Heb je al eens van een burn-away cake gehoord? Dit is een taart met een verborgen boodschap in het midden. De ouwel print laat je branden, waardoor de onderste print met de boodschap tevoorschijn komt. Het leuke aan deze print is dat je er allerlei verschillende kanten mee op kunt. Zo zou je het geslacht van je kindje kunnen onthullen, iemand ten huwelijk kunnen vragen, iemand feliciteren of iemand beterschap kunnen wensen. Het is allemaal mogelijk. Lees snel verder voor ons burn-away cake recept en ga lekker aan de slag!
Let op! We adviseren om de ouwel print op de burn-away cake in een veilige omgeving aan te steken en kinderen onder toezicht van een volwassene te laten meekijken. Na het wegbranden van het ouwel papier adviseren we om met een paletmes onder de geprinte icing sheet te schuiven en deze omhoog te tillen. Je kunt zo in zijn geheel de bovenkant van de taart afhalen. Nu kun je genieten zonder de kans om verbrande resten te gaan nuttigen. We willen ook duidelijk benadrukken dat je in plaats van ouwel papier geen normaal papier kunt gebruiken. Doordat ouwel papier gemaakt is van eetbare bestandsdelen, smelt dit papier weg. Dat is bij normaal papier natuurlijk niet het geval.
Let op! We adviseren om de ouwel print op de burn-away cake in een veilige omgeving aan te steken en kinderen onder toezicht van een volwassene te laten meekijken. Na het wegbranden van het ouwel papier adviseren we om met een paletmes onder de geprinte icing sheet te schuiven en deze omhoog te tillen. Je kunt zo in zijn geheel de bovenkant van de taart afhalen. Nu kun je genieten zonder de kans om verbrande resten te gaan nuttigen. We willen ook duidelijk benadrukken dat je in plaats van ouwel papier geen normaal papier kunt gebruiken. Doordat ouwel papier gemaakt is van eetbare bestandsdelen, smelt dit papier weg. Dat is bij normaal papier natuurlijk niet het geval.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
- 330 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
- 250 gram Reggevallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen;
- 2 druppels LorAnn Super Sterke Smaakstof Key Limoen;
- Taartpan PME rond Ø15 x 10 cm;
- Bakspray;
- Paletmes;
- Brand New Cake Spuitmondje Open Ster #22;
- Spuitzak;
- PME Schraper RVS 25cm;
- Taartzaag/ cake leveller PME - 30 cm;
- Sprinkles Sweet Heaven;
- Crème brulee brander;
- 1 print op dubbeldik ouwel circa Ø15 cm, deze gebruiken we om aan te steken;
- 1 print op icing sheet circa Ø15cm.
Overige benodigdheden:
- 3 eieren, maat M;
- 350 milliliter water;
- 500 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.