Soesjes worden vaak geserveerd op verjaardagen. Ze zijn namelijk heerlijk van smaak en lekker klein, waardoor je ze perfect als hapje kunt uitdelen. De standaard soesjes kennen we onderhand wel, dus wij wilden eens iets anders maken. Na wat nadenken kwamen we op het idee om een heuse soesjestaart te maken. Dat is weer eens wat anders dan het serveren van soesjes op een schaal of etagere, maar is net zo feestelijk. Een soesjestaart is dus perfect voor op een verjaardag, kinderfeestje of ander feestje. Wil je weten hoe je zelf een feestelijke soesjestaart kunt maken? Lees dan snel verder voor ons soesjestaart recept en ga lekker aan de slag!
Wat is een soesjestaart?
Zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden, is een soesjestaart dat volledig uit soesjes bestaat. Je kunt zo’n taart op allerlei verschillende manieren maken. Leg bijvoorbeeld een springvorm vol met soesjes, decoreer de soesjes met glazuur en eetbare strooisels en verwijder daarna de rand van de bakvorm. Wij vonden het leuk om een soesjestaart te maken, door de soesjes eerst te decoreren en daarna als een soort piramide op te stapelen. We versierden de ‘taart’ met nog wat lekkere snoepjes, om het geheel af te maken. Uiteraard kun je de soesjestaart met veel meer andere lekkernijen decoreren zoals: chocolaatjes, eetbare bloemen, caramelblokjes enzovoorts.Benodigdheden uit onze webshop:
- 150 gram Candy Melts Wit;
- Snufje zout;
- 200 gram patentbloem, gezeefd;
- 350 milliliter slagroom;
- 2 zakjes Klop-Fix;
- 200 gram poedersuiker;
- 30 gram Brand New Cake Sprinkles Party;
- Dummy rond 5 centimeter;
- Bakplaat;
- Bakpapier;
- Spuitzak;
- Spuitmondje Glad RVS 15mm;
- Brand New Cake Soezenvulspuitje Ø6mm;
- Cakeboard.
Overige benodigdheden:
- 200 milliliter water;
- 200 milliliter volle melk;
- 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 2 eetlepels zonnebloemolie;
- 4 eieren, maat L;
- Verschillende snoepjes naar keuze.