• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Molshoop taart met stoofperen recept

We kennen molshopen allemaal wel uit de tuin, maar wist je dat er ook taarten zijn die molshopen heten? Ze heten zo, omdat ze lijken op de molshopen die je weleens in grasvelden ziet. Het is ontzettend leuk om een molshoop taart te maken. Het is namelijk weer eens wat anders dan een standaard biscuittaart of vlaai. Wij maakten een molshoop taart met stoofperen. We waren benieuwd naar hoe dat zou uitpakken, want we hadden dat nog niet eerder ergens gezien. Het is maar goed dat we het gewoon hebben gedaan, want de taart is echt verrukkelijk geworden. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 12 personen
We kennen molshopen allemaal wel uit de tuin, maar wist je dat er ook taarten zijn die molshopen heten? Ze heten zo, omdat ze lijken op de molshopen die je weleens in grasvelden ziet. Het is ontzettend leuk om een molshoop taart te maken. Het is namelijk weer eens wat anders dan een standaard biscuittaart of vlaai. Wij maakten een molshoop taart met stoofperen. We waren benieuwd naar hoe dat zou uitpakken, want we hadden dat nog niet eerder ergens gezien. Het is maar goed dat we het gewoon hebben gedaan, want de taart is echt verrukkelijk geworden. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Snufje zout;
  • 200 gram amandelmeel;
  • 325 gram suiker;
  • 1 theelepel speculaaskruiden;
  • 2 theelepels bakpoeder;
  • 1 theelepel kaneel;
  • 2 pakjes Dr. Oetker Kookpudding Vanille 75 gram;
  • 600 milliliter slagroom;
  • 24 gram Klop-Fix;
  • 16 gram vanillesuiker;
  • Springvorm Ø24 centimeter;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 6 eieren, maat M;
  • 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 350 gram stoofpeertjes;
  • 500 milliliter perensap.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Speculaaskruiden 100gr
€ 4,89
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
Dr. Oetker Kookpudding Vanille 75g
€ 1,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Springvorm Ø24cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+

Recept

Het maken van de stoofperen gelei:

  1. Snijd de stoofpeertjes in stukken van 1 centimeter.
  2. Breng 450 milliliter perensap met 150 gram suiker aan de kook.
  3. Doe de stukjes stoofpeer erbij in.
  4. Meng in een andere kom de overige perensap, kaneel en pakjes kookpudding door elkaar heen.
  5. Voeg dit mengsel toe aan het kokende mengsel.
  6. Laat het mengsel, onder voortdurend roeren, 2 minuten op een laag vuur doorkoken.
  7. Haal de pan van het vuur af en laat het goedje afkoelen.

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Splits de eieren.
  4. Klop de eiwitten met het zout stijf.
  5. Zet de eiwitten in de koeling.
  6. Klop het eigeel met 175 gram suiker schuimend.
  7. Klop de boter door het eigeel heen, totdat je een egaal mengsel hebt.
  8. Meng in een andere kom het amandelmeel, bakpoeder en speculaaskruiden door elkaar heen.
  9. Meng het meel mengsel door het eigeel mengsel heen.
  10. Spatel het eiwit erdoorheen.
  11. Giet het beslag in de springvorm.
  12. Bak de biscuit in circa 40 minuten gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de biscuit. Als de prikker er schoon uitkomt, is de biscuit gaar.
  13. Haal de biscuit uit de oven en laat hem 5 minuten staan.
  14. Haal de biscuit uit de springvorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Het opbouwen van de taart:

  1. Klop de slagroom met de Klop-Fix en vanillesuiker stijf.
  2. Zet de slagroom in de koeling.
  3. Plaats de biscuit op een bord en haal de kern eruit.
    Tip! Laat de rand en de bodem intact.
  4. Verkruimel de kern en leg het apart in een kom.
  5. Vul de bodem tot aan de rand met het stoofpeertjes mengsel.
  6. Schep de slagroom erop en maak er een ‘hoop’ van.
  7. Smeer de bovenkant glad met een paletmes.
  8. Bedek de slagroom met de kruimels en duw deze voorzichtig aan.
  9. Zet de taart minimaal 2 uur in de koeling.
  10. Bestrooi de molshoop taart met een laagje poedersuiker.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw molshoop taart met stoofperen met ons!

Ga je zelf met dit recept een molshoop taart met stoofperen maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe het is geworden. Maak een foto van jouw taart en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany