• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Croquembouche met karamel recept

Instagrammer @sihamdaily heeft speciaal voor ons deze heerlijke croquembouche met karamel gemaakt. En het eindresultaat mag er wezen, want het is echt een fantastisch spektakelstuk geworden waarmee je zeker jouw gasten kunt verrassen.

Wat is een croquembouche

Croquembouche is een Frans nagerecht dat in Frankrijk vaak op bruiloften wordt geserveerd. Het is een grote kegel dat uit allemaal soesjes bestaat. Deze soesjes zijn gevuld met een room of crème. Zo'n croquembouche wordt doorgaans versierd met draadjes van karamel of iets anders lekkers. Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je zelf heerlijke croquembouche kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

± 2.5 uur bereidingstijd 20 personen

Instagrammer @sihamdaily heeft speciaal voor ons deze heerlijke croquembouche met karamel gemaakt. En het eindresultaat mag er wezen, want het is echt een fantastisch spektakelstuk geworden waarmee je zeker jouw gasten kunt verrassen.

Wat is een croquembouche

Croquembouche is een Frans nagerecht dat in Frankrijk vaak op bruiloften wordt geserveerd. Het is een grote kegel dat uit allemaal soesjes bestaat. Deze soesjes zijn gevuld met een room of crème. Zo'n croquembouche wordt doorgaans versierd met draadjes van karamel of iets anders lekkers. Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je zelf heerlijke croquembouche kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Halve theelepel zout;
  • 330 gram patentbloem;
  • 140 gram Brand New Cake Banketbakkersroom;
  • 100 gram Brand New Cake Crème Chantilly;
  • 2 theelepels lemon curd;
  • 600 gram suiker;
  • Bakpapier;
  • 700 milliliter vloeibare slagroom;
  • Bakplaat;
  • Spuitmondje Ø10 centimeter;
  • Soezenvulspuitje;
  • Spuitzakken.

Overige benodigdheden:

  • 620 milliliter water;
  • 230 gram ongezouten roomboter;
  • 10 eieren op kamertemperatuur.
  • Houten spatel;
  • Piepschuim kegel van 16 centimeter;
  • Wit karton papier.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Banketbakkersroom-mix 800g
Normale prijs € 7,99 Speciale prijs € 6,79
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 100g
Normale prijs € 2,59 Speciale prijs € 2,20
+
Lemon Curd Biologisch 270g
€ 6,09
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Spuitmondje Glad RVS 10mm
€ 3,29
+
BrandNewCake Soezenvulspuitje Ø6mm
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
One Way Wegwerp Spuitzak Masterline Red 74st. - 59x28cm
€ 29,49
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+

Recept

Het maken van de soesjes:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Zet een pannetje op een middelhoog vuurtje.
  3. Doe 470 milliliter water, boter en zout erin.
  4. Laat de boter smelten en spatel het mengsel telkens door.
    Tip! Gebruik hiervoor een houten spatel.
  5. Zet het vuur lager en voeg de bloem geleidelijk aan het mengsel toe, terwijl je blijft roeren.
  6. Haal het pannetje van het vuur  af als het een egaal mengsel  is geworden.
  7. Laat het mengsel 3 minuten afkoelen.
  8. Voeg daarna alle 10 de eieren 1 voor 1 toe aan het mengsel.
  9. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei helemaal is opgelost.
  10. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  11. Bevestig het spuitmondje in de spuitzak en knip het uiteinde eraf.
  12. Vul de spuitzak met het beslag en spuit bolletjes op de bekleedde bakplaat.
  13. Druip een beetje water over de soesjes heen.
  14. Bak de soesjes in 20 minuten goudbruin.
  15. Haal de soesjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Het maken van de vulling:

  1. Doe de Banketbakkersroom-mix en de Crème Chantilly-mix in een kom.
  2. Voeg de vloeibare slagroom aan de mix toe.
  3. Klop dit in gedurende 5 minuten door elkaar heen.
  4. Mix de lemon curd in 2 minuten door de crème heen.
  5. Bevestig het soezenvul spuitmondje aan de spuitzak en voeg het mengsel hier aan toe.
  6. Druk het spuitmondje in de onderkant van de soesjes en spuit zodoende de vulling in de soesjes.

Het maken van karamel:

  1. Zet een pannetje op het vuur.
  2. Doe de suiker en 150 milliliter water in de pan.
  3. Laat de suiker langzaam smelten en roer dit kort door.
  4. Haal het pannetje van het vuur als de suiker karamel is geworden.

Het maken van de soesjestoren:

  1. Plak het karton op de kegel.
  2. Dep de soesjes in de karamel en plak ze op de kegel.
  3. Herhaal dit totdat de hele kegel is bedekt
  4. Roer met een vork in de overige karamel en houd de vork boven de kegel.
  5. Laat de karamel ervan afglijden en maak bewegingen met de vork, zodat de hele kegel is gedecoreerd met draadjes van karamel.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw croquembouche met ons!

Heb jij zelf met dit recept een croquembouche gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de soesjestoren te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreaties zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany