We kennen molshopen allemaal wel uit de tuin, maar wist je dat er ook taarten zijn die molshopen heten? Ze heten zo, omdat ze lijken op de molshopen die je weleens in grasvelden ziet. Het is ontzettend leuk om een molshoop taart te maken. Het is namelijk weer eens wat anders dan een standaard biscuittaart of vlaai. Wij maakten een molshoop taart met stoofperen. We waren benieuwd naar hoe dat zou uitpakken, want we hadden dat nog niet eerder ergens gezien. Het is maar goed dat we het gewoon hebben gedaan, want de taart is echt verrukkelijk geworden. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- Snufje zout;
- 200 gram amandelmeel;
- 325 gram suiker;
- 1 theelepel speculaaskruiden;
- 2 theelepels bakpoeder;
- 1 theelepel kaneel;
- 2 pakjes Dr. Oetker Kookpudding Vanille 75 gram;
- 600 milliliter slagroom;
- 24 gram Klop-Fix;
- 16 gram vanillesuiker;
- Springvorm Ø24 centimeter;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 6 eieren, maat M;
- 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 350 gram stoofpeertjes;
- 500 milliliter perensap.