• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocolade eclairs recept

Groter dan een minisoesje en chiquer dan een Bossche bol. Dat is de eclair, het fancy lange zusje van onze soezen. Soezendeeg is even een gedoetje als je het voor het eerst maakt, want het gaat totaal anders dan een ander deeg of beslag. Je smelt roomboter in kokend water en dan gaat de bloem er in één keer bij en roer je het tot een grote bal. Nu niet in paniek raken, het komt goed. Je vult de eclairs lekker royaal met slagroom. In de klassieke variant gaat er een chocoladeglazuur op. Keurige mensen eten een eclair met een klein bestekje, levensgenieters happen er gewoon lekker af. Chocola en slagroom aan je neus, heerlijk. Dan maar even niet zo chique. Lees snel verder voor ons chocolade eclairs recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen
Groter dan een minisoesje en chiquer dan een Bossche bol. Dat is de eclair, het fancy lange zusje van onze soezen. Soezendeeg is even een gedoetje als je het voor het eerst maakt, want het gaat totaal anders dan een ander deeg of beslag. Je smelt roomboter in kokend water en dan gaat de bloem er in één keer bij en roer je het tot een grote bal. Nu niet in paniek raken, het komt goed. Je vult de eclairs lekker royaal met slagroom. In de klassieke variant gaat er een chocoladeglazuur op. Keurige mensen eten een eclair met een klein bestekje, levensgenieters happen er gewoon lekker af. Chocola en slagroom aan je neus, heerlijk. Dan maar even niet zo chique. Lees snel verder voor ons chocolade eclairs recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 75 gram patentbloem;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 50 gram poedersuiker;
  • 1 theelepel vanille-extract;
  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • DV Chocoladekrullen Gemarmerd;
  • 3 spuitzakken;
  • Spuitmondje Glad RVS 24mm;
  • Wilton Spuitmondje #125;
  • JEM Soezenvulspuitje Ø8mm;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 125 milliliter water;
  • 80 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 2 eieren, maat M;
  • Snufje keukenzout.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Spuitmondje Glad RVS 24mm
€ 3,29
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Wilton Spuitmondje #125
€ 2,69
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
JEM Soezenvulspuitje Ø8mm
€ 3,09

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
DV Chocoladekrullen Gemarmerd 300g
€ 9,69
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Breng in een pannetje het water en 60 gram roomboter aan de kook.
  4. Roer de bloem en de keukenzout snel door het botermengsel heen, totdat het een bal vormt die loslaat van de pan.
  5. Haal de pan van het vuur af en laat het deeg een paar minuten afkoelen.
  6. Meng de eieren 1 voor 1 door het beslag heen.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende ei toevoegt.
  7. Mix het geheel door tot een glad en glanzend deeg.
  8. Doe het deeg in de spuitzak met het gladde spuitmondje 24mm.
  9. Spuit lange strepen deeg van circa 10 centimeter lang op de bakplaat.
    Tip! Houd genoeg ruimte tussen de eclairs.
  10. Bak de eclairs in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar.
  11. Laat de eclairs na het bakken volledig afkoelen op een rooster.
  12. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en het vanille extract.
  13. Doe het soezenvulspuitje in de spuitzak en knip het uiteinde van de spuitzak af.
  14. Doe de slagroom in de spuitzak.
  15. Smelt de pure chocolade met 20 gram roomboter au bain-marie.
  16. Laat het chocolademengsel iets afkoelen.
  17. Maak met een scherp mes aan de onderkant van elke eclair 2 kleine gaatjes.
    Tip! De gaatjes maak je aan elk uiteinde.
  18. Steek de spuitmond in 1 van de gaatjes van de eclair en spuit voorzichtig de slagroom erin.
  19. Herhaal dit bij elke eclair.
  20. Doop de bovenkant van de eclair in de gesmolten chocolade en laat het overtollige chocolade eraf druppelen.
  21. Laat de chocolade uitharden.
  22. Doe de overige slagroom met spuitmondje #125 in de spuitzak.
  23. Spuit hiermee een swirl slagroom over de bovenkant van de chocolade eclairs.
  24. Garneer de slagroom met de chocoladekrullen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Ontdek onze andere gebak recepten!

Lijkt het je leuk om naast deze chocolade eclairs nog meer lekkernijen te maken? Dan vind je het vast prettig om regelmatig nieuwe inspiratie op te doen. Op onze receptenpagina hebben we ruim 1.600 recepten verzameld, waarmee je uiteenlopende lekkernijen kunt maken. Bekijk dit recept voor berliner bollen of dit recept voor stroopwafel taco’s maar eens. Dit recept voor Lotus koektaartjes is ook echt het proberen waard. Bekijk al onze taart & gebak recepten hier!

Bezoek eens onze receptenpagina!

Kun je geen genoeg krijgen van bakken? Dan word je vast blij van het feit dat wij op onze blog ruim 1.600 recepten hebben verzameld. Je vindt er niet alleen recepten voor het maken van zoetwaren zoals taarten en cakes, maar ook recepten voor het maken van diverse soorten hartige lekkernijen. We voegen trouwens wekelijks nieuwe recepten aan onze receptenpagina toe, dus het is zeker de moeite waard om deze pagina regelmatig in de gaten te houden. Check al onze recepten hier en laat je creativiteit de vrije loop!

Deel jouw chocolade eclairs met ons!

Heb jij ook met dit recept lekkere chocolade eclairs gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe de gebakjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany