Instagrammer @sihamdaily heeft speciaal voor ons deze heerlijke croquembouche met karamel gemaakt. En het eindresultaat mag er wezen, want het is echt een fantastisch spektakelstuk geworden waarmee je zeker jouw gasten kunt verrassen.
Wat is een croquembouche
Croquembouche is een Frans nagerecht dat in Frankrijk vaak op bruiloften wordt geserveerd. Het is een grote kegel dat uit allemaal soesjes bestaat. Deze soesjes zijn gevuld met een room of crème. Zo'n croquembouche wordt doorgaans versierd met draadjes van karamel of iets anders lekkers. Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je zelf heerlijke croquembouche kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- Halve theelepel zout;
- 330 gram patentbloem;
- 140 gram Brand New Cake Banketbakkersroom;
- 100 gram Brand New Cake Crème Chantilly;
- 2 theelepels lemon curd;
- 600 gram suiker;
- Bakpapier;
- 700 milliliter vloeibare slagroom;
- Bakplaat;
- Spuitmondje Ø10 centimeter;
- Soezenvulspuitje;
- Spuitzakken.
Overige benodigdheden:
- 620 milliliter water;
- 230 gram ongezouten roomboter;
- 10 eieren op kamertemperatuur.
- Houten spatel;
- Piepschuim kegel van 16 centimeter;
- Wit karton papier.