• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bruidstaart recept

Is jou gevraagd om een bruidstaart te maken of wil jij jouw gasten op de bruiloft verrassen met een lekkere taart? Maak dan eens met ons recept een heerlijke én mooie bruidstaart! Wij hebben de taart subtiel op kleur gebracht met kleurstoffen uit de Colour Mill Kleurstof Bridal Set/6. Dit is een set van het fijne merk Colour Mill, dat romantische kleuren in verschillende nude tinten bevat. Deze kleuren zijn dus perfect voor het op kleur brengen van een bruidstaart. Lees snel verder voor ons bruidstaart recept en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 40 personen 5/5 (1 waardering)
Is jou gevraagd om een bruidstaart te maken of wil jij jouw gasten op de bruiloft verrassen met een lekkere taart? Maak dan eens met ons recept een heerlijke én mooie bruidstaart! Wij hebben de taart subtiel op kleur gebracht met kleurstoffen uit de Colour Mill Kleurstof Bridal Set/6. Dit is een set van het fijne merk Colour Mill, dat romantische kleuren in verschillende nude tinten bevat. Deze kleuren zijn dus perfect voor het op kleur brengen van een bruidstaart. Lees snel verder voor ons bruidstaart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 660 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 500 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • Taartpan met een diameter van 10 centimeter;
  • Taartpan met een diameter van 20 centimeter;
  • Taartpan met een diameter van 30 centimeter;
  • Bakspray;
  • Colour Mill Kleurstof Bridal Set/6 (wij gebruikten de kleuren Nude, Blush & Taupe);
  • Smaakstof;
  • Wilton Garneer / Decoratie Krabbers Set/3;
  • Taarttopper Mr & Mrs Papier Goud 11cm;
  • 3 spuitzakken;
  • Scraper;
  • Paletmes;
  • Cakeboard 35 centimeter;
  • 2 taartkartons 10 & 20 centimeter;
  • 2 potten Aarts fruitvulling naar keuze;
  • Dowels;
  • Flower Pics PME Medium 12 stuks.

Overige benodigdheden:

  • 500 gram ei (dat zijn ongeveer 10 maat M eieren);
  • 820 milliliter water;
  • 750 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 2 satéprikkers;
  • Plakband;
  • Decoratie (wij gebruikten diverse verse bloemen).

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
Taartpan PME rond Ø10 x 10cm
€ 7,49
+
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+
Taartpan PME rond Ø30 x 10cm
€ 28,69
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Colour Mill Kleurstof Bridal Set/6
€ 34,99
+
LorAnn Super Sterke Smaakstof Aardbei 3,7ml
€ 1,99
+
Wilton Garneer / Decoratie Krabbers Set/3 (6 modellen)
€ 16,89
+
Taarttopper Mr & Mrs Kunststof Goud 11cm 4st
€ 3,48
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
PME Schraper Lang 20 cm
€ 5,59
+
Paletmes / Glaceermes 31 cm
€ 22,78
+
Cakeboard Zilver Rond Ø35cm
€ 3,39
+
  • 1 x € 3,39
    Totaal: € 3,39
  • 5 x € 3,22
    Totaal: € 16,09
    5% korting
  • 10 x € 3,05
    Totaal: € 30,49
    10% korting
  • 25 x € 2,88
    Totaal: € 72,00
    15% korting
Taartkarton Goud/Wit Ø20cm per stuk
€ 0,24
+
  • 1 x € 0,24
    Totaal: € 0,24
  • 10 x € 0,22
    Totaal: € 2,18
    10% korting
  • 25 x € 0,21
    Totaal: € 5,14
    15% korting
  • 50 x € 0,19
    Totaal: € 9,68
    20% korting
  • 100 x € 0,17
    Totaal: € 16,94
    30% korting
Taartkarton Goud/Wit Ø11,8cm per stuk
€ 0,16

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
  • 1 x € 0,16
    Totaal: € 0,16
  • 10 x € 0,15
    Totaal: € 1,45
    8% korting
  • 25 x € 0,13
    Totaal: € 3,33
    15% korting
  • 50 x € 0,12
    Totaal: € 6,05
    23% korting
  • 100 x € 0,11
    Totaal: € 10,89
    31% korting
Aarts Fruitvulling Aardbeien 580ml
€ 3,59
+
PME Easy Cut Dowels pak á 8 stuks 40cm.
€ 5,38
+
Flower Pics PME Medium 12 stuks
€ 3,88
+

Recept

Het bakken van de biscuits:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 8 minuten de Biscuit-mix, 500 gram ei en 70 milliliter water door elkaar heen.
  3. Mix het beslag nog 2 minuten op lage snelheid tot een luchtig beslag.
  4. Spray de taartpannen in met de bakspray.
  5. Vul de 3 taartpannen tot ⅔ deel vol met het beslag.
  6. Bak de biscuits in 30 à 35 minuten gaar.
    Tip! Dit kan per oven en formaat taartpan verschillen. Prik met een satéprikker in een biscuit. Als de prikker er droog uitkomt, is de biscuit gaar.
  7. Laat de biscuits afkoelen op een rooster. Passen de taartpannen niet tegelijk in de oven? Dan kun je de biscuits ook omstebeurt bakken.

Het maken van de botercrème:

  1. Klop met een garde de Botercrème-mix en 750 milliliter water stijf.
  2. Laat het botercrème mengsel minimaal 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop de ongezouten roomboter in 5 minuten zalvig.
  4. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes aan de boter toe.  Mix steeds volledig door, voordat je het volgende deel toevoegt.
  5. Mix het geheel door tot een gladde crème.
  6. Meng druppelsgewijs de smaakstof door de botercrème heen. Wil je verschillende smaken per laag/kleur? Voeg de smaakstof dan niet nu, maar straks met de kleurstof toe.
  7. Deel de botercrème op in 3 delen. De helft van de botercrème is voor de grootste taart. Van de overgebleven helft botercrème is ⅔ deel voor de middelste taart en ⅓ deel voor de kleinste taart.
  8. Kleur de botercrème in de gewenste kleuren.
    Tip! Breng eventueel elk deel crème nu ook op smaak met de gewenste smaakstoffen.

Het afsmeren en vullen van de bruidstaart:

  1. Leg de grootste biscuit op de cakeboard.
  2. Leg de andere 2 op de taartkartons.
  3. Zaag met de taartzaag de biscuits in 3 gelijke delen.
  4. Doe een beetje botercrème van elke kleur in de spuitzakken.
  5. Knip van elke spuitzak een punt van ongeveer 1 centimeter af.
  6. Spuit op de onderste lagen van elk formaat biscuit een dijkje botercrème rondom de biscuits.
  7. Vul de biscuitlaag in het midden op met de taartvulling.
  8. Leg bij elke biscuit de 2de biscuitlaag erbovenop en besmeer deze met een laagje botercrème.
  9. Plaats op elk formaat biscuit de laatste biscuit laag op het laagje botercrème.
  10. Smeer de biscuits rondom en bovenop in met een dun laagje botercrème.
    Tip! Pak voor elke biscuitlaag de bijpassende kleur botercrème.
  11. Trek de botercrème met een scraper glad.
  12. Zet de biscuits een half uur in de koeling.
  13. Besmeer de biscuits daarna wederom met een goede laag botercrème.
  14. Trek met de decoratie krabber een patroon rondom elk biscuit.
    Tip! Houd de krabber een beetje scheef en haal tussendoor de overige crème van de krabber af.
  15. Maak de bovenkant glad met een paletmes.

Het opstapelen van de bruidstaart:

  1. Knip 8 dowels af op gelijke lengte.
  2. Plaats 4 dowels als een vierkantje in het grootste biscuit.
  3. Plaats ook 4 dowels als een vierkantje in de middelgrote biscuit.
  4. Laat de biscuits een half uur in de koeling opstijven.
  5. Zet het grootste biscuit voor je neer.
  6. Plaats hier bovenop het middelgrote biscuit.
  7. Zet het kleinste biscuit weer daar bovenop.
    Tip! Je hebt nu een stapeltaart gemaakt!

Het decoreren van de bruidstaart:

  1. Knip of snijd de bloemen op de gewenste lengte.
  2. Steek de verschillende soorten bloemen samen in de flower pics.
  3. Steek de bloemen met de flower pics in de taart.
  4. Plak 2 satéprikkers met plakband aan de achterkant van de taarttopper.
  5. Steek de taarttopper in de bruidstaart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte bruidstaart zien!

Heb jij zelf met dit recept een bruidstaart gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de bruidstaart te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany