Langzaam glijden we de nazomer in. De tijd van appels en peren, ook weer een heerlijke tijd voor thuisbakkers. Deze perenkoeken zijn echte klassiekers: een koeklaagje onderin, daar cakebeslag met kleine blokjes peer bovenop en nog wat schijfjes peer bovenop. Ze zijn zeker net zo lekker met appel, maar dit is net even wat minder geijkt. Als we nog wat verder de herfst in gaan, kan je bijvoorbeeld wat koekkruiden of pecannoten aan het deeg voor de bodempjes toevoegen. Of je voegt wat kaneel aan het cakebeslag toe. Met dit recept kan je lekker variëren en het resultaat is eigenlijk altijd goed als je deze basis maar aanhoudt. Soms moet je aan ouderwetse recepten helemaal niets proberen te verbeteren!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker;
- 1 theelepel vanille extract;
- 300 gram bloem;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 2 snufjes zout;
- 1 eetlepel kristalsuiker;
- 1 á 2 eetlepels abrikozenjam;
- Cakeringen met kraalrand, 60 x 30 millimeter;
- Kwast;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 275 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 2,5 ei;
- Een halve peer, in kleine blokjes;
- 1 peer, in plakjes.