• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Soesjestaart recept

Soesjes worden vaak geserveerd op verjaardagen. Ze zijn namelijk heerlijk van smaak en lekker klein, waardoor je ze perfect als hapje kunt uitdelen. De standaard soesjes kennen we onderhand wel, dus wij wilden eens iets anders maken. Na wat nadenken kwamen we op het idee om een heuse soesjestaart te maken. Dat is weer eens wat anders dan het serveren van soesjes op een schaal of etagere, maar is net zo feestelijk. Een soesjestaart is dus perfect voor op een verjaardag, kinderfeestje of ander feestje. Wil je weten hoe je zelf een feestelijke soesjestaart kunt maken? Lees dan snel verder voor ons soesjestaart recept en ga lekker aan de slag!

Wat is een soesjestaart?

Zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden, is een soesjestaart dat volledig uit soesjes bestaat. Je kunt zo’n taart op allerlei verschillende manieren maken. Leg bijvoorbeeld een springvorm vol met soesjes, decoreer de soesjes met glazuur en eetbare strooisels en verwijder daarna de rand van de bakvorm. Wij vonden het leuk om een soesjestaart te maken, door de soesjes eerst te decoreren en daarna als een soort piramide op te stapelen. We versierden de ‘taart’ met nog wat lekkere snoepjes, om het geheel af te maken. Uiteraard kun je de soesjestaart met veel meer andere lekkernijen decoreren zoals: chocolaatjes, eetbare bloemen, caramelblokjes enzovoorts.
± 1 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 10 personen
Soesjes worden vaak geserveerd op verjaardagen. Ze zijn namelijk heerlijk van smaak en lekker klein, waardoor je ze perfect als hapje kunt uitdelen. De standaard soesjes kennen we onderhand wel, dus wij wilden eens iets anders maken. Na wat nadenken kwamen we op het idee om een heuse soesjestaart te maken. Dat is weer eens wat anders dan het serveren van soesjes op een schaal of etagere, maar is net zo feestelijk. Een soesjestaart is dus perfect voor op een verjaardag, kinderfeestje of ander feestje. Wil je weten hoe je zelf een feestelijke soesjestaart kunt maken? Lees dan snel verder voor ons soesjestaart recept en ga lekker aan de slag!

Wat is een soesjestaart?

Zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden, is een soesjestaart dat volledig uit soesjes bestaat. Je kunt zo’n taart op allerlei verschillende manieren maken. Leg bijvoorbeeld een springvorm vol met soesjes, decoreer de soesjes met glazuur en eetbare strooisels en verwijder daarna de rand van de bakvorm. Wij vonden het leuk om een soesjestaart te maken, door de soesjes eerst te decoreren en daarna als een soort piramide op te stapelen. We versierden de ‘taart’ met nog wat lekkere snoepjes, om het geheel af te maken. Uiteraard kun je de soesjestaart met veel meer andere lekkernijen decoreren zoals: chocolaatjes, eetbare bloemen, caramelblokjes enzovoorts.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram Candy Melts Wit;
  • Snufje zout;
  • 200 gram patentbloem, gezeefd;
  • 350 milliliter slagroom;
  • 2 zakjes Klop-Fix;
  • 200 gram poedersuiker;
  • 30 gram Brand New Cake Sprinkles Party;
  • Dummy rond 5 centimeter;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Spuitzak;
  • Spuitmondje Glad RVS 15mm;
  • Brand New Cake Soezenvulspuitje Ø6mm;
  • Cakeboard.

Overige benodigdheden:

  • 200 milliliter water;
  • 200 milliliter volle melk;
  • 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 2 eetlepels zonnebloemolie;
  • 4 eieren, maat L;
  • Verschillende snoepjes naar keuze.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
BrandNewCake Sprinkles Party 80gr.
€ 3,99
+
Taart Dummy rond 5cm -Ø7,5cm-
€ 0,59
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Spuitmondje Glad RVS 15mm
€ 3,29
+
BrandNewCake Soezenvulspuitje Ø6mm
€ 1,98

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Cakeboard Zilver Rond Ø22cm
€ 1,79
+
  • 1 x € 1,79
    Totaal: € 1,79
  • 5 x € 1,71
    Totaal: € 8,53
    5% korting
  • 10 x € 1,61
    Totaal: € 16,09
    10% korting
  • 25 x € 1,52
    Totaal: € 38,12
    15% korting
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het maken van de soezen:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Smelt de boter in een pan.
  4. Doe de melk, water, en het zout ook in de pan als de boter is gesmolten.
  5. Breng het mengsel aan de kook.
  6. Haal de pan van het vuur af.
  7. Roer de bloem in één keer door het mengsel heen.
  8. Zet de pan terug op een middelhoog vuur en roer dit in 2 á 3 minuten door met een houten spatel.
    Tip! Het mengsel zal een bal vormen en wat aanbakken op de bodem, dit hoort.
  9. Doe het deeg in een kom en roer het even los.
  10. Laat het deeg een paar minuten afkoelen.
  11. Meng 1 voor 1 de eieren door het deeg heen.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende ei toevoegt.
  12. Doe het soezenbeslag in een spuitzak met het ronde spuitmondje van 15 mm.
  13. Spuit toefjes van 5 centimeter op de bakplaat.
    Tip! Laat voldoende ruimte tussen de soezen.
  14. Bak de soezen in 20 minuten gaar.
  15. Laat de soesjes na het bakken volledig afkoelen.

Het decoreren van de soesjes:

  1. Smelt de candy melts au bain-marie.
  2. Meng de zonnebloemolie door de candy melts heen.
  3. Dip de bovenkant van de soesjes in de candy melts.
  4. Strooi de sprinkles over het laagje heen.
  5. Laat het laagje candy melts volledig uitharden.
  6. Zet de soesjes daarna 30 minuten in de koeling.

Het vullen van de soesjes:

  1. Klop de slagroom met de Klop-Fix en poedersuiker stijf.
  2. Doe de slagroom in een spuitzak met soezenvulspuitje.
  3. Spuit de slagroom via de onderkant in de soesjes.

Het maken van de soesjestaart:

  1. Leg een cakeboard onder de dummy.
  2. Stapel de soesjes op rondom de dummy.
    Tip! Wil je extra stevigheid? Dan kun je de soesjes met een satéprikker vastprikken in de dummy.
  3. Verdeel de snoepjes over de soesjestaart heen.
    Tip! Vul ermee bijvoorbeeld lege plekken op.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Zelf soesjes maken of kopen in de winkel

Soesjes kun je tegenwoordig in elke supermarkt wel vinden. Wil je de soesjestaart snel op tafel hebben staan of er gewoon niet al te veel moeite voor hoeven te doen? Dan kun je kant-en-klare soesjes en wat eetbare decoraties kopen om het gebak te maken. Wij vinden het zelf veel leuker om de soesjes echt zelf from scratch te maken. Het is namelijk helemaal niet lastig om deze lekkernijen zelf te maken en de kans is groot dat je de meeste benodigdheden gewoon al in huis hebt. Bovendien zijn zelfgemaakte soezen veel lekkerder dan de kant-en-klare uit de supermarkt. Het is dus maar net wat je zelf wilt!

Deel jouw soesjestaart met ons!

Heb jij zelf met dit recept een soesjestaart gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van het gebak te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany