• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kattentongen recept

Kattentongen zijn klassieke en eenvoudige koekjes die heerlijk bij de koffie of thee smaken. Kattentongen zijn gemaakt van een roerdeeg, waardoor je voor het maken van het deeg niet eens een mixer nodig hebt. Het is dan ook een vrij eenvoudig recept met een korte baktijd. Ideaal dus om deze koekjes eens te maken als je onverwachts visite krijgt. Lees snel verder voor ons kattentongen recept en ga lekker aan de slag!

Gebruik voor dit deeg geen garde, maar een spatel!

Zoals we hierboven al benoemden, worden kattentongen gemaakt van roerdeeg. Dat betekent dat je het deeg roert. Bij roerdeeg mag absoluut niet teveel lucht komen, dan mislukt het deeg namelijk. Daarom is het belangrijk om voor het roeren geen garde te gebruiken. Met een garde klop je namelijk juist lucht in een deeg, beslag of crème. Je kunt beter een gereedschap dat ‘dicht’ is gebruiken, zoals een lepel of spatel. Roer het deeg ook niet te lang door, zodat je zeker weet dat je niet teveel lucht erin roert.

± 1 uur bereidingstijd 15 personen

Kattentongen zijn klassieke en eenvoudige koekjes die heerlijk bij de koffie of thee smaken. Kattentongen zijn gemaakt van een roerdeeg, waardoor je voor het maken van het deeg niet eens een mixer nodig hebt. Het is dan ook een vrij eenvoudig recept met een korte baktijd. Ideaal dus om deze koekjes eens te maken als je onverwachts visite krijgt. Lees snel verder voor ons kattentongen recept en ga lekker aan de slag!

Gebruik voor dit deeg geen garde, maar een spatel!

Zoals we hierboven al benoemden, worden kattentongen gemaakt van roerdeeg. Dat betekent dat je het deeg roert. Bij roerdeeg mag absoluut niet teveel lucht komen, dan mislukt het deeg namelijk. Daarom is het belangrijk om voor het roeren geen garde te gebruiken. Met een garde klop je namelijk juist lucht in een deeg, beslag of crème. Je kunt beter een gereedschap dat ‘dicht’ is gebruiken, zoals een lepel of spatel. Roer het deeg ook niet te lang door, zodat je zeker weet dat je niet teveel lucht erin roert.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 83 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
  • 93 gram Molen de Hoop Patentbloem;
  • 1 gram zout;
  • Mespuntje vanillesuiker;
  • Spatel;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Spuitzak;
  • Brand New Cake Spuitmondje Glad #1A.

Overige benodigdheden:

  • 83 ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 35 gram ei, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Pannenlikker Hendi kunststof 25cm
€ 5,69
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Glad #1A
€ 1,89
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Klop de roomboter zalvig.
  4. Spatel de suikerbakkerspoeder door de boter heen.
  5. Roer het ei ook door het botermengsel heen.
  6. Meng de bloem, zout en vanillesuiker door elkaar heen.
  7. Roer de droge ingrediënten kort door het botermengsel heen.
  8. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  9. Doe het beslag in de spuitzak.
  10. Spuit op de bakplaat reepjes van ongeveer 7 centimeter lang. Houd voldoende ruimte tussen de reepjes, want de koekjes lopen tijdens het bakken nog een beetje uit.
  11. Zet de bakplaat in de oven en zet de oven terug naar 160 graden.
  12. Bak de kattentongen in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere koek recepten!

Ben jij ook zo dol op het bakken van koekjes én lijkt het je leuk om naast deze kattentongen nog andere koekjes te bakken? Dan ben je vast benieuwd naar de andere koek recepten die wij op onze blog hebben verzameld. Je vindt er basis recepten zoals: bitterkoekjescitroenkoekjes en koekjes zonder suiker. Daarnaast hebben wij nog een aantal andere koek recepten, waarmee je lekkere grote koeken kunt maken. Bekijk het recept voor gevulde koekenperenkoeken en gangmakers maar eens. Bekijk al onze koek recepten hier!

Hoe kun je de kattentongen het beste bewaren?

Krijg je de kattentongen niet in 1 keer op? Of krijg je visite en vind je het fijn om de koekjes alvast voor hun bezoek te maken? Dat kan gerust, want je kunt de koekjes minstens een week bewaren. Mits je ze wel luchtdicht verpakt in bijvoorbeeld een pot, trommel of zak.

Geef een eigen draai aan deze koekjes!

Met ons kattentongen recept kun je de klassieke koekjes maken. Daar zit eigenlijk geen poespas aan, waardoor je gemakkelijk een eigen draai aan deze koekjes kunt geven. Dip de koekjes bijvoorbeeld (deels) in gesmolten chocolade. Strooi eventueel nog wat fijngemalen nootjes over de koekjes heen en je hebt ineens hele andere koekjes. Zo zijn er wel meer kleine toepassingen die je kunt doen om deze lekkere koeken een eigen twist te geven.

Laat aan ons jouw zelfgemaakte kattentongen zien!

Ga je zelf met dit recept kattentongen maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe de koekjes zijn geworden. Maak een foto van de koeken en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany