• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Ombre verjaardagstaart recept

Ken jij iemand die binnenkort jarig is? Verras diegene dan met deze toffe ombre taart! Deze taart ziet er niet alleen geweldig mooi uit, maar smaakt ook nog eens onwijs lekker door de aardbeienvulling. Uiteraard kun je deze taart vullen met een vulling in elke gewenste smaak. Het toffe aan deze taart is dat je hem ook nog eens helemaal kunt decoreren zoals jij of de jarige dit wil. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze ombre verjaardagstaart kunt maken? Lees snel verder voor ons ombre verjaardagstaart recept en ga lekker aan de slag!
± 3 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 12 personen 5/5 (3 waarderingen)
Ken jij iemand die binnenkort jarig is? Verras diegene dan met deze toffe ombre taart! Deze taart ziet er niet alleen geweldig mooi uit, maar smaakt ook nog eens onwijs lekker door de aardbeienvulling. Uiteraard kun je deze taart vullen met een vulling in elke gewenste smaak. Het toffe aan deze taart is dat je hem ook nog eens helemaal kunt decoreren zoals jij of de jarige dit wil. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze ombre verjaardagstaart kunt maken? Lees snel verder voor ons ombre verjaardagstaart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 220 gram BrandNewCake Biscuit-mix;
  • 300 gram BrandNewCake Crème Chantilly;
  • 140 gram BrandNewCake Suikerbakkerspoeder;
  • 1 theelepel Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract;
  • 9x BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen;
  • Colour Mill Kleurstof Blush;
  • Colour Mill Kleurstof Taupe;
  • Colour Mill Kleurstof Baby pink;
  • Colour Mill Kleurstof Nude;
  • BrandNewCake Kleurpoeder Spray Goud;
  • Günthart Chocolade Decoratie Hartjes Roze;
  • Cijferkaars Goud Glitter #1;
  • Cijferkaars Goud Glitter #8;
  • Culpitt Taarttopper Acryl Happy Birthday Goud 145x85mm;
  • 4x BrandNewCake Spuitmondje Bloem #2D;
  • 2x ReggeVallei Taartvulling Aardbei 250g;
  • Sprinkles Be Mine;
  • Callebaut Chocolade Parels Goud;
  • BrandNewCake Paletmes 20 cm;
  • Patisse Schraper 20cm;
  • Taartonderzetter Wit / Zilver Ø22cm;
  • Taartpan PME rond Ø20 x 10 cm.

Overige benodigdheden:

  • 25 milliliter water;
  • 4 eieren, maat M;
  • 400 milliliter volle melk;
  • 140 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 400g
€ 5,98
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract 35ml
€ 6,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Colour Mill Kleurstof Blush 20ml
€ 6,49
+
Colour Mill Kleurstof Taupe 20ml
€ 6,49
+
Colour Mill Kleurstof Baby Pink 20ml
€ 6,49
+
Colour Mill Kleurstof Nude 20ml
€ 6,49
+
BrandNewCake Kleurpoeder Spray Goud 10g
€ 5,59
+
Günthart Chocoladedecoratie Hartjes Roze 24st.
€ 3,99
+
Cijferkaars Goud Glitter #1
€ 0,99
+
Cijferkaars Goud Glitter #8
€ 0,99
+
Culpitt Taarttopper Acryl Happy Birthday Goud 145x85mm
€ 4,30
+
BrandNewCake Spuitmondje Bloem #2D
€ 1,98
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbei 250g
€ 3,99
+
Sprinkles Be Mine 90g
€ 6,99
+
Callebaut Chocolade Parels Goud 500g
€ 15,99
+
BrandNewCake Paletmes / Glaceermes 20cm
€ 7,49
+
Patisse Schraper 20cm
€ 3,29
+
Taartonderzetter Wit / Zilver Ø22cm 10st.
€ 1,79
+
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+

Recept


Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor 160 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de taartpan in met bakspray.
  3. Mix in 7 minuten op hoge snelheid de biscuit-mix, 25 milliliter water en eieren door elkaar heen.
  4. Mix het beslag nog 2 minuten op lage snelheid door.
  5. Giet het beslag in de taartpan.
  6. Bak de biscuit in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de biscuit. Als de prikker er droog uitkomt, is de biscuit gaar.
  7. Stort de biscuit na het bakken ondersteboven op een rooster en laat hem volledig afkoelen.

