• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Tompouce recept

Tompouce is 1 van de meest populaire gebakjes in Nederland. Je kunt dit gebak dan ook op vrijwel elke hoek van de straat kopen. Toch is zelfgemaakte tompouce het allerlekkerst en het is niet eens moeilijk om deze taartjes zelf te maken. Met ons tompouce recept komt dat helemaal goed, want in dit recept helpen we je door alle stappen heen. Lees dus snel verder voor ons tompouce recept en ga lekker aan de slag!

Zelf bladerdeeg maken of niet?

Voor het maken van tompouces, heb je onder andere bladerdeeg nodig. Als je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk wilt maken, kun je kant-en-klare bladerdeeg uit de winkel gebruiken. Wil je de taartjes helemaal zelf maken? Dan hoor je natuurlijk ook het bladerdeeg from scratch te maken. En heel eerlijk: je proeft echt het verschil tussen kant-en-klare bladerdeeg en de zelfgemaakte variant. In ons bladerdeeg recept leggen we duidelijk uit hoe je zelf bladerdeeg kunt maken.
± 1 uur bereidingstijd 8 personen
Tompouce is 1 van de meest populaire gebakjes in Nederland. Je kunt dit gebak dan ook op vrijwel elke hoek van de straat kopen. Toch is zelfgemaakte tompouce het allerlekkerst en het is niet eens moeilijk om deze taartjes zelf te maken. Met ons tompouce recept komt dat helemaal goed, want in dit recept helpen we je door alle stappen heen. Lees dus snel verder voor ons tompouce recept en ga lekker aan de slag!

Zelf bladerdeeg maken of niet?

Voor het maken van tompouces, heb je onder andere bladerdeeg nodig. Als je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk wilt maken, kun je kant-en-klare bladerdeeg uit de winkel gebruiken. Wil je de taartjes helemaal zelf maken? Dan hoor je natuurlijk ook het bladerdeeg from scratch te maken. En heel eerlijk: je proeft echt het verschil tussen kant-en-klare bladerdeeg en de zelfgemaakte variant. In ons bladerdeeg recept leggen we duidelijk uit hoe je zelf bladerdeeg kunt maken.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 125 gram Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder;
  • 100 gram Brand New Cake Fondant Glazuur Roze;
  • 30 gram poedersuiker;
  • 2 bakplaten;
  • Bakpapier;
  • Spuitzak;
  • Brand New Cake Spuitmondje #8B.

Overige benodigdheden:

  • 156 milliliter melk;
  • 8 plakjes bladerdeeg;
  • Rood fruit naar keuze.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder 500gr
€ 5,09
+
BrandNewCake Fondant Glazuur Roze 300g
€ 5,89
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #8B
€ 1,98
+

Recept

Het bakken van het bladerdeeg:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Verwijder het plastic van het bladerdeeg.
  4. Snijd de plakjes bladerdeeg door midden.
  5. Leg de plakken bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Leg bovenop het bladerdeeg een vel bakpapier en leg daar de tweede bakplaat overheen.
    Tip! Zodoende wordt het bladerdeeg niet te bol en hebben de plakjes overal dezelfde dikte.
  7. Bak in 15 minuten het bladerdeeg gaar.
  8. Haal de bakplaat en bakpapier van het bladerdeeg af.
  9. Bestrooi het bladerdeeg met poedersuiker.
  10. Bak het bladerdeeg nog 5 minuten in de oven.
    Tip! Het is niet nodig om weer een bakplaat en bakpapier op het bladerdeeg te doen.
  11. Laat het bladerdeeg volledig afkoelen.

Het maken van de vulling:

  1. Mix de Roompoeder en de melk goed door elkaar heen.
  2. Laat de room 30 minuten rusten.
  3. Roer de banketbakkersroom even goed door.
  4. Doe de room in de spuitzak met spuitmondje.

Het opbouwen van de tompouces:

  1. Spuit toefjes room op 8 stukjes bladerdeeg.
  2. Verwarm het fondant glazuur in de magnetron.
  3. Giet het glazuur op de 8 plakjes bladerdeeg zonder toefjes.
  4. Laat het glazuur hard worden.
  5. Leg op elke plak bladerdeeg met toefjes een plakje bladerdeeg met glazuur.
  6. Garneer de tompouces eventueel met rood fruit.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere tompouce recepten!

Ben jij gek op tompouces? Dan ben je vast blij om te lezen dat wij naast dit recept nog veel meer tompouce recepten online hebben staan. Zo hebben wij ook een recept voor oranje tompouces en lente tompouces online staan. Naast deze zoete tompoezen hebben we zelfs een recept voor hartige tompouces. Wil jij helemaal een keer wat anders maken dan normaal? Maak dan eens deze heuse tompouce cake of tompouce taco’s. Kortom je vindt op onze blog echt voor ieder wat wils. Bekijk al onze tompouce recepten hier!

Deel jouw tompouce met ons!

Ga jij met ons recept zelf tompouce maken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany