Oliebollen bakken is een traditie die echt hoort bij Oud en Nieuw, maar je kunt door het jaar heen ook wel eens zin hebben in zo’n traktatie waarbij de calorieteller meteen dik in het rood staat. Een luxe variant op de oliebol, de Berliner bol, mag je ons elke week wel voorzetten. De bollen worden gevuld met jam en bestrooid met poedersuiker, biedt daar maar eens weerstand aan. Maak nou niet de fout om in Berlijn een Berliner bol te bestellen, want daar noemen ze ‘m Pfannkuchen. In de rest van Duitsland heet ‘ie dan wel weer Berliner bol, om de verwarring compleet te maken. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon zelf bakken, goed excuus om de frituurpan het hele jaar door van stal te halen! Lees snel verder voor ons berliner bollen recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram patentbloem;
- 7 gram droge gist;
- 50 gram kristalsuiker;
- 1 liter zonnebloemolie;
- Wat poedersuiker voor het bestrooien;
- Plasticfolie;
- Ronde uitsteker met een diameter van 6 centimeter;
- Spuitzak;
- Spuitmondje #003.
Overige benodigdheden:
- 250 milliliter warme melk;
- 2 eieren, maat M;
- 50 gram roomboter, op kamertemperatuur;
- 100 gram aardbeienjam;
- Snufje keukenzout.