• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Perenkoeken recept

Langzaam glijden we de nazomer in. De tijd van appels en peren, ook weer een heerlijke tijd voor thuisbakkers. Deze perenkoeken zijn echte klassiekers: een koeklaagje onderin, daar cakebeslag met kleine blokjes peer bovenop en nog wat schijfjes peer bovenop. Ze zijn zeker net zo lekker met appel, maar dit is net even wat minder geijkt. Als we nog wat verder de herfst in gaan, kan je bijvoorbeeld wat koekkruiden of pecannoten aan het deeg voor de bodempjes toevoegen. Of je voegt wat kaneel aan het cakebeslag toe. Met dit recept kan je lekker variëren en het resultaat is eigenlijk altijd goed als je deze basis maar aanhoudt. Soms moet je aan ouderwetse recepten helemaal niets proberen te verbeteren!
± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 6 personen
Langzaam glijden we de nazomer in. De tijd van appels en peren, ook weer een heerlijke tijd voor thuisbakkers. Deze perenkoeken zijn echte klassiekers: een koeklaagje onderin, daar cakebeslag met kleine blokjes peer bovenop en nog wat schijfjes peer bovenop. Ze zijn zeker net zo lekker met appel, maar dit is net even wat minder geijkt. Als we nog wat verder de herfst in gaan, kan je bijvoorbeeld wat koekkruiden of pecannoten aan het deeg voor de bodempjes toevoegen. Of je voegt wat kaneel aan het cakebeslag toe. Met dit recept kan je lekker variëren en het resultaat is eigenlijk altijd goed als je deze basis maar aanhoudt. Soms moet je aan ouderwetse recepten helemaal niets proberen te verbeteren!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 1 theelepel vanille extract;
  • 300 gram bloem;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 2 snufjes zout;
  • 1 eetlepel kristalsuiker;
  • 1 á 2 eetlepels abrikozenjam;
  • Cakeringen met kraalrand, 60 x 30 millimeter;
  • Kwast;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 275 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 2,5 ei;
  • Een halve peer, in kleine blokjes;
  • 1 peer, in plakjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
ReggeVallei Taartvulling Abrikozen-Rode Bessen 250g
€ 4,59
+
Cakering met Kraalrand Ø 60x30mm
€ 2,99
+
Patisse Kwast Siliconen 3,5cm (27cm)
€ 2,29
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept


Het maken van het koekdeeg:

  1. Meng 175 gram boter, 100 gram basterdsuiker, 1 theelepel vanille extract en een snufje zout door elkaar heen.
  2. Meng een half ei, 200 gram bloem en bakpoeder door het boter mengsel heen.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie.
  4. Laat het deeg 1 uur in de koeling rusten.

Het maken van het cakebeslag:

  1. Klop 2 eieren en 100 gram basterdsuiker goed luchtig.
  2. Meng 100 gram bloem en een snuf zout erdoorheen.
  3. Mix 100 gram boter beetje bij beetje door het beslag heen.
  4. Spatel tot slot de blokjes peer erdoorheen.

Het maken van de perenkoeken:

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Vet de cakeringen in met wat boter.
  4. Rol het koekdeeg uit tot een dikte van een halve centimeter.
  5. Steek met de cakeringen de bodems uit en leg ze op de bakplaat.
  6. Verdeel over elke koekbodem een lepel cakebeslag.
    Tip! Zorg ervoor dat de cakeringen tot iets onder de rand zijn gevuld.
  7. Verdeel de schijfjes peer eroverheen en strooi er wat suiker over.
  8. Bak de koeken in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  9. Verwarm de abrikozenjam.
  10. Verdeel de jam met een kwastje over de perenkoeken heen. 

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw perenkoeken met ons!

Heb jij ook met ons recept lekkere perenkoeken gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!
Flag of Germany