waar ook een dot icing zit, een ander paashaaskoekje.
  11. Ondersteun ook die kant.
  12. Plaats een rond koekje met een gat erin ook tussen de twee koekjes, ter hoogte van ongeveer 2/cm het onderste koekje.
  13. Herhaal deze stappen, totdat je alle eierdopjes hebt gemaakt.
  14. Laat de icing een nacht uitharden.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere recepten voor Pasen

Vind je het leuk om lekkernijen te bakken voor Pasen? Bekijk dan eens onze blog voor nog meer Paas recepten, want door de jaren heen hebben wij er een heleboel verzameld. Je vindt er recepten zoals: een meringue krans voor Pasen, een vrolijke paasslof en super schattige paashaaskoekjes. Uiteraard hebben wij ook een recept voor het maken van een paasstol, want die mag natuurlijk niet op de paastafel ontbreken. Bekijk al onze paas recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte eierdopjes van koek aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept eierdopjes van koek maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw eierdop koekjes en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.
Flag of Germany