Groter dan een minisoesje en chiquer dan een Bossche bol. Dat is de eclair, het fancy lange zusje van onze soezen. Soezendeeg is even een gedoetje als je het voor het eerst maakt, want het gaat totaal anders dan een ander deeg of beslag. Je smelt roomboter in kokend water en dan gaat de bloem er in één keer bij en roer je het tot een grote bal. Nu niet in paniek raken, het komt goed. Je vult de eclairs lekker royaal met slagroom. In de klassieke variant gaat er een chocoladeglazuur op. Keurige mensen eten een eclair met een klein bestekje, levensgenieters happen er gewoon lekker af. Chocola en slagroom aan je neus, heerlijk. Dan maar even niet zo chique. Lees snel verder voor ons chocolade eclairs recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 75 gram patentbloem;
- 250 milliliter slagroom;
- 50 gram poedersuiker;
- 1 theelepel vanille-extract;
- 100 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
- DV Chocoladekrullen Gemarmerd;
- 3 spuitzakken;
- Spuitmondje Glad RVS 24mm;
- Wilton Spuitmondje #125;
- JEM Soezenvulspuitje Ø8mm;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 125 milliliter water;
- 80 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 2 eieren, maat M;
- Snufje keukenzout.