Kattentongen zijn klassieke en eenvoudige koekjes die heerlijk bij de koffie of thee smaken. Kattentongen zijn gemaakt van een roerdeeg, waardoor je voor het maken van het deeg niet eens een mixer nodig hebt. Het is dan ook een vrij eenvoudig recept met een korte baktijd. Ideaal dus om deze koekjes eens te maken als je onverwachts visite krijgt. Lees snel verder voor ons kattentongen recept en ga lekker aan de slag!
Gebruik voor dit deeg geen garde, maar een spatel!
Zoals we hierboven al benoemden, worden kattentongen gemaakt van roerdeeg. Dat betekent dat je het deeg roert. Bij roerdeeg mag absoluut niet teveel lucht komen, dan mislukt het deeg namelijk. Daarom is het belangrijk om voor het roeren geen garde te gebruiken. Met een garde klop je namelijk juist lucht in een deeg, beslag of crème. Je kunt beter een gereedschap dat ‘dicht’ is gebruiken, zoals een lepel of spatel. Roer het deeg ook niet te lang door, zodat je zeker weet dat je niet teveel lucht erin roert.Benodigdheden uit onze webshop:
- 83 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
- 93 gram Molen de Hoop Patentbloem;
- 1 gram zout;
- Mespuntje vanillesuiker;
- Spatel;
- Bakplaat;
- Bakpapier;
- Spuitzak;
- Brand New Cake Spuitmondje Glad #1A.
Overige benodigdheden:
- 83 ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 35 gram ei, maat M.