Het maken van de botercrème:

  1. Mix met een garde de ongezouten roomboter met suikerbakkerspoeder en 1 theelepel vanille extract.
  2. Mix het geheel in 5 minuten tot een luchtige crème.
  3. Doe de botercrème in een spuitzak.
  4. Knip ongeveer 1 centimeter van het uiteinde van de spuitzak af.

Het vullen en afsmeren van de taart:

  1. Zaag de biscuit met een taartzaag in 3 gelijke lagen.
  2. Leg de onderste biscuitlaag op het taartkarton.
  3. Spuit hierop een dijkje botercrème langs de buitenrand van de biscuit.
  4. Verdeel de helft van de aardbeienvulling in het midden van het dijkje.
  5. Leg de tweede biscuitlaag erop.
  6. Spuit hier wederom een dijkje botercrème op.
  7. Verdeel de overige aardbeienvulling in het midden van het dijkje.
  8. Leg de bovenste biscuitlaag erop.
  9. Strijk een dun laagje botercrème over de gehele taart voor de kruimellaag.

Het maken van de crème chantilly:

  1. Mix de Crème Chantilly-mix met de melk.
  2. Klop het geheel gedurende 4 minuten met een garde.
  3. Verdeel de Crème Chantilly in 4 bakken.
  4. Breng 1 bakje crème op kleur met de Colour Mill Baby Pink en Blush.
  5. Kleur een ander bakje met de Colour Mill Blush.
  6. Kleur de crème in het derde bakje met de Colour Mill Taupe.
  7. Breng het laatste bakje crème op kleur met de Colour Mill Nude.
  8. Doe elke kleur crème chantilly in een spuitzak.
  9. Knip de puntjes van de zakken af.

Het maken van het ombre effect:

  1. Spuit met de donkerste crème chantilly een ring van ongeveer 3 centimeter om de onderkant van de taart heen.
  2. Doe aansluitend boven op de donkerste kleur een ring met de crème chantilly blush van ongeveer 3 cm hoog om de taart heen.
  3. Maak aansluitend daarop weer een ring van ongeveer 3 cm hoog met de taupe crème chantilly.
  4. Spuit aansluitend op de taupe crème een ring van ongeveer 3 cm hoog met de crème chantilly in de kleur nude.
  5. Strijk de ringen crème chantilly met een schraper glad en strak af op de zijkanten van de taart.
    Tip! Je hebt nu een ombre effect gecreëerd.
  6. Strijk ook de bovenkant van de taart glad en strak.
  7. Zet de taart 20 minuten in de koelkast.

Het decoreren van de ombre cake:

  1. Bevestig het spuitmondje bloem aan 4 spuitzakken.
  2. Spuit in deze zakken de overige crème chantilly.
  3. Spuit hiermee toefjes op de bovenkant van de taart.
  4. Spray de BrandNewCake Kleurpoeder Spray Goud over de crème chantilly heen.
  5. Top de taart af met sprinkels en wat je zelf verder nog wilt.
    Tip! Wij decoreerden de taart onder andere met macarons.
  6. Steek de kaarsjes en de taartprikker op de taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere verjaardagsrecepten!

Ben jij of is iemand die jij kent binnenkort jarig? Dan mag uiteraard wat lekkers niet ontbreken. Je vindt het dan ook vast fijn om te weten dat wij op onze blog een aantal recepten hebben staan waarmee je lekkernijen kunt maken die je perfect kunt serveren op een verjaardag. Zo hebben we een aantal recepten waarmee je diverse taarten kunt maken, die elk echt super lekker zijn en er prachtig uitzien. Dit recept voor een verjaardagstaart en recept voor een drip cake zijn daar een goed voorbeeld van. We hebben ook nog eens een aantal leuke recepten waarmee je soesjes kunt maken die je perfect kunt trakteren aan je visite. Bekijk dit recept voor traktatie soesjes of dit recept voor een soesjestaart maar eens. Check al onze verjaardags recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte ombre verjaardagstaart aan ons zien!

Heb jij zelf met dit recept een ombre verjaardagstaart gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van het gebak te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!
Flag of Germany