Als je dit ziet dan is het toch meteen lente in je hoofd? Deze tompouce heeft echt het voorjaar in zijn bol: het gele glazuur, de bloemetjes en vlinders bovenop en in zowel het deeg als in de roomvulling een lekker fris vleugje citrus. Wij maakten het bladerdeeg zelf, maar als je dat een gedoetje vindt, gaat het natuurlijk ook prima met koelvers bladerdeeg uit de supermarkt. Maak je de tompouce een dag van tevoren? Klop dan een zakje slagroomversteviger mee met de slagroom en wacht nog even met het strooien van de bloemetjes en vlindertjes.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 300 gram bloem;
- 120 gram + 5 eetlepels suiker;
- Een halve theelepel zout;
- 200 gram + 1 eetlepel poedersuiker;
- 30 gram custardpoeder;
- 500 milliliter slagroom;
- 1 druppel Brand New Cake Kleurstof Gel Geel;
- Brand New Cake Confetti Bloemen-mix;
- Brand New Cake Confetti Vlinder-mix;
- 3 spuitzakken;
- Gekarteld spuitmondje;
- Plasticfolie;
- Deegroller;
- Paletmes;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 300 gram koude ongezouten roomboter;
- 125 milliliter + 2 eetlepels water, koud;
- 2 citroenen, alleen rasp;
- 300 milliliter melk;
- 3 eidooiers;
- 25 gram ongezouten roomboter;
- 1 limoen, alleen rasp;
- 3 eetlepels abrikozenjam;