• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Berliner bollen recept

Oliebollen bakken is een traditie die echt hoort bij Oud en Nieuw, maar je kunt door het jaar heen ook wel eens zin hebben in zo’n traktatie waarbij de calorieteller meteen dik in het rood staat. Een luxe variant op de oliebol, de Berliner bol, mag je ons elke week wel voorzetten. De bollen worden gevuld met jam en bestrooid met poedersuiker, biedt daar maar eens weerstand aan. Maak nou niet de fout om in Berlijn een Berliner bol te bestellen, want daar noemen ze ‘m Pfannkuchen. In de rest van Duitsland heet ‘ie dan wel weer Berliner bol, om de verwarring compleet te maken. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon zelf bakken, goed excuus om de frituurpan het hele jaar door van stal te halen! Lees snel verder voor ons berliner bollen recept en ga lekker aan de slag!
± 0.5 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 15 personen
Oliebollen bakken is een traditie die echt hoort bij Oud en Nieuw, maar je kunt door het jaar heen ook wel eens zin hebben in zo’n traktatie waarbij de calorieteller meteen dik in het rood staat. Een luxe variant op de oliebol, de Berliner bol, mag je ons elke week wel voorzetten. De bollen worden gevuld met jam en bestrooid met poedersuiker, biedt daar maar eens weerstand aan. Maak nou niet de fout om in Berlijn een Berliner bol te bestellen, want daar noemen ze ‘m Pfannkuchen. In de rest van Duitsland heet ‘ie dan wel weer Berliner bol, om de verwarring compleet te maken. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon zelf bakken, goed excuus om de frituurpan het hele jaar door van stal te halen! Lees snel verder voor ons berliner bollen recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram patentbloem;
  • 7 gram droge gist;
  • 50 gram kristalsuiker;
  • 1 liter zonnebloemolie;
  • Wat poedersuiker voor het bestrooien;
  • Plasticfolie;
  • Ronde uitsteker met een diameter van 6 centimeter;
  • Spuitzak;
  • Spuitmondje #003.

Overige benodigdheden:

  • 250 milliliter warme melk;
  • 2 eieren, maat M;
  • 50 gram roomboter, op kamertemperatuur;
  • 100 gram aardbeienjam;
  • Snufje keukenzout.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Uitsteker Rond RVS 6cm
€ 1,29
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Wilton Spuitmondjes Set #003 #016
€ 2,29
+

Recept

  1. Meng de bloem, gist, suiker en zout door elkaar heen.
  2. Voeg geleidelijk aan de warme melk toe en kneed dit tot een zacht deeg.
  3. Kneed 1 voor 1 de eieren de eieren goed door het mengsel heen.
  4. Kneed ook de roomboter door het mengsel heen, totdat je een egaal en elastisch deeg hebt.
  5. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in volume verdubbeld is.
    Tip! Dit duurt ongeveer 1 uur.
  6. Rol na het rijzen het deeg uit tot ongeveer 1,5 cm dik.
  7. Steek met de uitsteker 15 cirkels van 6 centimeter uit het deeg.
  8. Laat de gevulde bollen nogmaals afgedekt rijzen, totdat ze iets meer gerezen zijn.
    Tip! Dit duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.
  9. Doe de zonnebloemolie in een diepe pan.
  10. Verhit de olie in de pan tot ongeveer 170 á 180°C.
  11. Bedek ondertussen een bakplaat met keukenpapier.
  12. Frituur de Berliner bollen totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  13. Laat de bollen op de bakplaat uitlekken.
  14. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  15. Doe de jam in de spuitzak.
  16. Spuit de jam aan de onderkant van de bollen erin.
  17. Bestrooi de Berliner bollen tot slot met wat poedersuiker.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Berliner bol of toch Pfannkuchen?

Wist je al dat door heel Duitsland deze lekkernij Berliner bol wordt genoemd, behalve in Berlijn zelf? In de hoofdstad van Duitsland worden de gebakjes Pfannkuchen genoemd. Ook in de deelstaat Saksen worden de bollen zo genoemd. Best wel grappig toch?!

Check ook eens onze andere recepten!

Is het je misschien al eens opgevallen dat wij niet alleen meer dan 10.000 bakproducten verkopen, maar ook een blog hebben waarop wij recepten hebben verzameld? Inmiddels kun je op onze blog ruim 1.600 recepten vinden en wij vullen de blog wekelijks aan met nieuwe recepten. Op onze blog vind je recepten waarmee je uiteenlopende lekkernijen kunt maken. Van verjaardagstaarten tot aan gevulde koeken en van cupcakes tot aan heerlijke broden. Echt voor ieder is er wat wils. Het is dus zeker de moeite waard om er regelmatig een kijkje op te nemen. Bekijk hier al onze recepten!

Deel jouw Berliner bollen met ons!

Ben jij van plan om met ons recept Berliner bollen te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany