• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Burn-away cake recept

Heb je al eens van een burn-away cake gehoord? Dit is een taart met een verborgen boodschap in het midden. De ouwel print laat je branden, waardoor de onderste print met de boodschap tevoorschijn komt. Het leuke aan deze print is dat je er allerlei verschillende kanten mee op kunt. Zo zou je het geslacht van je kindje kunnen onthullen, iemand ten huwelijk kunnen vragen, iemand feliciteren of iemand beterschap kunnen wensen. Het is allemaal mogelijk. Lees snel verder voor ons burn-away cake recept en ga lekker aan de slag!

Let op! We adviseren om de ouwel print op de burn-away cake in een veilige omgeving aan te steken en kinderen onder toezicht van een volwassene te laten meekijken. Na het wegbranden van het ouwel papier adviseren we om met een paletmes onder de geprinte icing sheet te schuiven en deze omhoog te tillen. Je kunt zo in zijn geheel de bovenkant van de taart afhalen. Nu kun je genieten zonder de kans om verbrande resten te gaan nuttigen. We willen ook duidelijk benadrukken dat je in plaats van ouwel papier geen normaal papier kunt gebruiken. Doordat ouwel papier gemaakt is van eetbare bestandsdelen, smelt dit papier weg. Dat is bij normaal papier natuurlijk niet het geval.
± 1.5 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 10 personen 5/5 (1 waardering)
Heb je al eens van een burn-away cake gehoord? Dit is een taart met een verborgen boodschap in het midden. De ouwel print laat je branden, waardoor de onderste print met de boodschap tevoorschijn komt. Het leuke aan deze print is dat je er allerlei verschillende kanten mee op kunt. Zo zou je het geslacht van je kindje kunnen onthullen, iemand ten huwelijk kunnen vragen, iemand feliciteren of iemand beterschap kunnen wensen. Het is allemaal mogelijk. Lees snel verder voor ons burn-away cake recept en ga lekker aan de slag!

Let op! We adviseren om de ouwel print op de burn-away cake in een veilige omgeving aan te steken en kinderen onder toezicht van een volwassene te laten meekijken. Na het wegbranden van het ouwel papier adviseren we om met een paletmes onder de geprinte icing sheet te schuiven en deze omhoog te tillen. Je kunt zo in zijn geheel de bovenkant van de taart afhalen. Nu kun je genieten zonder de kans om verbrande resten te gaan nuttigen. We willen ook duidelijk benadrukken dat je in plaats van ouwel papier geen normaal papier kunt gebruiken. Doordat ouwel papier gemaakt is van eetbare bestandsdelen, smelt dit papier weg. Dat is bij normaal papier natuurlijk niet het geval.

Benodigdheden uit onze webshop:

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren, maat M;
  • 350 milliliter water;
  • 500 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
LorAnn Super Sterke Smaakstof Key Limoen 3,7ml
€ 1,99
+
Taartpan PME rond Ø15 x 10cm
€ 10,68
+
BrandNewCake Paletmes / Glaceermes Doorgezet 20cm
€ 7,99
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen 250g
€ 4,19
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #22
€ 1,98
+
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Gasbrander (Creme Brulee)
€ 11,48

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
PME Schraper RVS 25cm
€ 8,49
+
Taartzaag/ cake leveller PME - 30 cm
€ 5,49
+
Sprinkles Sweet Heaven 90g
€ 6,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

Het bakken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 8 minuten op hoge snelheid de Biscuit-mix, eieren en 20 milliliter water door elkaar heen.
  3. Mix het beslag daarna nog 3 minuten op lage snelheid door.
  4. Spray de taartpan in met de bakspray.
  5. Giet het beslag in de taartpan.
  6. Bak de biscuit in 30 à 35 minuten lichtbruin en gaar.
  7. Laat de biscuit na het bakken afkoelen op een rooster.

Het maken van de botercrème:

  1. Klop de Botercrème-mix en 330 milliliter water door elkaar heen tot een stevig mengsel.
  2. Laat het botercrème mengsel 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop in circa 5 minuten de roomboter zalvig.
  4. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes aan de boter toe.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende deel toevoegt.
  5. Mix het geheel door tot een gladde crème.
  6. Voeg eventueel de smaakstof en/of kleurstof aan de crème toe.

Het vullen en afsmeren van de burn-away cake:

  1. Snijd de biscuit met de taartzaag in 4 gelijke delen.
  2. Vul de biscuit met laagjes botercrème en taartvulling.
  3. Smeer de taart rondom af met een dun laagje botercrème.
  4. Zet de taart 20 minuten in de koelkast.
  5. Smeer met een paletmes een dikke laag rondom en bovenop de taart.
  6. Schraap de zijkanten en de bovenkant van de taart helemaal strak.

Het decoreren van de burn-away taart:

  1. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak en knip het uiteinde van de zak af.
  2. Doe de overige crème in de spuitzak.
  3. Knip de print uit op circa 1 centimeter groter dan de taart.
  4. Leg de uitgeknipte icing sheet bovenop de botercrème op de taart.
  5. Spuit rondom de rand van de print 2 lagen botercrème.
    Tip! Je moet hoogteverschil hebben, zodat het vuur straks de icing sheet niet raakt.
  6. Leg de uitgeknipte ouwel print op de rand van de botercrème.
    Tip! Deze print zweeft dus als het ware boven de icing sheet.
  7. Spuit een decoratief randje over de rand van de ouwel print.
  8. Decoreer de rand met sprinkles.
  9. Steek de ouwel print in het midden aan met de crème brûlée brander.
    Tip! Via het midden brandt de print namelijk evenredig weg.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw burn-away cake met ons!

Heb jij met ons recept zelf een gave burn-away cake gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de taart te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!
Flag of Germany