• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Traktatiesoesjes recept

Soesjes zijn wel 1 van onze favoriete lekkernijen te noemen. Ze zijn lekker en klein en daardoor perfecte hapjes om uit te delen op een verjaardag of ander feestje. Bovendien is het helemaal niet lastig om zelf soezen te maken, de meeste ingrediënten ervoor heb je waarschijnlijk al in huis. Daarnaast kun je soezen ook heel goed in allerlei verschillende thema’s maken. Maak er bijvoorbeeld, net als ons, feestelijke traktatiesoesjes van. Check onderstaand recept om te zien hoe je dat kunt doen!
± 1.5 uur bereidingstijd 25 personen
Soesjes zijn wel 1 van onze favoriete lekkernijen te noemen. Ze zijn lekker en klein en daardoor perfecte hapjes om uit te delen op een verjaardag of ander feestje. Bovendien is het helemaal niet lastig om zelf soezen te maken, de meeste ingrediënten ervoor heb je waarschijnlijk al in huis. Daarnaast kun je soezen ook heel goed in allerlei verschillende thema’s maken. Maak er bijvoorbeeld, net als ons, feestelijke traktatiesoesjes van. Check onderstaand recept om te zien hoe je dat kunt doen!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram patentbloem;
  • 1 zakje Klop-Fix;
  • 150 gram poedersuiker;
  • Snufje zout;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • 2 Spuitzakken;
  • Glad spuitmondje met een diameter van 15 mm;
  • Soezenvulspuitje;
  • 100 gram Wilton Candy Melts Wit;
  • 100 gram BrandNewCake Mini Choco’s.

Overige benodigdheden:

  • 100 milliliter water;
  • 100 milliliter volle melk;
  • 100 gram ongezouten roomboter;
  • 2 eetlepels zonnebloemolie;
  • 4 eieren, maat L;
  • 250 milliliter ongeklopte slagroom.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Spuitmondje Glad RVS 15mm
€ 3,29
+
BrandNewCake Soezenvulspuitje Ø6mm
€ 1,98

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Mini Choco's 250g
€ 6,00
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+

Recept

Het maken van het beslag:

  1. Doe de melk en het water in een pan.
  2. Breng dit aan de kook.
  3. Doe daarna het snufje zout en de ongezouten roomboter erbij in.
  4. Roer door met een houten lepel, totdat de boter is gesmolten.
  5. Laat het mengsel even koken.
  6. Haal de pan van het vuur af als de boter is gesmolten en het mengsel kort heeft gekookt.
  7. Zeef de bloem en doe de gezeefde bloem bij het mengsel in de pan.
  8. Roer dit vlug door met een houten lepel.
  9. Zet de pan op een laag vuur en roer het mengsel nog eens door.
  10. Roer 1 voor 1 de eieren door het mengsel heen.
    Tip! Het volgende ei mag er pas bij wanneer de vorige volledig door het mengsel is opgenomen.

Het bakken van de traktatiesoesjes:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Doe het soezenbeslag in een spuitzak met het gladde spuitmondje.
  4. Spuit hiermee op de bakplaat toefjes van 5 cm groot.
    Tip! Laat genoeg ruimte tussen de soezen zitten.
  5. Bak de soezen in 20 minuten gaar.
  6. Laat ze daarna compleet afkoelen.

Het decoreren van de soesjes:

  1. Smelt de candy melts au bain marie.
  2. Meng de zonnebloemolie door de gesmolten candy melts heen.
    Tip! Dan wordt het makkelijker om met te gesmolten candy melts te werken.
  3. Dompel de soezen aan de bovenkant even in de gesmolten candy melts.
  4. Strooi de mini choco’s over de nog natte dip heen.
  5. Laat de dip op de soezen volledig uitharden.
  6. Zet de soezen daarna 30 minuten in de koelkast.

Het vullen van de soesjes:

  1. Klop de slagroom stijf met de Klop-Fix en poedersuiker.
  2. Bevestig het soezenvulspuitje aan de spuitzak.
  3. Doe de slagroom in de zak.
  4. Steek het soezenvulspuitje zo ver mogelijk in de onderkant van een soes.
  5. Knijp in de spuitzak en haal het spuitmondje langzaam weer uit de soes, totdat deze gevuld is.
  6. Herhaal deze stappen, totdat alle soezen zijn gevuld.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Gebruik eens andere eetbare strooisels!

Om de soezen er extra feestelijk uit te laten zien, hebben wij de BrandNewCake Mini Choco’s gebruikt. Deze bestaan namelijk uit allerlei verschillende kleuren, waardoor het een waar feestje wordt als je ze gebruikt. In plaats van deze chocolaatjes kun je ook heel goed M&M’s of Smarties gebruiken. Je kunt het trouwens ook helemaal over een andere boeg gooien. Maal bijvoorbeeld wat Oreo koekjes, Maltezers of andere lekkernijen fijn en gebruik dit als strooisels voor over de soezen heen. Je zou zelfs caramelblokjes als strooisels kunnen gebruiken. Het is maar net wat je zelf lekker vindt!

Deel jouw traktatiesoesjes met ons!

Ben jij van plan om met ons recept traktatiesoesjes te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany