• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Aardbeien trifle recept

Heb jij binnenkort een diner op de planning en is jou gevraagd om een lekker dessert te maken? Maak dan eens deze verrukkelijke aardbeien trifle! Je ziet trifle vaak in kleine glaasjes geserveerd worden. Daarom vonden wij het leuk om eens een grote trifle te maken waarvan iedereen tegelijk kan snoepen. Dit dessert staat niet alleen al prachtig op tafel, maar smaakt ook nog eens onwijs lekker. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit nagerecht kunt maken? Lees dan snel verder voor ons aardbeien trifle recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 10 personen
Heb jij binnenkort een diner op de planning en is jou gevraagd om een lekker dessert te maken? Maak dan eens deze verrukkelijke aardbeien trifle! Je ziet trifle vaak in kleine glaasjes geserveerd worden. Daarom vonden wij het leuk om eens een grote trifle te maken waarvan iedereen tegelijk kan snoepen. Dit dessert staat niet alleen al prachtig op tafel, maar smaakt ook nog eens onwijs lekker. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit nagerecht kunt maken? Lees dan snel verder voor ons aardbeien trifle recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 420 gram kristalsuiker;
  • 350 gram patentbloem;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • Een halve theelepel bakingsoda;
  • 10 gram vanille bourbon pasta;
  • 100 gram Koopmans Custard;
  • 500 milliliter slagroom;
  • 3 zakjes Klop-Fix;
  • 150 gram poedersuiker;
  • Patisse Cakevorm Ceramic 30 cm;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 180 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 60 milliliter zonnebloemolie;
  • 4 eieren, maat M;
  • 180 milliliter karnemelk;
  • Snufje zout;
  • 2 liter melk;
  • Rood fruit naar keuze.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
BrandNewCake Bakzout 100gr.
Normale prijs € 2,19 Speciale prijs € 1,86
+
Dr. Oetker Bourbon Vanille Pasta 50g
€ 8,49
+
Koopmans Custard 300g
€ 2,49
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Patisse Cakevorm Ceramic 30cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st.
€ 3,29
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  3. Mix in 5 minuten de boter en 300 gram kristalsuiker door elkaar heen.
  4. Mix 1 voor 1 de eieren er doorheen.
  5. Meng met een garde de zonnebloemolie, vanille bourbon en karnemelk erdoorheen.
  6. Zeef de bloem, zout, bakpoeder en baking soda en meng in een aparte kom deze ingrediënten door elkaar heen.
  7. Meng de droge ingrediënten door de natte ingrediënten heen.
  8. Mix het geheel 3 minuten door tot een glad beslag.
  9. Giet het beslag in de cakevorm.
  10. Bak de cake in 50 minuten goudbruin en gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de cake. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar.
  11. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.
  12. Meng de custardpoeder en 120 gram kristalsuiker door elkaar heen.
  13. Meng met een garde 12 eetlepels melk door de custard heen.
  14. Warm de overige melk op.
  15. Doe de custard bij de warme melkin en kook de custard 5 minuten.
  16. Klop de slagroom met de Klop-Fix stijf.
  17. Snijd de cake in plakjes en vervolgens in blokjes.
  18. Was de aardbeien en snijd ze in partjes.
  19. Doe ⅓ deel van de aardbeien partjes en een deel cake blokjes in de kom.
  20. Doe de slagroom in de kom en smeer dit uit.
  21. Verdeel hier weer ⅓ deel aardbeien en een deel cake blokjes overheen.
  22. Smeer de custard eroverheen.
  23. Eindig met de overige aardbeien en blokjes cake.
  24. Garneer eventueel met extra rood fruit.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere dessert recepten!

Ben jij net als wij gek op desserts? Dan ben je vast ook benieuwd naar onze andere dessert recepten. Inmiddels hebben wij op onze blog al ruim 150 dessert recepten verzameld, waar je vast wel wat inspiratie uit kan halen. Zo hebben wij verschillende tiramisu recepten online staan, zoals ons recept voor een Baileys tiramisuhet recept voor een Limoncello tiramisu en een recept waarmee je een frisse aardbeien tiramisu kunt maken. Of maak eens een fantastische crème brûlée cheesecake! Wij plaatsen wekelijkse nieuwe recepten op onze blog, dus het is zeker de moeite waard om er af en toe een kijkje op te nemen. Bekijk al onze dessert recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte aardbeien trifle aan ons zien!

Heb jij ook met dit recept een lekkere aardbeien trifle gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe het dessert is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany