• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Vlindertaart recept

Alleen al door het zien van deze vlindertaart worden wij al blij en krijgen wij enorm veel zin in het voorjaar. Of je de taart nou serveert op een verjaardag, jubileum of ander feestje: het gebak fleurt elke gelegenheid op. Wij maakten een mooie lichtpaarse taart, met roze ouwel vlinders erop van het merk Brand New Cake. Uiteraard kun je de taart in elke kleur maken die je wilt en ook vlinders in andere kleuren gebruiken om er helemaal een eigen draai aan te geven. Bekijk ons vlindertaart recept hieronder en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 9 personen
Alleen al door het zien van deze vlindertaart worden wij al blij en krijgen wij enorm veel zin in het voorjaar. Of je de taart nou serveert op een verjaardag, jubileum of ander feestje: het gebak fleurt elke gelegenheid op. Wij maakten een mooie lichtpaarse taart, met roze ouwel vlinders erop van het merk Brand New Cake. Uiteraard kun je de taart in elke kleur maken die je wilt en ook vlinders in andere kleuren gebruiken om er helemaal een eigen draai aan te geven. Bekijk ons vlindertaart recept hieronder en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Taartpan PME rond 10 cm hoog en 15 cm doorsnee;
  • 200 gram BrandNewCake Biscuit-mix;
  • 330 gram BrandNewCake Botercrème mix;
  • BrandNewCake Bakspray;
  • Paletmes;
  • BrandNewCake Ouwel Vlinders Roze 16st.;
  • Colour Mill Kleurstof Baby Pink;
  • Colour Mill Kleurstof Baby Blue;
  • BrandNewCake Zachte Parels Wit 60gr.;
  • BrandNewCake Musketzaad Roze 80gr.;
  • Patidess Smaakpasta Bosbes 120g;
  • ReggeVallei Taartvulling Zomerfruit 250g;
  • BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M;
  • Spuitzak;
  • Taartonderzetter Wit / Zilver Ø18cm;
  • PME Schraper RVS 25cm;
  • Taartzaag/ cake leveller PME - 30 cm.

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren, maat M;
  • 350 milliliter water;
  • 500 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Wilton Paletmes / Glaceermes doorgezet 19 cm
€ 7,59
+
Colour Mill Kleurstof Baby Blue 20ml
€ 6,49
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
Normale prijs € 5,49 Speciale prijs € 4,67
+
BrandNewCake Musketzaad Roze 80gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
BrandNewCake Zachte Parels Wit 60g.
Normale prijs € 2,99 Speciale prijs € 2,54
+
Taartonderzetter Wit / Zilver Ø18cm 100st.
Normale prijs € 8,00 Speciale prijs € 6,80
+
Colour Mill Kleurstof Baby Pink 20ml
€ 6,49
+
BrandNewCake Ouwel Vlinders Roze 16st.
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,39
+
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
Normale prijs € 4,49 Speciale prijs € 3,82
+
PME Schraper RVS 25cm
€ 8,49
+
ReggeVallei Taartvulling Zomerfruit 250g
€ 3,99
+
One Way Wegwerp Spuitzak Comfort Green 12st - 53x28cm**
€ 5,59

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Taartzaag/ cake leveller PME - 30 cm
€ 5,49
+
Patidess Smaakpasta Bosbes 120g
€ 5,59
+
Taartpan PME rond Ø10 x 7,5 cm
€ 6,20
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+

Recept

Het bakken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).
  2. Mix 3 eieren, 200 gram biscuitmix en 20 milliliter water door elkaar heen.
  3. Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid.
  4. Mix het daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid na.
  5. Vet de bakvorm in met de bakspray.
  6. Vul de bakvorm met het beslag en bak de taart in 30-35 min gaar.
  7. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Het maken van de botercrème:

  1. Klop met een garde 330 gram Botercrème-mix en 330 milliliter water door elkaar heen.
  2. Laat het mengsel minimaal één uur opstijven op kamertemperatuur.
  3. Klop in circa 5 minuten 500 gram ongezouten roomboter zalvig.
  4. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende deel toevoegt.
  5. Mix het geheel door tot een gladde crème.
  6. Voeg een theelepel smaakstof toe.
    Tip! Begin met 1 theelepeltje en proef wanneer jij het genoeg vindt.
  7. Kleur de botercrème met de 2 kleurstoffen, tot jij de perfecte kleur paars hebt gevonden.

Het decoreren van de vlindertaart:

  1. Snijd de biscuit in 4 lagen met de taartzaag.
  2. Vul de biscuit met laagjes botercrème en laagjes taartvulling.
  3. Smeer de taart af met een dunne laag botercrème.
  4. Zet de taart 10 minuten in de vriezer of 20 minuten in de koelkast.
  5. Smeer met het paletmes een dikke laag botercrème op de zijkant en bovenkant van de taart.
  6. Schraap de zijkant en bovenkant met de schraper, totdat de taart helemaal strak is.
  7. Stop de overige botercrème in de spuitzak met spuitmondje 1M.
  8. Spuit toeven aan de zijkant en op de bovenkant van de taart.
  9. Plaats de ouwel vlinders gevouwen op de toefjes en strooi wat eetbare strooisels op de taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Probeer ook eens onze andere taartrecepten!

Taarten zijn er in allerlei verschillende smaken, vormen en formaten. Op onze blog zijn dan ook tientallen uiteenlopende recepten te vinden waarmee je de lekkerste taarten kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke lemon curd cheesecake? Of van ons recept voor chique petit fours? Bekijk al onze taartrecepten hier en laat je verrassen door de mogelijkheden!

Laat jouw zelfgemaakte vlindertaart aan ons zien!

Ben jij van plan om met ons recept vlindertaart te bakken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany