• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Slagroomsoesjes recept

Slagroomsoezen, wie kent ze niet? Inmiddels kun je deze lekkernijen bij elke bakker en in elke supermarkt wel krijgen. Toch zijn zelfgemaakte soezen natuurlijk het allerlekkerst. Het is trouwens helemaal niet lastig om zelf slagroomsoesjes te maken en de meeste benodigdheden ervoor heb je waarschijnlijk al gewoon in huis. Reden genoeg dus om zelf eens lekkere slagroomsoesjes te maken aan de hand van ons slagroomsoesjes recept.
± 1 uur bereidingstijd 25 personen
Slagroomsoezen, wie kent ze niet? Inmiddels kun je deze lekkernijen bij elke bakker en in elke supermarkt wel krijgen. Toch zijn zelfgemaakte soezen natuurlijk het allerlekkerst. Het is trouwens helemaal niet lastig om zelf slagroomsoesjes te maken en de meeste benodigdheden ervoor heb je waarschijnlijk al gewoon in huis. Reden genoeg dus om zelf eens lekkere slagroomsoesjes te maken aan de hand van ons slagroomsoesjes recept.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram gezeefde patentbloem;
  • 250 milliliter slagroom;
  • Snufje zout;
  • 1 zakje Klop-Fix;
  • 150 gram poedersuiker;
  • 2 spuitzakken;
  • Spuitmondje RVS glad 15 mm;
  • Brand New Cake Soezenvulspuitje Ø6 mm;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 100 milliliter water;
  • 4 eieren, maat M;
  • 100 milliliter volle melk;
  • Steelpan;
  • 100 gram ongezouten roomboter.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Spuitmondje Glad RVS 15mm
€ 3,29
+
BrandNewCake Soezenvulspuitje Ø6mm
€ 1,98

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het maken van het soezenbeslag:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Breng het water, de melk, boter en zout aan de kook.
  4. Zorg ervoor dat de boter gesmolten is, voordat het mengsel kookt.
  5. Haal de pan van het vuur af.
  6. Roer de bloem in 1 keer door het mengsel heen.
  7. Zet de pan terug op een middelhoog vuur en roer dit 2 á 3 minuten door met een houten spatel. Het mengsel zal een bal vormen en wat aanbakken op de bodem.
  8. Doe het deeg in een kom en roer het even los.
  9. Laat het deeg een paar minuten afkoelen.
  10. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren eraan toe. Roer steeds volledig door voordat je het volgende ei toevoegt.

Het bakken van de slagroomsoezen:

  1. Doe het beslag in een spuitzak met het ronde spuitmondje.
  2. Spuit toefjes van 5 centimeter op de bakplaat. Houd genoeg ruimte tussen de soezen.
  3. Bak de soezen in 20 minuten goudbruin en gaar.
  4. Laat de soesjes daarna volledig afkoelen.

Het vullen van de slagroomsoesjes:

  1. Klop de slagroom met de Klop-Fix en poedersuiker stijf.
  2. Doe de slagroom in de spuitzak met soezenvulspuitje.
  3. Maak een klein gaatje aan de onderkant van de soezen.
  4. Vul de soesjes met de slagroom.
  5. Strooi eventueel wat poedersuiker over de soezen heen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de slagroomsoesjes het beste bewaren?

Wanneer de slagroomsoezen niet in 1 keer opgaan, kun je ze prima 2 dagen luchtdicht verpakt bewaren. Bewaar de soezen in een plastic zak of in voorraaddoos in de koeling. Je kunt de soezen trouwens ook in de vriezer bewaren, als je ze nog niet hebt gevuld. De ongevulde soezen blijven in de vriezer tot wel 3 maanden goed. Zodoende kun je dus heel goed van tevoren een flinke bulk soezen maken en elke keer voor een speciale gelegenheid wat soesjes uit de vriezer halen, laten ontdooien en vullen. Dat is natuurlijk ideaal!

Lekkere traktatie om uit te delen!

Met dit recept kun je heel veel slagroomsoesjes te maken. Het fijne aan deze soesjes is dat je ze klein van formaat zijn, waardoor je ze heel eenvoudig kunt uitdelen. Gebruik ze bijvoorbeeld als traktatie op school of deel ze uit op een verjaardag of ander feestje. Je kunt de soesjes trouwens decoreren met wat je maar wilt. Dip ze bijvoorbeeld in chocolade of candy melts. Je kunt zelfs nog wat koekkruimels en/of smarties over de soezen heen strooien om ze wat spannender te maken. Zo zijn er verschillende manieren waarmee je vrij eenvoudig een eigen, originele twist kunt geven aan jouw zelfgemaakte slagroomsoesjes.

Maak ook eens een soezentoren!

Van slagroomsoesjes kun je een waar spektakelstuk maken, door er een soezentoren mee te bouwen. Stapel de soesjes als een soort piramide op en het geheel ziet er direct wat toffer uit. Je kunt eventueel nog wat poedersuiker over de soezen heen strooien, evenals eetbare strooisels. Je zou zelf nog her en der wat snoep op de soesjestoren kunnen plaatsen. Je hebt dan een onwijs leuke ‘soesjestaart’ gemaakt die je prima op bijvoorbeeld een kinderverjaardag, babyshower of gender reveal party kunt serveren.

Bekijk ook eens onze andere recepten voor lekkere gebakjes!

Het leuke aan slagroomsoezen vinden wij dat het kleine gebakjes zijn die je perfect kunt uitdelen. Vind jij het ook zo leuk om kleine gebakjes te maken? Dan moet je echt eens even een kijkje nemen op de rest van onze blog, want daarop hebben wij een heleboel recepten voor kleine gebakjes verzameld. Van lekkere pie tee gebakjes tot aan petit fours en van oreo-taartjes tot aan chocolade koektaartjes: bij ons vind je het allemaal. Bekijk al onze recepten voor kleine gebakjes hier!

Laat jouw zelfgemaakte slagroomsoesjes aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept slagroomsoesjes maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw slagroomsoezen en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany