• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Galettes recept

Heb jij al weleens van galettes gehoord? Het zijn lekkernijen die vaak in de Franse keuken worden gemaakt. Het zijn een soort platte, vaak ronde taarten, die je kunt vullen met zowel hartige als zoete vullingen. Ze worden vaak gemaakt van een korstdeeg of bladerdeeg. Wij hebben ze met korstdeeg gemaakt en in het onderstaande recept leggen wij jou precies uit hoe jij zelf deze lekkere gebakjes kunt maken. Lees snel verder voor het galettes recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 6 personen 5/5 (1 waardering)
Heb jij al weleens van galettes gehoord? Het zijn lekkernijen die vaak in de Franse keuken worden gemaakt. Het zijn een soort platte, vaak ronde taarten, die je kunt vullen met zowel hartige als zoete vullingen. Ze worden vaak gemaakt van een korstdeeg of bladerdeeg. Wij hebben ze met korstdeeg gemaakt en in het onderstaande recept leggen wij jou precies uit hoe jij zelf deze lekkere gebakjes kunt maken. Lees snel verder voor het galettes recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram bloem;
  • 50 gram kristalsuiker;
  • Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø10cm;
  • Bakplaat;
  • Bakspray;
  • Patisse Kwast Siliconen 3,5cm (27cm);
  • Vershoudfolie.

Overige benodigdheden:

  • 125 gram koude boter, in blokjes gesneden;
  • 100 gram aardbeien;
  • 1/2 theelepel zout;
  • 2 eetlepels ijskoud water;
  • 2 eieren, maat M;
  • 100 gram blauwe bessen;
  • 100 gram bramen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø10cm
€ 4,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Patisse Kwast Siliconen 3,5cm (27cm)
€ 2,29
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+

Recept

  1. Zeef de bloem in een grote kom.
  2. Doe het zout bij de bloem in.
  3. Mix de blokjes koude boter door de bloem heen.
  4. Meng ook het ei erdoorheen.
  5. Voeg geleidelijk aan het ijskoude water toe en blijf het deeg mengen totdat het samenkomt tot een bal.
  6. Vorm het deeg tot een platte schijf.
  7. Doe het vervolgens in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
  8. Bestuif het werkblad met bloem, voordat je hier het deeg op legt.
  9. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm.
  10. Druk uit het deeg cirkels met een diameter van circa 10 centimeter.
  11. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over het deeg.
  12. Verdeel de blauwe bessen over 3 andere deegstukjes, doe hetzelfde met de bramen.
  13. Vouw de randen van het deeg over het fruit.
  14. Smeer het deeg in met een geklutst ei.
  15. Strooi er dan suiker overheen.
  16. Bak de galettes gedurende 15 minuten gaar en goudbruin.
  17. Serveer eventueel met een bolletje ijs.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk eens andere recepten

Op onze blog hebben wij inmiddels meer dan 1.600 recepten staan, voor ieder wat wils dus! Hier vind je bijvoorbeeld recepten voor koekjes, taarten en desserts. Bekijk maar eens dit recept voor een lekkere arretjescake of misschien is dit recept voor een chocolade mousse echt wat voor jou! Ook hebben wij op onze blog vegetarische recepten staan. Heb je dit recept voor een vegan carrot cake al geprobeerd? Of dit recept voor mega lekkere vega muffins? Bekijk alle recepten hier!

Bekijk eens onze webshop!

Wist jij dat wij naast deze blog vol heerlijke recepten ook een eigen webshop hebben? In onze webshop vind je écht alles om te bakken. We hebben namelijk ruim 10.000 producten in ons assortiment opgenomen. Van kleurstoffen tot bakplaten en versiersels, alles vind je op onze webshop Baktotaal.nl. Neem er dus zeker even een kijkje en sla je slag!

Hoe kun je galettes bewaren?

Heb jij met ons recept heerlijke galettes gebakken, maar wil je ze nog even kunnen bewaren? Dat kan! Deze taartjes kun je namelijk prima een aantal dagen bewaren, mits je ze goed verpakt. Je kunt de gebakjes het beste in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren. Dan blijven ze ongeveer 2 tot 3 dagen goed. Ook het deeg kun je prima een tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt het deeg zelfs 3 maanden lang in de vriezer bewaren. Dat is bijvoorbeeld super handig als je visite krijgt en het meeste werk alvast van tevoren wilt doen. Als de visite er is hoef je de taartjes alleen nog maar even te vullen en af te bakken. Een kind kan de was doen!

Laat jouw zelfgemaakte galettes aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept galettes maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouwgebakjes en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany