• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Lente tompouces recept

Als je dit ziet dan is het toch meteen lente in je hoofd? Deze tompouce heeft echt het voorjaar in zijn bol: het gele glazuur, de bloemetjes en vlinders bovenop en in zowel het deeg als in de roomvulling een lekker fris vleugje citrus. Wij maakten het bladerdeeg zelf, maar als je dat een gedoetje vindt, gaat het natuurlijk ook prima met koelvers bladerdeeg uit de supermarkt. Maak je de tompouce een dag van tevoren? Klop dan een zakje slagroomversteviger mee met de slagroom en wacht nog even met het strooien van de bloemetjes en vlindertjes.
± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 6 personen 3/5 (1 waardering)
Als je dit ziet dan is het toch meteen lente in je hoofd? Deze tompouce heeft echt het voorjaar in zijn bol: het gele glazuur, de bloemetjes en vlinders bovenop en in zowel het deeg als in de roomvulling een lekker fris vleugje citrus. Wij maakten het bladerdeeg zelf, maar als je dat een gedoetje vindt, gaat het natuurlijk ook prima met koelvers bladerdeeg uit de supermarkt. Maak je de tompouce een dag van tevoren? Klop dan een zakje slagroomversteviger mee met de slagroom en wacht nog even met het strooien van de bloemetjes en vlindertjes.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram bloem;
  • 120 gram + 5 eetlepels suiker;
  • Een halve theelepel zout;
  • 200 gram + 1 eetlepel poedersuiker;
  • 30 gram custardpoeder;
  • 500 milliliter slagroom;
  • 1 druppel Brand New Cake Kleurstof Gel Geel;
  • Brand New Cake Confetti Bloemen-mix;
  • Brand New Cake Confetti Vlinder-mix;
  • 3 spuitzakken;
  • Gekarteld spuitmondje;
  • Plasticfolie;
  • Deegroller;
  • Paletmes;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 300 gram koude ongezouten roomboter;
  • 125 milliliter + 2 eetlepels water, koud;
  • 2 citroenen, alleen rasp;
  • 300 milliliter melk;
  • 3 eidooiers;
  • 25 gram ongezouten roomboter;
  • 1 limoen, alleen rasp;
  • 3 eetlepels abrikozenjam;

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Licht Geel 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Confetti Vlinders 60gr.
€ 3,49
+
BrandNewCake Confetti Bloemen mix 60gr.
€ 3,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
€ 1,98
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
PME Paletmes / Glaceermes 10,5 cm
€ 4,59
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Koopmans Custard 300g
€ 2,49
+

Recept

Het maken van het bladerdeeg:

  1. Meng de bloem, zout en 50 gram suiker door elkaar heen.
  2. Snijd de boter in blokjes.
  3. Kneed de boter met de hand door het bloemmengsel heen.
  4. Kneed 125 milliliter water en sap van 1 citroen er ook doorheen tot een samenhangend deeg.
  5. Verpak het deeg in plasticfolie.
  6. Laat het deeg een halfuur in de koeling rusten.

Het maken van de roomvulling:

  1. Doe de melk en 35 gram suiker in een pannetje en breng het langzaam aan de kook.
  2. Meng in een andere kom de eidooiers, 35 gram suiker en de custardpoeder door elkaar heen. 
  3. Roer een klein beetje warme melk door het dooiermengsel heen.
  4. Doe het geheel terug in de pan bij de rest van de melk.
  5. Verwarm het geheel een minuut, totdat het wat dikker wordt.
  6. Haal de pan van het vuur.
  7. Meng de rasp van 1 citroen, de limoenrasp en 25 gram boter erdoorheen, totdat de boter volledig is opgenomen.
  8. Schenk de room in een schaal.
  9. Dek de schaal af met plasticfolie en laat het in de koeling afkoelen.

Het afbakken van het bladerdeeg:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Haal het bladerdeeg uit de koelkast.
  4. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van 20x40 centimeter.
  5. Leg het deeg op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  6. Leg er een vel bakpapier overheen en leg daar bovenop een bakplaat of bakvorm. Op deze manier rijst het deeg niet al teveel.
  7. Bak het deeg in 15 minuten gaar.
  8. Haal het deeg uit de oven en zet de oven naar 200 graden.
  9. Verwijder de bakplaat/bakvorm en het bakpapier van het deeg.
  10. Bestrooi het deeg met een eetlepel poedersuiker.
  11. Bak het deeg nog 5 minuten af.
  12. Laat het deeg goed afkoelen.

Het opbouwen van de lente tompouces:

  1. Snijd het deeg met een kartelmes horizontaal door. Je hebt nu 2 rechthoeken van 10x40 centimeter.
  2. Klop de room een beetje op en doe het in de spuitzak.
  3. Spuit een laag room op 1 van de deegplakken.
  4. Klop de slagroom met 4 eetlepels suiker stijf.
  5. Doe de slagroom in een spuitzak.
  6. Spuit op de room een laag slagroom.
  7. Leg de andere deegplak erop en druk het een klein beetje aan.

Het maken van de toplaag:

  1. Breng de abrikozenjam met een eetlepel suiker langzaam aan de kook.
  2. Laat de jam een beetje afkoelen.
  3. Schenk de jam bovenop de deeg laag en strijk het glad met een paletmes.

Het afwerken van de lente tompouces:

  1. Meng 200 gram poedersuiker, 2 eetlepels water en de kleurstof door elkaar heen.
  2. Schenk het glazuur op het deeg en strijk glad met een paletmes.
  3. Verdeel het deeg in 6 gelijke rechthoeken.
  4. Snijd met een scherp mes met de punt een paar keer licht in het deeg.
  5. Na 3 of 4 keer voel je dat je erdoor kan snijden en snijd ook de onderste deegplak door.
  6. Doe de overgebleven slagroom in een spuitzak met spuitmondje.
  7. Spuit toefjes slagroom op de tompouces.
  8. Decoreer de bovenkant met bloemetjes en vlindertjes.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw lente tompouces met ons!

Heb jij zelf met dit recept lente tompouces gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de tompouces te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany